Last news in Fakti

31 Юли, 2021 08:26 1 435 11

ЕС готов да наложи санкции на управляващия елит в Ливан

  • ливан-
  • бейрут-
  • саад харири-
  • мишел аун

Предвижданите санкции ще засегнат физически и юридически лица, които са отговорни за подкопаването на демокрацията и върховенството на закона в страната

ЕС готов да наложи санкции на управляващия елит в Ливан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз обяви готовност да наложи санкции на управляващия елит в Ливан във връзка с политическата криза, която е завладяла страната, предаде АФП.

В Ливан няма действащо правителство още от експлозията на пристанището в Бейрут през август миналата година.

Това доведе страната до най-тежката икономическа криза, описана от Световната банка като най-голямата от всички икономически кризи от 1850 г. насам.

В изявление на Евросъюза се казва, че предвижданите санкции ще засегнат физически и юридически лица, които са отговорни за подкопаването на демокрацията и върховенството на закона в страната.

„Съединените щати приветстват стъпките, които Европейският съюз предприема“, се казва в изявление на американския държавен секретар Антъни Блинкън и министъра на финансите на страна Джанет Йелън.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    8 0 Отговор
    ЕС Е готов да наложи санкции на управляващия елит в Ливан.
  • 2 Рошко

    15 0 Отговор
    А Ес и оон досегс да са наложили санкции на обор корона или Израел
  • 3 ЕВРО НЮЗ

    15 0 Отговор
    ЕС. ЕС -- да каже първо нещо за геноцида на собственото си население
  • 4 Тия от Факти още спят

    7 0 Отговор
    слаби новини през 1 час...
  • 5 Турция 21 век

    10 1 Отговор
    А ЗА ТУРЦИЯ КОГА ??? Расистко престъпление в Турция днес, въоръжени лица убиха седем членове на кюрдско семейство в къщата си в Коня, след което се опитаха да изгорят къщата, докато членове на това семейство бяха сериозно ранени при друго нападение през май, което беше извършено от съседи, които заплашиха, че „те не биха оставили кюрдите да живеят там“. Освобождаването на извършителите на първата атака им даде чувство за безнаказаност.............

    Коментиран от #9

  • 6 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    11 0 Отговор
    ЕвроГейците започнаха да се държат
    като краварите - санкции и санкции.
    Само защото държат парите,
    си мислят, че винаги те са правите.
    Оставете хората да си живеят както искат,
    животът си е техен...
  • 7 ха ха ха

    10 0 Отговор
    Интересно, що не удариха управляващия елит на България в лицето на БОКО?

    Явно този на Ливан не им дава да го крадат!

    Коментиран от #10

  • 8 Хохохо

    5 0 Отговор
    Двуличен ЕС. След като Ливан не се поддаде на мераците на макрон да ошушка още повече държавата, сега лицемерни санкции.
  • 9 Ами браво на въоръжените лица

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Турция 21 век":

    И тука ако имахме такива безнаказаната паплач нямаше да безчинства безнаказано, а щяхте да си кротувате по маалите.
  • 10 5ко

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "ха ха ха":

    На времето Ливан е бил перлата на близкия изток, а Бейрут един от най - красивите градове. До към 70-те г. на миналия век някъде. Но това е като трън в очите на мошетата. От тогава до ден днешен не са оставени на мира с военни действия и атентати, и всякакви размирици. Тогава там е имало и много християни - православни, около половината население. В момента са останали може би по - малко от1/4. А сега демократични санкции, като за гарнитура.
  • 11 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КОЙ ЕС БЕ ---ВЕЧЕ НЯМА ЕС !?!?!?!? ШВАЙНЕТАТА СА СЕ КОМБИНИРАЛИ С ЖАБАРИТЕ И С РОМУЛЕТАТА ДНЕС И СЕГА -СРЕЩУ ОСТАНАЛИТЕ ФИНАНСОВО ПРЕЧУКАНИ : ГЪРЦИЯ ;ИСПАНИЯ ;ПОРТУГАЛИЯ ; БЕНЕЛЮКС И НОРДЕТАТА !!!!!!!!!!!!! ИЗТОКЪТ ЩЕ СЕ ОРГАНИЗИРА ОКОЛО ПОЛША И БАЛКАНИАДАТА !!!!!!!!! НО ВСЕКИ ЕВРЕЙСКИ БАНКЕР ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА ---ХОЛОХОЛОХОЛО КОСТ !!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: