Last news in Fakti

31 Юли, 2021 15:13 3 158 7

Сицилия е в пламъци (ВИДЕО)

  • пожар-
  • сицилия-
  • италия-
  • глобално затопляне

Пламъците били толкова интензивни, че в петък вечер до събота сутринта пепел валяла върху няколко курорта

Сицилия е в пламъци (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко четирима души са загинали при горски пожари в Южна Европа, при които десетки хора са евакуирани от домовете си. Огънят бушува в Италия и Турция.

Огнеборците и горските служби потушиха няколко пожара, заплашващи три села на остров Сицилия - Пиана дели Албанези, Страсато Алтофонте и Сан Джузепе Джато, съобщи Евронюз.

Пламъците били толкова интензивни, че в петък вечер до събота сутринта пепел валяла върху няколко курорта. Заради пожарите принудително бе затворено международното летище в Сицилия за час, а 150 души трябваше да бъдат спасени от плаж от италианската брегова охрана.

Според местни медии най-малко дузина противопожарни фронтове са активни и пламъците се разпалват от силен вятър.

В Турция броят на загиналите в горските пожари, бушуващи в южната част на страната, се е увеличил до четири. Огънят изгори домове и наложи евакуацията на селища и морски курорти.

От почти 60 пожара, избухнали на фона на силен вятър, най-тежките са в провинция Анталия.

Последните жертви са 82-годишен мъж и семейна двойка. Повече от 50 души са откарани в болница и над 25 населени места са евакуирани.

.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    17 6 Отговор
    Драснете клечката на Ватикана - бърлога със Сатанисти.
  • 2 див петел

    18 0 Отговор
    Ядрена война не ни трябва.Ключът към самоунищожението-Само няколко дни жеги с вятър и температури 44-45 градуса.Рохко яйце е човешката цивилизация и природата ни се отблагодарява.

    Коментиран от #3

  • 3 илира

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "див петел":

    Да добавим и коронавируса и съвсем скоро тази цивилизация няма да я има. Между другото вървим към края си.
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Това е отговор към европейските ЗЕЛЕНИ глупаци, които си мислят, че може да контролират времето, като измамнически лъжат и продават квоти за Въглероден Двуокис... естествено само за рали, много много стотици милиарди, че и трилиони.

    Но мълчат като шляпани ститутки, че намаляването на Въглеродния двуокис ще предизвика намаляване и на растителността на Планетата, а от там и превръщането и в Пустиня.
  • 5 Леле-леле...

    0 0 Отговор
    Ужасна работа...
  • 6 Факти

    0 0 Отговор
    Видеото е от Турция
  • 7 Нона

    0 0 Отговор
    Това надробихме,това ще сърбаме!
Новини по държави: