Last news in Fakti

4 Август, 2021 13:23 4 173 65

Доказан факт! Ваксинираните са тройно по-малко застрашени от заразяване с COVID-19

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В момента в Обединеното кралство има 1 инфектиран на 160 души, но това нарастване изглежда се забавя

Доказан факт! Ваксинираните са тройно по-малко застрашени от заразяване с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

При изцяло ваксинираните срещу коронавируса хора има тройно по-малък риск да дадат положителна проба за COVID-19 в сравнение с неваксинираните. Това сочат последните резултати от обширно проучване в Англия, публикувани днес, предаде Франс прес.

Данните от изследването на лондонския Империъл колидж и на маркетинговата компания "Ипсос Ем Оу Ар Ай", осъществено от 24 юни до 12 юли сред повече от 98 000 доброволци, показват също, че преминалите пълен ваксинационен цикъл е по-малко вероятно да разпространяват вируса.

Това потвърждава първоначалните ни данни, според които две дози ваксина дават добра защита срещу инфекцията, изтъкна д-р Пол Елиът, ръководител на проучването. При все това "остава известен риск от заразяване, защото никоя ваксина не е стопроцентово ефективна", продължи той и призова за "предпазливост".

Освен това според доклада броят на заразените е скочил четворно в сравнение с последния доклад от края на май. Сега в региона има 1 инфектиран на 160 души, но това нарастване изглежда се забавя.

Данните не отчитат вдигането на основните рестрикции в Англия от 19 юли въпреки експлозивния ръст в броя на заразените заради разпространението на варианта Делта.

В цялото кралство, където са ваксинирани напълно 73 на сто от пълнолетното население, епидемията е взела близо 130 000 жертви, напомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    39 4 Отговор
    Аре геч е..

    Коментиран от #33

  • 2 Механик

    112 6 Отговор
    Те за това в Израел и САЩ са на първо място по вкасинации и едновременно с това по брой заразени.
    Тия на баба си ги разправяй!

    Коментиран от #10

  • 3 мислещ

    92 5 Отговор
    Гибралтар - 99%+ ваксинирани - повече случаи от миналото лято, когато са били около нулата. Масачузетс - повечето заразени в болниците - ваксъри. Пак по официални данни (CDC), без "конспиративни теории".
  • 4 Смех

    44 4 Отговор
    И са тройно по разаразени и в болницте.. къде ги четете тия "факти" в някой кенеф
  • 5 Сандо

    31 2 Отговор
    Добре,приемаме че е така.Но застрашени ли са по-малко от нещо друго?
  • 6 Балъшки

    63 4 Отговор
    Ааа ха хахахааахххх ! И се рекламират, рекламират съмнителните вакси на онаямършаБилГейтс, и се рекламират, рекламират но свършватБалъците
  • 7 ТаУмВзе

    27 2 Отговор
    Когато служиш на глупави, си като тях.

    Коментиран от #52

  • 8 антиваксър

    48 4 Отговор
    Зора е да остискаме още година, после балъците ще се гътнат.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мислещ

    50 3 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    В Израел, като гледам, положението е точно същото, като миналото лято. Тоест, категорично и там няма данни ваксините да вършат работа. Но има друго "интересно", което се забелязва не само там - януари месец повечето страни счупиха всякакви рекорди по случаи и смъртност. Какво е особеното? Ами около януари най-масово се шотваха навсякъде.
  • 11 Здрав

    56 0 Отговор
    Нали уж целият този цирк беше да сме здрави, да не ни хване нещото, да не сме с тръби в интензивното? Какво излиза сега, че Публикувано във факти.бг: тройно по-малък риск да дадат положителна проба за COVID-19 в сравнение с неваксинираните. И какво като дадем "положителна" проба ако няма никакви симптоми? Има хилади корона вируси според вашите научни публикации, които са напълно безобидни. Както стана ясно е че ПЦР тестовете не отчитат САМО сарс-ков-2

    Коментиран от #44

  • 12 7738

    65 1 Отговор
    Вчера в УСА 74% от новите случаи бяха инжектирани. За колко тъпи трябва да имаш хората, че да продължаваш да ви инжектираш, при все че всички числа сочат колко неефективни са инжекциите срещу новите разновидности?

    И докога ще се лепва етикет "ваксина" на експериментален препарат?

    Има разлика между "антиваксър" (човек отричащ ваксините) и човек, който не желае да участва в експеримент!

    Коментиран от #31

  • 13 Гост

    55 1 Отговор
    Да, ама реалността показва друго - в най-силно ваксинираните страни, най-много заразени и то естествено повечето боцнати! А защо не е напревено проучване между преболедували и ваксинирани - кои са по-защитени? Или СЗО не разрешава това, щото няма да може да боцка по няколко пъти и преболедувалите...
  • 14 АЗ СЪМ НЕВАКСИНИРАН, НЕСПАЗВАЩ

    36 1 Отговор
    МЕРКИТЕ И СЪМ ЖИВ, ЗДРАВ И СИ ПЕЕМ КОРОНА...КОРОНА... АЙДЕ ВАКСИНИРАЙТЕ СВЕТА, ЗА ДА ПУЕМ, ЧЕ ИМА И ГРИП И ДРУГИ ЗАБОЛЯВАНИЯ...ДНЕС 4-ТА ВЪЛНА, УТРЕ 24-ТА, ТА ТАКА ДОКАТО НЕ ВКАРАТЕ СТАДОТО В ПЪТЯ. ПА КАТО ГО ЯХНЕТЕ....МАЙКООО..
  • 15 1618

    47 0 Отговор
    Не е вярно лъжете ! Има много заразени с корона вирус ваксинирани с две дози! И така е във всички държави! Не може мутациите да бъдат спрени с тези ваксини! Какво ли не измислихте- Та трета доза, та задължително ваксиниране, та ваксиниране всяка година и всичка за пари!

    Коментиран от #57

  • 16 ред

    42 1 Отговор
    У нас всеки умрел е от ковид. ОТ рак,инфаркт и инсулт вече не се умира.Колко ХИЛЯДИ ваксини отиват на боклука заради изтекъл срок.
  • 17 ред

    30 0 Отговор
    КОЛКО милиарда евро влязоха у нас за борба с КОВИДА И КЪДЕ СА ПАРИТЕ БОКО.
  • 18 Е да бе успахте ме

    24 1 Отговор
    "Доказан факт! Ваксинираните са тройно по-малко застрашени от заразяване с COVID-19" Голям факт, на трима един е заразен! итова трябвада да ме успокои и да ме стимулира да се ваксинирам? Нали когато съм ваксинирам ще бъда по небрежен? До момента няма ефективна ваксина. Всичко е комерсиално, прочетете за Д-р Джонас Солк и ще разберете.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 бат сали

    15 0 Отговор
    Нас ромите тази информация не ни интересува. Ние се плашим от инжекция. Няма да рискуваме че после ще ни боли от убоденото
  • 21 Някой

    25 1 Отговор
    Благодаря за дезинформацията!

    Щом маркетингова компания е извършила такова изследване, четенето спира до тук!

    Иначе, прав беше Бойко за журналистите... Кулю-кулю-кулю-кулю.
  • 22 За тези които не знаят Д-р Джонас Солк

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "Е да бе успахте ме":

    Създател на първата ваксина срещу полиомиелит (детски паралич)
  • 23 Учуден

    29 1 Отговор
    Значи от една страна ваксинираните се заразяват три пъти по малко, но от друга с нарастването на % ваксинирани заразените са скочили четири пъти??? Явно и в Англия учените им са като нашите - пълни идиоти.
  • 24 тия от

    23 2 Отговор
    факти се взеха за някой фактор и си мислят,че може да манипулират общественото мнение

    Коментиран от #30

  • 25 Мислещ

    4 13 Отговор
    Ако ни дадат по 20 лв в махалата всички ще се ваксинираме и ще спрем да пишем тук
  • 26 Умен

    12 1 Отговор
    4-ри кратното ваксиниране е по- добро от трикратното ! Факт ! Прост народ !!!

    Коментиран от #29, #32, #36

  • 27 пици

    29 0 Отговор
    Лъжи ме за да не ти вярвам! Вак$ините са вредни, защото са не еестествени и не им е мястото в телата ни! Не на новия световен ред и медицинския фашизъм!
  • 28 Голям Слон

    26 0 Отговор
    Познатите ми, които са с две ваксини и в момента са болни отново от Ковид, вече станаха трима... Идея нямам какво показват платените изследвания, но фактите говорят. Трябва само да можеш да ги видиш и чуеш.

    Коментиран от #55

  • 29 До самозвания умен

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Умен":

    умен си колкото народа, който обиждаш.
  • 30 Лепа Брена

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "тия от":

    Надали. Джуджето Анатоли е присто мисир от световна класа. Българския вариант на Дойче Веле. На моменти се чудя дали сам си вярва на пропагандата.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 1 Отговор

    До коментар #12 от "7738":

    ТОВА НЕ Е ВАКСИНА, ТАКА КАКТО И COVID-19 (SАRS-СоV-2) НЕ Е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... Ефективна ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни... "Рeчe Бoг: дa cътвoрим чoвeк пo Нaш oбрaз, (и) пo Нaшe пoдoбиe" (Бит. 1:26). Чoвeшкият oргaнизъм e eднa cлoжнa cиcтeмa c гoлeми възмoжнocти зa caмoрeгулирaнe, нo зa бeдa, ниe нeпрeкъcнaтo нaрушaвaмe бaлaнca кaтo бoгoтвoрим дoктoритe и ce ocлaнямe нa фaрмaцeвтичнaтa прoмишлeнocт нa кoятo вcъщнocт cмe крaйнoтo звeнo.
  • 32 Умнико

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Умен":

    N кратната не ли е най-добрата? Факт ! Прост човек !!!
  • 33 Гошо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сух":

    Коя независима фармацевтична компания го доказа този факт? Щот Ипсус е втората в света маркетингова фирма
  • 34 оня

    20 0 Отговор
    По нашето черноморие почиващите от израел са уж ваксинирани, а преди заминаването им ги тестват и дават положителен ПСР:)) Основно чужденците ни внасят заразата:))

    Коментиран от #56

  • 35 123

    17 1 Отговор
    Сатанистите ни тровят с инджекции. Няма никакви ваксини. Целта им да намалят населението на Земята.
  • 36 оня

    10 0 Отговор

    До коментар #26 от "Умен":

    Ти се боцкай на воля. Твой проблем:))
  • 37 ЛЪЖА

    8 0 Отговор
    "остава известен риск от заразяване, защото никоя ваксина не е стопроцентово ефективна"
    Всички, ваксини залегнали във ваксинационния календар на РБ България са 100% ефективни!
  • 38 еду

    2 11 Отговор
    достатъчно е да прочетеш 5 коментара за да се види колко сме прости ;)

    Коментиран от #41, #45, #48

  • 39 Скрийте се бе

    8 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ваксинираните срещу коронавируса хора има тройно по-малък риск да дадат положителна проба за COVID-19 в сравнение с неваксинираните.

    Абе, за простаци ли ни вземаме?
  • 40 Преди години

    8 0 Отговор
    Се боцнах против грип и боледувах от грип!
  • 41 Аре бе

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "еду":

    И твоят е петия
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Великобритания
    Общ брой случаи
    5 923 820
    Съобщени вчера: + 21 466
    Нови случаи (14 дни)
    Диаграма с тенденциите за 14 дни
    21.07–3.08: + 404 218
    Смъртни случаи
    129 881
    Съобщени вчера: + 138
    поизмряха вчера....повечко..
  • 43 2667

    10 0 Отговор
    ДОКАЗАНО ДОЛНА ЛЪЖА.
  • 44 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Здрав":

    Обясних ти преди няколко дни... Опасен си за владетелите на света.Никой не го е еня за теб и мен!Нещото е Специално приготвено за техния генотип!

    Коментиран от #65

  • 45 едуто

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "еду":

    достатъчно е да прочетеш своя си коментар и да разбереш интелектуалното си ниво.
  • 46 Име

    15 0 Отговор
    Следователно, който вярва, че като се е ваксинирал е защитен, не би трябвало да се притеснява, че друг е избрал да не се ваксинира. Аз избирам да НЕ се ваксинирам, защото вярвам, че ваксината е отрова. Не натрапвам мнението се на никого и не искам никой да натрапва ваксофашистката пропаганда в моя живот. Аз решавам дали да се инжектирам с неясни субстанции или НЕ! Решил съм да НЕ се ваксинирам!
  • 47 Шопо

    2 0 Отговор
    Не ви веруьеме🙂
  • 48 как така

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "еду":

    ти е достатъчно да прочетеш 5 коментара от 3 налични?
  • 49 Чип

    1 11 Отговор
    В другите държави се ваксинират, в България Ганьо им се смее и им казва да се "боцкат" и да носят по 2 маски. Голям майтап. Дори им разправя, че били балъци и щели скоро да умрат. Представям си, ако ваксинираните наистина умрат, на земята ще останат само шепа африканци, руснаци и българи. Сигурно за това всички се ваксинират, подобен сценарий е плашещ. Хаха.
  • 50 Сега огромната опасност са инжектираните

    7 1 Отговор
    Те не умират от спайк токсина в телата си , тъй като изведнъж започват да произвеждат десетки хиляди антитела , които па,ят сърцето и ендотела им от токсичния спайк, който иРНК нонстоп завинаги ще произвеждат в телата им, докато ги убият, защото докога ще имат антитела срещу спайка от сорта на 16 000 и нагоре!? В един момент имунната им система ще се срути заради друга болест и спайк протеина, произвеждат в телата а на инжектираните ще ги убие на място със сърдечен арест...
    Опасността е и за неваксинираните затворени повече от половин час в помещения с ваксинирани, издишващи спайк- токсина и при кръвопреливане на кръв от инжектиран на неинжектиран....Който има уши да слуша..
  • 51 Бивш канадец

    6 0 Отговор
    Мда. А като си набухаш петата игла, ставаш Дънкан Маклауд. Така че вакЦината за мен си остава табу. А...задайте си въпроса защо от членовете на ЕК и ЕП вакЦинираните са...под 0.5% - и това е по данни на официоза на ЕС - Politico!

    Коментиран от #53

  • 52 Ти като гледам

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    до сега само на вундеркинди си служил😂😂😂😂😂
  • 53 Не знам

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Бивш канадец":

    Кви официози четеш, ама всичко в тези учреждения е ваксинирано на 90%, там не са интелекти като Ганьовците и си верват на науката...

    Коментиран от #64

  • 54 Бай Вълчан

    5 0 Отговор
    Тия ги разправяйте на вехтия ми калпак. Преди няколко дни имахте подобно заглавие. Разчитате на късата памет на хората. Вероятно след 5 дни пак ще се появи.
  • 55 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "Голям Слон":

    А един ваксиниран приятел, най-добрият спортист от курса, се трупира както си е седял пред компютъра. Бог да го прости!
  • 56 Казуар

    1 5 Отговор

    До коментар #34 от "оня":

    Антиваксър, ваксината предпазва от тежка форма на заболяваве, невъзможно е вирусът щом доближи устата или носа да падне мъртъв. Твоите приказки ги говори на баба си.

    Коментиран от #63

  • 57 Човека Коза

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "1618":

    За гущерите парите не са проблем, те и без това си имаха доста от тях и преди "корона-ерата". Крайната им цел е друга, парите са просто бонус.
  • 58 гост

    3 1 Отговор
    Доказан факт е и ,че богатите са по щастливи и по спокойни от бедните. За това предлагам първо да направят задължително да се раздадат по 1 милион на всеки беден човек и после задължително ще се ваксинираме.
  • 59 Hoho Boho

    5 0 Отговор
    Дай те статистика!
    Примерно на 1000 заразени - колко от тях са "ваксинирани" и колко невакасинирани.
    Та и ние да видим как вървят нещата...
  • 60 ГОСТ

    7 0 Отговор
    Свободни съчинения .
  • 61 big

    7 0 Отговор
    Доказан фейк, не факт! Елементарно доказателство Олимпийските игри в Токио. Всички спортисти, журналисти, спортни деятели, обслужващ персонал и т.н. са ваксинирани и мерките жестоки, а заразените растат всеки божи ден!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Казуар":

    Няма ОФИЦИАЛЕН източник, който да потвърждава думите ти. Нито FDА, нито ЕМА, нито дори официалният сайт на Pfeizer.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Хмхмхм

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Скъпий. Фактите. Нали обичаш числа. За последните 2 седмици- Англия-400 000 доказани случая- 1000 починали- ваксинирано население. Русия-320 000 доказани случая-11 000 починали- неваксинирани наделение. Израел- с голяма вълна- 43 починали за 2 седмици; Нългария- без вълна- 41 починали за 2 седмици. “ владетелите на света” А, скъпий?