4 Август, 2021 15:55 1 370 1

Няма пострадали българи при пожарите в Гърция

  • гърция-
  • мвнр-
  • пожари-
  • пожар-
  • горски пожари-
  • външно министерство-
  • българи-
  • атина

Пожарната обстановка в страната остава силно усложнена

Няма пострадали българи при пожарите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Към момента няма постъпили сигнали за бедстващи или пострадали български граждани при разразилия се голям пожар край столицата Атина, както и при останалите пожари в Гърция, съобщиха от Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в гръцката столица към момента пожарната обстановка в страната остава силно усложнена. В северното предградие Варибоби в Атина вчера е избухнал голям пожар, който се е разпространил към съседното селище Адамес. Пожарът е засегнал високоволтовия електропровод Ахарнес – Агиос Стефанос, което е предизвикало прекъсвания на електричеството в област Атика и Атина. Огънят е обхванал 80 къщи и десетки автомобили, което е наложило жителите да бъдат евакуирани в други райони на столицата. Преустановено е било движението на влакове по линията Атина-Солун, а магистралната отсечка Атина-Ламия е била затворена.

Към 12:00 ч. на 4 август 2021 г. един от общо четирите активни фронта от пожара продължава да бъде активен. Жителите на засегнатите от пожарите квартали на Атина, които не могат да се върнат по домовете си, могат да се свържат на телефонен номер 1135 с Националната организация по здравеопазване, откъдето ще ги насочат към хотели, които ще им осигурят подслон за сметка на държавата, докато не бъде гарантиран безопасен достъп до домовете им.

Междувременно пожарът, който бушува до град Лимни Евиас, е изгорил над 150 къщи. В ранните часове на деня е била издадена заповед за евакуация на селищата Куркули и Скепасти, като жителите са били извозени към Кехриес. Продължават опитите за потушаване на разразилите се огнища и на островите Родос и Кос, както и на територията на полуостров Пелопонес. Съветваме българските граждани, които пребивават в Гърция, да следят актуалната обстановка и да спазват стриктно указанията на местните власти, призоваха от МВнР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбруя

    2 0 Отговор
    Е,като няма-Ура,другари!
Новини по държави: