Last news in Fakti

16 Юли, 2021 17:06 2 532 38

Ваксината на Pfizer създава 10 пъти повече антитела от китайската Sinovac

  • пфайзер-
  • sinovac-
  • китай-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • антитела

Това показват данните на ново проучване в Хонконг

Ваксината на Pfizer създава 10 пъти повече антитела от китайската Sinovac - 1
Снимка: Shutterstock

Хората, които са получили коронавирусната ваксина на BioNTech, са имали десет пъти по-голямо количество антитела от тези, създавани от китайската Sinovac, показва хонконгско проучване, съобщи агенция БГНЕС, цитирайки АФП.

Изследванията на Университета в Хонконг (HKU), основани на проучване на 1442 здравни работници, бяха публикувани в Lancet Microbe. Изследователите казват, че антителата не са единствената мярка за успеха на ваксината в борбата с определено заболяване. Но те предупредиха, че "разликата в концентрациите на неутрализиращи антитела, идентифицирани в нашето проучване, може да доведе до съществени разлики в ефективността на ваксината".

Тези, които са получавали Sinovac, са имали "подобни или по-ниски" нива на антитела на тези, наблюдавани при пациенти, които са хванали и успешно са се преборили с болестта. Проучването е допълнение към нарастващия набор от доказателства, че ваксините, използващи новаторска mRNA технология - като BioNTech и Moderna - предлагат по-добра защита срещу коронавируса и неговите варианти, отколкото тези, разработени по по-традиционни методи като използване на инактивирани части от вируса. Традиционните ваксини са по-евтини за производство и по-малко сложни за транспортиране и съхранение, което ги прави жизненоважен инструмент за борба с пандемията в по-малко богатите страни.

Епидемиологът Бен Каулинг, един от авторите на проучването, каза, че хората все пак трябва да се ваксинират със Sinovac, ако няма друга възможност, защото някаква защита винаги е по-добра от никаква. "Не позволявайте на съвършеното да бъде враг на доброто", каза той пред Франс прес. "Очевидно е по-добре да отидете и да се ваксинирате с инактивирана ваксина, отколкото да чакате и да не се ваксинирате", добави той. "Много, много животи са спасени от инактивираната ваксина."

Изследователите казват, че техните данни предполагат, че "алтернативни стратегии" като по-ранно ваксиниране може да са необходими, за да се увеличи защитата на тези, които са получили Sinovac. Каулинг каза, че следваща фаза в тяхното проучване ще бъде кога да се правят ваксините. "Приоритет биха били ваксини за хората, които са получили Sinovac, докато дозите за хората, които първоначално са получили BioNTech, може да не са толкова спешни," каза той. Хонконг е световен лидер в изучаването на коронавируси откакто огнището на ТОРС, започнал в Южен Китай, премина през града през 2003 г. В момента градът предлага както ваксината на BioNTech, произведена в Германия, така и Sinovac. Въпреки многото доставки, процесът на ваксинация върви бавно, като само 28 процента от 7,5 милиона жители на града са напълно ваксинирани с две дози.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГМО

    34 8 Отговор
    А също и много добре модифицира човешкото ДНК.

    Коментиран от #38

  • 2 Геноцид

    35 7 Отговор
    В израел здравното министерство публикува статистика според която 40% от новите случаи на Ковид са били ваксинирани.

    Израел беше най-голямата ковид лаборатория където населението масово се ваксинира. Странно защо данните които идват от там се игнорират от ковид фашистите.

    Коментиран от #14, #16, #22

  • 3 Хахаха

    20 4 Отговор
    Стига глупости.
  • 4 Е те в

    14 7 Отговор
    Хонгилдонк какво да напишат,ако е обратното и ще има дърпане на уши от дъртия Сам.
  • 5 боко ПКП

    5 16 Отговор
    Най-добрата е Астра Зенека!
  • 6 потребител

    6 5 Отговор
    Хвалете ме уста че ще акам във вас!
  • 7 За овце

    4 7 Отговор
    А как стои въпросът с графена?!!!
  • 8 Това са пълни глупости

    22 5 Отговор
    Няма как да се знае това нещо.
    Всеки организъм реагира по различен начин.
    Никога не можете да намерите 2 еднакви, за да ги набодете и да сравните резулатат.
    Освен това китайската е с умъртввн вирус , а файзер с някво си там шипче.
    Освен това е важно какво става с т -клетките, антителата не са съвсем показателни.
    Най добрата ваксина е тая която не е сложена .
    А най добрият имунитет се получава с прекарване , писаха го вече 100 пъти.
    Така ,че не заблуждавайте хората.
  • 9 Алфа вълкът

    9 2 Отговор
    Веднага отивам за трета игла
  • 10 Майна

    12 4 Отговор
    Пфайзер съдържа 99% граден оксид ...,,Ваксината Moderna COVID-19 не е одобрена или лицензирана от Администрацията по храните и лекарствата , но е разрешена за спешна употреба от FDA с разрешение за спешна употреба за предотвратяване на коронавирусна болест 2019, за употреба при лица на 18-годишна възраст и по-стари. "

    „Няма одобрена от FDA ваксина за предотвратяване на COVID-19. EUA за ваксината Moderna COVID-19 е в сила за срока на действие на декларацията COVID-19 EUA, което оправдава спешната употреба на продукта, освен ако тази декларация не бъде прекратена или разрешението не бъде отменено по-рано. “

    В допълнение към това признание, че ваксините са експериментални, представителят на Moderna посочи, че всички нейни фази на клинично изпитване все още продължават и че компанията все още не знае дългосрочната защитна ефективност на ваксината.
  • 11 еееее

    7 14 Отговор
    кво друго да очакваш от мейд ин чайна, освен евтинджак.
  • 12 БАЙ КУРТИ

    15 5 Отговор
    Обичам парите .Дайте ми кинтите и ще ви докажа че ПФАЙЗЕРА дава 1000% повече антитела от другите ваксини
  • 13 аааааааааааа

    6 5 Отговор
    "Нe пoзвoлявaйтe нa cъвършeнoтo дa бъдe врaг нa дoбрoтo", кaзa тoй прeд Фрaнc прec. "Oчeвиднo e пo-дoбрe дa oтидeтe и дa ce вaкcинирaтe c инaктивирaнa вaкcинa, oткoлкoтo дa чaкaтe и дa нe ce вaкcинирaтe", дoбaви тoй. "Мнoгo, мнoгo живoти ca cпaceни oт инaктивирaнaтa вaкcинa."....
    има доказателство/а и всички го имат/,че протеина на вирусчето е тривалентен,което не може да се създаде по естествен път от животно на животно.....та драскайте си какво искате
  • 14 Антимилиционер

    6 9 Отговор

    До коментар #2 от "Геноцид":

    Повечето безсимптомно. Никой не е изненадан, че американската ваксина е 10 пъти по-ефективна от китайската, турската и българската.
  • 15 6A13TT

    6 4 Отговор
    Това е ясно и без статистика. Много по-интересно би било статистическо сравнение между РНК и векторните ваксини
  • 16 отегчен

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Геноцид":

    Геноцид има над мозъчните ти клетки.
    Никой не е гарантирал, че нама да се заразиш след ваксината. А че ще го прекараш по-леко, и вероятността да се стигне до усложнения е много по-малка.

    Коментиран от #19

  • 17 mi6osp

    8 3 Отговор
    Статистическите данни за заболеваемостта и смъртността от covid 19 в Китай и САЩ показват точно обратното на твърденията на ДВ за ефикасността на ваксините , икономическите данни за развитието на икономиките на Китай и САЩ през 2020-2021 - също.
  • 18 ЕВРО НЮЗ

    5 1 Отговор
    Искам да си бия от всичките по две. Хайде сега доволни ли сте мисирки, трафиканти и рекламни агенти
  • 19 По-отегчен

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "отегчен":

    Може би е така , ама надали .
  • 20 Няма да

    8 4 Отговор
    си поставя нито от този Пфайзер боклук,нито от другите.
    Смешни и жалки сте с тези реклами на опасни експериментални помии.

    Коментиран от #24, #26

  • 21 😷😷😷

    4 2 Отговор
    'Кво разправят, бият ти Пфайзер и направо ставаш АНТИТЯЛО !
  • 22 Ваксиниран1403

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Геноцид":

    А защо спестяващ и останалата част от информацията, че почети всичките тези случаи са на хора, които са били ваксинирани през януари месец и огромна час от тях са имунно компрометирани които бяха сред първите ваксинирани в Изриел . Именно това е причината Изриел да започне да поставя трета доза на тези хора на шестия месец след втората. Най добрата манипулация се постига, като се дава частична информация поднесена по целенасочен начин.

    Коментиран от #23

  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ваксиниран1403":

    Нещо за Велика-британия да споменеш....Цял ден съм на линия и ви чета от време на време...Какво става в англия и има ли Рекорд в русията....Там на албиона как са боцнатите ,помагат ли им да не мрат???Сподели де,така обичаш да пишеш...В бг ,кога ще мрем яко???Август,или декемвли,но коя година....и от какво...

    Коментиран от #25, #34

  • 24 mi6osp

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Няма да":

    Припомням, че в човешката история победите над епидемичните инфекциозни болести са основно чрез ваксини. В момента се води биологична война срещу човечеството. В днешното човешко общество можеш да избираш да се ваксинираш срещу covid или да умреш от covid . Само че, ако не си ваксиниран, носиш огромен риск за заразяване на околните и затова вероятно ваксинирането ще стане задължително.

    Коментиран от #36

  • 25 Ваксиниран1403

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Русия поставя рекорд по дневни смъртни случаи за четвърти пореден ден. Днес са 799, вчера бяха 791, по вчера 786, а предния ден 780. Великобритания са много далече от рекордната дневна смъртност която са имали от началото на епидемията. Вчера имаха 63 смъртни случаи за деня. Техния рекорд е 1823 случая за ден от 20.01.2021. Едните са така другите не така защо така?

    Коментиран от #28

  • 26 6A13TT

    1 3 Отговор

    До коментар #20 от "Няма да":

    Това мнение и подобните му са основния аргумент за задължително и, ако трябва, насилствено ваксиниране по сталински.

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ваксиниран1403":

    Браво значи,проблем нямат......Ама все пак,Поздрави отФамилия Кадафи...от отвъдното към англосаксонското.....понеже Русия е зле те премахват ограниченията от 19 ти,нали така,а понеже англия е добре....днес са само 685/100000 и смъртност 10% по висока от вчера,а утре как залагате утре за англия....Браво ,единствен,който вярва,че това е НЕЕкспериментална ваксина...сам ли сте,или има и други да вярват???А,кога индийския вариант???В Бг,аз се готвя за новоиндийски,а вие???Имате ли нареждане,или....

    Коментиран от #30

  • 29 Sieg

    1 2 Отговор
    Толкова антитела, че чак тромби се образуват.
  • 30 Ваксиниран1403

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Хайде да погледнем нещата обективно. Максималните средно дневни нови случаи( на база 7 дни) на заразяване във Великобритания бяха в началото на тази година и бяха 59 441. Сега те са 36 948 средно дневни ново заразени. Те там са достигнали 62% от случаите при предходната си вълна. Средно дневните смъртни случаи при англичаните имаха максимум в края на януари месец и бяха 1 250. В момента англичаните има средна дневна смъртност от 37 случая. Тоест те са достигнали 2.96% от средно дневните смъртни случаи на предходната своя вълна. Сега да видим и при руснаците аналогичните неща. Максимален брои на новите дневни случаи при тях е 28 934 от края на декември миналата година. Сега средните нови дневни случаи при руснаците са 24 978. Тоест в момента те са достигнали 86% от предишния си максимум.
    Средните дневни смъртните случи при предходната вълна при руснаците беше 567. В момента те имат 756 средни дневни смъртни случая. Тоест в момента в русия е достигната смъртност 133% от тази при предходната им вълна. Питам отново защо англичаните и руснаците съотношенията са такива? Хайде да смятаме още малко. При предната вълна смъртността във Великобритания изчислена като отношение на максималните средно дневни смъртни случаи към максималните средно дневни нови случаи на заразяване е 1 250/ 59 441 или 2.1%. Алогичното отношение при Русия от предната им вълна е 567/28 934 или 2%. С други думи напълно съпоставими са били при предишните им вълни като смъртност анг

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран1403":

    С други думи напълно съпоставими са били при предишните им вълни като смъртност англичаните и руснаците. Нека сега да видим при сегашната вълна как стоят нещата. Тъй като още не се знае максимума какъв ще бъде вземаме последните средни дневни смъртни случаи и ги отнасяме към средно дневните случая на ново заразяване от преди 3 седмици, защото това е средното закъснение в смъртността. За Великобритания имаме 37/16 025 тоест 0.23% е тяхната смъртност при текущата вълна за момента. При Руснаците имаме 756/20 182 тоест имаме 3.7%. При тази вълна за разлика от предходната смъртността при тях е пълно несъпоставима 0.23% към 3.7%, преди това е била 2.1% към 2%. Това е повече от порядък разлика. Обяснете го преди да разправяте за измислите ви поздрави. Аз бих казал по-скоро поздрави за наивните антиваксъри. Колко до тук много точно сте посочели времевия интервал за вълната при нас. Поресто го изкачите и ще говорим отново.
  • 32 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Ваксиниран1403":

    Не се мъчи дал съм точни данни ,някъде по надолу!Русия
    2.07–15.07
    Общ брой случаи 337 613
    Смъртни случаи 10 024
    средно дневно вирусоносители24115 ,средно дневна смъртнос 716.При руснаците епидемията видимо заглъхва,докато при англосаксонците ще я гледаме цялата година....В момента на ден Смъртноста между англия и русия пада с ,около 1%...вече е 1000% п малка смъртност в англия,а започнахме от1525%!каквото и да гледаш,трябва да кажеш!во.Ваксините не пазят от Боледуване!2ро.МОЖЕ БИ...ваксините могат да ви предпазят от смърт....това са очевадни изводи!Я погледни колко % са ваксинирани в англия....

    Коментиран от #33

  • 33 Ваксиниран1403

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Избързвате с заключението за затихваща епидемия в Русия. Вижте как се е развивала предходната им вълна. Изводите са: 1. Със абсолютна сигурност ваксинирането при англичаните доведе до смъртност с повече от един порядък по-ниска от тази, която имаха преди да се ваксинират. 2.Може би ваксините използвани във Великобритания съгласно тяхната ваксинационна програма ограничава заразяването с не особено висока ефективност, но това не е сигурно. Трябва да се изчака техния максимум на вълната и да се съпостави с предходния им максимум. Трябва да се види тава съотношение на максимумите и при други страни използващи различни видове ваксини в други сношения както, както и при страни имащи по-ниска степен за ваксинация. Само след такава съпоставка може да се направи обосновано заключение за ефективност по отношение ограничаване на разпространението на вируса.
  • 34 Стига си обяснявал

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    на този шарлатанин ,oт всички видове ваксини по 10броя.
  • 35 mi6osp

    1 0 Отговор
    Междувременно, в САЩ обявиха, че са създали суперантитяло, което блокира не само всички щамове на covid 19, но е активно и срещу другите коронавируси.

    Коментиран от #37

  • 36 провинциалист

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "mi6osp":

    Де да беше... Имаш реален шанс случайно да разбереш, че си се срещал с вируса без да си разбрал. И това ти дава избор да изчакаш глобалния експеримент с кандидат-ваксините дали ще успее. Ако дотогава маниаците-ваксаджии не се преборят за глобален ваксаджийски фашизъм.
  • 37 Тони

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "mi6osp":

    До днес няма официално демонстрирано изолиране на вирусът сарс- ков 2. Странно, защо ? Защото вирусът е патентован - запазена марка. По закон не може да се патентова нещо което е създадено от природата. Може да се патентоват само отделни гени за лечение на някои болести но е забранено например да се патентова човешкият геном. Но вече има създадени официално синтетични днк на вируси а неофициално, можем да си представим всичко. Има съмнения че вирусът е създаден синтетично в лаборатория и това обяснява защо е неудобно да се покаже изолирането му. Естествено не успяха да прекратят мутациите или въобще не искат да ги спрат.
  • 38 БАН

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГМО":

    80% от Ганьовците притежават твоята изключителна интелигентност. Доказателство е просперитета на Ганьостан - най-развитата държава в света😂😂😂