14 Юли, 2021 12:33 2 411 20

Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция

  • гърция-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • атина

Новите случаи вече надхвърлят 3000 на ден

Ръст на заразените с COVID-19 в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Висок брой новозаразени с COVID-19 е регистриран през последните дни в Гърция. Новите случаи вече надхвърлят 3000 на ден, но броят на хоспитализираните и смъртните случаи не расте, информира здравното министерство в Атина, предаде БНР.

Лекарите прогнозират двойно повече случаи в следващите седмици. Властите призовават за стриктно спазване на ограничителните мерки. Основните огнища са дискотеки и нощни клубове, където не се спазва дистанция и не се носят маски. Затова от утре всички нощни заведения ще работят с ограничен брой клиенти и без правостоящи.

Според епидемиолозите критични райони са отново област Атика, Крит и Лариса. От днес на много заведения поставят стикери „само за ваксинирани". Продължава кампанията за ваксиниране, предимно сред младите хора.

Министърът на здравеопазването поиска помощ от църквата, която има силно влияние сред младежта. От лявата опозиционна партия СИРИЗА заявиха в парламента, че въвеждането на задължителното ваксиниране и ограниченията срещу неваксинираните сериозно нарушават човешките права и закона за личните данни. Тази вечер в Атина и Солун се организират протестни шествия срещу политиката на правителството и антиковид мерките.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангъров

    11 15 Отговор
    Чай и аспирин, в краен случай и жито за помен.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    25 2 Отговор
    Ма как няма,сигурен съм,че е така!Съседна на тях страна сме,но тук нито сме ваксинирани нито има заболели...що тъй...

    Коментиран от #5

  • 4 леш

    22 3 Отговор
    приятел от гърция ми каза, че се лъже за слуачите само и само да накарат повече хора да се вакснат
  • 5 хах

    5 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Другия месец ще разбереш.

    Коментиран от #7

  • 6 dfu

    17 2 Отговор
    "Новите случаи вече надхвърлят 3000 на ден, но броят на хоспитализираните и смъртните случаи не расте,"

    Значи Делта настинката е безопасна.
  • 7 Мдаа

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "хах":

    Вече го разбрах,и то скоро,имам антитела в доволни количества,като свършат,имам клетъчна памет,капиш.За които не знаят какво е-един грип,нищо друго
  • 8 Госあ

    6 6 Отговор
    Простолюдието смята, че ваксините срещу РНК'ов вирус ще решат проблема като с магическа пръчица. Разбира се, ваксинацията е част от борбата с пандемията, но само част. Дано българите имат някога достъп до безопасни истински ваксини.
  • 9 Госあ

    4 8 Отговор
    Единственото което ни пази е, че вече всички чужденци избягват мръсното,презастроено черноморие. Но би трябвало на простолюдието да се сложат някакви спирачки към Гърция.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 DJ Bobo

    16 0 Отговор
    Следващата статия по темата ще е "Дискотеките в Гърция са празни и пред фалит"
  • 12 Амиии...

    22 2 Отговор
    Тия гърчоля година и половина бяха под карантина то не бяха есемеси,маски,забрани и тем подобни глупости, ала акъла не им дойде.Сега пък се юрнаха да задължават народа да се ваксинират -то не бяха кампании,църкви,уволнения на работници без ваксина и пак нищо.-заразените двойно скочиха,че си измиват ръцете от туристите било.Апък Бай Ганьо не спазваше мерки даже и маски не слагахме и със ваксините не сме покрити и гледай чудо-гърците дисциплинирани със 3000 болни за ден,а пък ние 50-60 само.Почти цяла България го прекара тоя ковид и си изгради имунитет,а тия па са затвориха по къщите целта година и сега ревът.Абе има нещо много гнило в тия ваксини ама а да видим.

    Коментиран от #14, #15, #17

  • 13 Мицотакис

    21 1 Отговор
    Само се подиграва с народа си и с туристите. Не се научи, че от строгите му мерки полза няма - абсолютен факт.
    Много неприятно и обезпокоително за всички привърженици на локдаун-и, излизане с смс-и, маски на откито, ваксини и др.
  • 14 Миризлив пор

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "Амиии...":

    Там тестовете са безплатни, ако някой се разболее тестват и всички около него. Тук се тестваш ако имаш пари, никой не пита с кой живееш и контактните лица. Просто тук никой не търси заразените докато не се наложи хоспитализация.

    Коментиран от #16

  • 15 Така е

    16 1 Отговор

    До коментар #12 от "Амиии...":

    Затварянето и мерките не помагат, а само отлагат нещата за по-неподходящ момент, както се оказва напрактика.
    Но така и не го разбраха това.
    Който се е затварял в къщи през зимата - боледува през лятото.
  • 16 Даааа...

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    И кои тестове са безплатни тия дето им викат селфт-тест.Бързия тест с който с една клечка си бъркаш в носа.50 Процента отчита грешно.Я иди си направи морияко тест да видиш 40 до 60евро.
  • 17 Centurion

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Амиии...":

    Това е част от стратегията която се нарича "крачка по крачка,".Крайната цел е задължително въвеждане на ваксинацията.И със 100 % ваксинирани болестта няма да спре.Поне 10/15% са резистентни към ваксините и няма да изградят имунитет.Проблвма и тик както на всякъде е грешната политика за борба със следствието,а не с първопричината.Правителствата са по скоро в услуга на първопричината.Всичко това е възможно защото преди 80г един Велик човек и една благородна кауза се провалиха.Който разбрал,разбрал, който не е да пасе трева!
  • 18 Гост

    4 1 Отговор
    Заведенията ще работят с ограничен брой клиенти и без правостоящи това трябва да спре вируса ли? Интересно ми е при нещо като ебола ама да се предава по въздушно какпков път тогава света как ще се справи ? Защото при процент смъртност много повече спрямо короната мерките вкарвани последната година въоще няма да вършат работа.
  • 19 Ковидарите

    5 0 Отговор
    "Тази вечер в Атина и Солун се организират протестни шествия срещу политиката на правителството и антиковид мерките.". Събудете се гърци, ако не искате Мицотака слуга на Ковидарите да ви накичи с 🔯 и да ви нахлупи ермолките! Нали видяхте до какво доведоха неговите садистични мерки, бум на заболели ! И какъв цинизъм, тези които приключиха църквата искат подкрепа от нея !?!?
  • 20 Чочо

    8 0 Отговор
    През цялото време оказват натиск върху хората да се ваксинират и нищо не казват за лекарства против ковид които са създадени вече в 5 държави. В това число и България. Отговора е един, прекалено евтини са!