Last news in Fakti

17 Август, 2021 11:20 2 863 26

Преболедувалите COVID-19 имат антитела поне година след това

  • антитела-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини-
  • вирус

Тежестта на заболяването е това, което определя нивото на антителата

Преболедувалите COVID-19 имат антитела поне година след това - 1
Снимка: Shutterstock

Преболедувалите COVID-19 имат антитела в продължение на поне една година, показва проучване на Международния институт за научни изследвания Ирси Кайша (IrsiCaixa). То е направено съвместно със суперкомпютърния център в Барселона (BSC) и Центъра за изследване на здравето на животните (CReSA).

Юлия Бланко, която е участвала в изследването, обяснява, че „тежестта на заболяването е това, което определя нивото на антителата и ефективността на имунитета, който се изгражда“. Проучването включва 332-ма души, които са преминали COVID-19 и са били наблюдавани в продължение на 15 месеца.

Установено е, че хоспитализираните пациенти произвеждат повече антитела, но способността им да блокират нови варианти на коронавируса след това е по-ниска в сравнение с тази на пациенти без симптоми или с леки такива, които генерират по-малко антитела, но са по-защитени от повторна инфекция.

В процеса на изследването е станало ясно, че ако не се ваксинират, няколко месеца след като са били болни от COVID-19, 50% от пациентите са податливи на повторна инфекция с Бета варианта на коронавируса и 30 % от тях могат да изкарат отново оригиналния вариант от Ухан. „Въпреки че не всички хора, които сме изследвали, са получили пълния график на ваксината, можем да кажем, че при всеки от тях имунният отговор срещу вируса е засилен, доказвайки още веднъж ползата от ваксинацията“, казва Бонавентура Клоте, директор на IrsiCaixa.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    46 1 Отговор
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬Никой не коментира защо искат да сме ОТГОВОРНИ и да си поставим нещо за което НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 2 SH BG

    26 1 Отговор
    ковидиоти сър... :::)))

    А опитите с "ваксините" при хората продължават - казала мишката на плъха...!!!

    Ха, ха, ха... :::)))
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 уау страхития

    36 1 Отговор
    Тези които са минали вируса без да разберат могат да го хванат пак и пак нищо да не разберат. Доста страшно.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    20 1 Отговор
    Няма пребо неболедувал, искат всички с ушна марка,
  • 7 dfu

    5 2 Отговор
    Демек сезонен грип.
  • 8 Кунчо

    19 2 Отговор
    Преболедувалите КАКВОТО И ДА Е имат ДОЖИВОТЕН имунитет. Ковид до ден днешен не е нито изолиран, нито изследван, а вече се правят "ваксини" срещу него и се говори за нова нормалност. Новата нормалност, това е НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД. Понеже в цял свят се увеличава броя на фалшивите "имунизационни" сертификати,понеже хората биват принуждавани да се бодат, ако искат да работят и да водят какъвто ин да е нормален живот, накрая ще се опитат да направят всичко дигитално - чрез микрочипове. В така наречените ваксини има нанотехнилогия, която евентуално ще си каже думата след време, когато надуят 5G-то, но това не е микрочипа, за който всички говорят. Моля прочетете ГРАФИН ОКСИД и връзката му с "ваксините".

    Коментиран от #15

  • 9 Тулуп

    12 2 Отговор
    Коментара ми беше изтрит заради линк към австрийския вестник Вохенблик, където е дадена информация, че файзер отказват да имунизират служителите си, заради страничните действия на химикала. !
    Всеки който желае, може да го види! Заглавието е от днес!

    Коментиран от #11, #13, #16, #19

  • 10 Последното изречение

    5 1 Отговор
    от статията - това за ваксинираните - какво отношение има към останалата ѝ част? Миме, да не си компилирала две различни статии в една?
  • 11 Прочетох я

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тулуп":

    Благодаря за статията! Не пише, че Пфайзер отказва да ваксинира служителите си, а че ОТКАЗВА ДА ГИ ВАКСИНИРА ПРИНУДИТЕЛНО. Също така пише, че има връзка с опитите на Байдън да убеди фирмите да принудят служителите си към задължителна ваксинация. 😉😄
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ЕВРО НЮЗ

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тулуп":

    😂😂 Още когато излезнаха първите вакси, на един шеф от компаниите беше зададен въпроса ВИЕ ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАТЕ ЛИ. . отговора беше. АЗ НЕ СЪМ В РИСОВАТА ЗОНА
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Не е само година а до ЖИвот,но не си заслужава да ви обяснявам!Все едно да ви кажа как да играете и какви правила да спазвати местейки дървени фигури.Първо не е правилно да хвърлям бисери на ...ще се помислите за гении!
  • 15 Кунчо

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кунчо":

    Пропуснах да допълня, относно ГРАФИН ОКСИД (проучете го и за какво тепърва ще се използва), че именно това е вълшебната съставка, която "намагнетизира" хората, така че да им се залепват метални предмети по телата. Ако напишете в търсачката на BitChute "magnet arm compilation", ще ви излязат доста компилации с хора, които са се набучили и сега им се лепят магнити, телефони и други неща по телата, особено на мястото, където са ги бицнали. Това не е измислица и случаите са хиляди, обаче масмедиите не съобщават тези неща (освен да ги нарекат "фалшиви новини" и "конспиративни теории"). Масмедиите май много неща не съобщават...
  • 16 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тулуп":

    👍👍👍 www 19мин :::Главният изпълнителен директор на Pfizer Алберт Бурла все още не си е инжектирал ваксината срещу Ковид на своята компания, заявявайки, че той и други ръководители няма да пререждат опашката, тъй като американските служители полагат огромни усилия за разпространение на ваксината в цялата страна ...

    Коментиран от #18

  • 17 деб.Илчев

    4 2 Отговор
    Имат антитела 6 месеца, после няма, даже не намаляват плавно, а изведнъж ги няма
  • 18 Така де...

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Не че не е могъл да си бие доза витамини за пред камерите и да твърди, че е ваксиниран. 🤔
  • 19 Но и ти си намерил

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Тулуп":

    какъв източник да цитираш 😆😆😆
  • 20 123

    7 1 Отговор
    Графена във "ваксините" е въглерод. А въглерода има 6 протона, 6 неутрона и 6 електрона. 666 - белега на звяра. Дали е случайно?

    Коментиран от #24

  • 21 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор
    19мин. www "Вижте прокурорката Вероника Трифонова, която е отказала да образува наказателно преследване срещу полицаите-садисти, пребили протестиращи зад колоните, след което за награда стана европейски делегиран прокурор", пише Ататас Чобанов, Биволъ/bird.bg.
  • 22 Миро

    2 0 Отговор
    2 дни правя опити да сложа една лека ваксина. Без успех. Опашка ,хаос. И в болницата виси реклама. Тест с цена 340 лв който дава пълна информация дали човек може да се зарази втори път. Има всичко . Няма добра информация и е камара пари. Пишат се общо взето нелепи неща по темата за съжаление.
  • 23 ЕВРО НЮЗ

    9 0 Отговор
    Аз пък ще си карам с антителата които ми останаха от пионерските лагери навремето и когато си бършехме сополите с ръкав 😂😂😂😂
  • 24 А дали

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    скоропоговорката "666 шишета се сушат на шосето със сешоар" не е също дело на звяра?!
  • 25 Лудница

    6 0 Отговор
    За едни пари на света става въпрос време е да се съберат на едно място и мравките да се подчиняват още повече. Видя се че няма хаир от разхищението, затова началниците слагат ред в хауса. Разбира се от това са потърпевши хората. Защо точно сега Саединените американски държави се оттегли ха от Афганистан. В най голямата пандемия и оставят страната на техните ученици талибаните, за да се започнат убийства, преселения на хора, носене на зарази и така. Всичко е по план няма нищо случайно. Като слушате чувате, като гледате виждате.
  • 26 ЕВРО НЮЗ

    3 0 Отговор
    Колко кихнахте на госпожицата за секси снимката. Футболния клуб ROMA, организирал кампания за децата.. Но за да ги заведе таткото трябвало да бъде ваксан.. След което получавали два безплатни билета във вип ложата.... Как беше писал някой,,, ЩОМ МИ ГО РЕКЛАМИРАТ.