Last news in Fakti

17 Август, 2021 15:17 3 483 55

Учени: Вирусът е 30 пъти по-смъртоносен за неваксинираните!

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

В момента 35,3 млн. от 60-милионното население в Италия е имунизирано с двойна доза

Учени: Вирусът е 30 пъти по-смъртоносен за неваксинираните! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

За неваксинираните с две дози срещу COVID-19 на възрaст между 60 и 79 г. вирусът може да бъде до 30 пъти по-смъртоносен, отколкото при ваксинирани хора, които се заразят.

Това гласят резултатите от научно изследване на италианския Висш институт за здравеопазване. За да стигне до тези изводи, италианският институт е взел предвид всички данни за заразени с вируса, на хоспитализирани и на пациенти на интензивна терапия в периода от началото на кампанията по ваксиниране в Италия досега. В момента 35,3 млн. от 60-милионното население в Италия е имунизирано с двойна доза.

Според шефа на института Силвио Брузаферо рискът за летален изход е изключително висок при възрастните хора над 80 г. Без две дози ваксина заразените от тази възрастова граница са изложени на 96,7 на сто по-висок риск да умрат от ваксинираните хора. Ако пък имат една доза ваксина, тази разлика слиза на 74,2 на сто.

Подобни разлики се откриват и при хората на възраст 60-79 г. При хората, приели две дози ваксина, рискът да попаднат в интензивното заради вируса спада с 97,8 на сто спрямо неваксинираните и с 90 на сто, ако са приели една доза ваксина.

Регистрирани са само 6 смъртни случая от 8,3 млн. ваксинирани в тази възрастова граница. При неваксинираните 2,8 млн. души пък са регистрирани 104 пациенти на интензивна терапия и 64 смъртни случая.

Съществени разлики се наблюдават и във възрастовата граница 40-59 г. 1081 неваксинирани са били приети в болница заради COVID-19, а общият брой заразени сред тях е 16 800.

Най-сложно проучването на учените се оказва за възрастовата граница 12-39 г., тъй като там е най-трудно “хващането” на заразените и контактите им. Част от заразените без симптоми или с леки симптоми на вируса не се диагностицират, особено сред най-младото население. Освен това именно сред младите съществува страх да се регистрират като заразени заради опасенията да не бъде ограничен социалният им живот. Затова и броят на регистрираните е много по-нисък от реалния и това не дава реален поглед върху ситуацията и пропорцията на рисковете при ваксинирани и неваксинирани.

Италианският висш институт за здравеопазване регистрира намаление с 68 на сто на риска от зараза при ваксинираните с двойна доза, в сравнение с неваксинираните. Той спада с 41 на сто при ваксинираните с една доза.

В Италия тези дни влязоха в сила нови правила за карантината в случай на пряк контакт със заразени. За ваксинираните тя намалява от 10 на 7 дни.

Сега в Италия ползването на ресторанти и барове на закрито, но също и на столовата база в учрежденията, в сградите на полицията и на армията е възможно само от хората с ваксинационен сертификат. В момента регионите с най-голям прираст на заразени са Сицилия, Сардиния и Тоскана, или там, където има най-много туризъм през лятото.

Кардинал антиваксър лежи в интензивното в Рим

Американският кардинал Реймънд Лео Бърк, известен антиваксър, в момента е в болница с COVID-19 и към него е свързан вентилатор, за да диша. Съобщението за това дойде от неговия профил в туитър.

През май 2020 г. консервативният кардинал беше изказал силно скептичните си виждания за ваксините срещу COVID-19. “Трябва да е ясно, че ваксинацията не може да бъде наложена по тоталитарен или задължителен начин на гражданите”, смята 73-годишният кардинал.

Той отиде и по-далече във възгледите си срещу ваксината, определяйки я като “един вид микрочип, който трябва да се постави под кожата на всеки човек, така че във всеки момент той да може да се контролира от държавата по отношение на здравето му или на други неща, които можем да си представим”.

Злите езици коментират сегашното хоспитализиране на кардинала като “божие наказание”.

Преди време той беше казал и че “трябва да е ясно, че никога не е морално оправдано развитието на ваксини чрез клетъчни линии от абортирани ембриони”, но тази позиция беше опровергана от Конгрегацията за доктрината на вярата.

Кардинал Бърк в момента живее в Рим. През 2016 г. той беше потвърдил подкрепата си за Доналд Тръмп, казвайки, че триумфът му на президентските избори е победа за поддръжниците на живота (pro-vita). По-късно обаче се оттегли от института Dignitatis Humanae, на който беше почетен президент, като по този начин се дистанцира от Стив Банън, бившия съветник на Тръмп. Това стана, след като Банън обяви поддръжката си за създаването на филм по излязла книга с твърдения за широко разпространен хомосексуализъм във Ватикана.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 30 пъти

    86 4 Отговор
    Глупости. Прозрачни сте. Очаквах 300 пъти. Идиоти
  • 2 Ковида

    72 4 Отговор
    Абе,яко ще се мре...🤣😂🤣Пак чували за трупове,пак хладилни камиони, ледени пързалки и детски площадки....😂🤣😂
    Айде сменете малко опорките вече, че фарса е пълен...🤣😂🤣
  • 3 AAHHHAAA

    70 3 Отговор
    КОМЕДИЙНО ШОУ ОТ ЛЪЖИ ПРОДЪЛЖАВА,БАЛАМИТЕ СВЪРШИХА.
  • 4 Bai Nudals

    48 2 Отговор
    Може да е 29 пъти по бърз,или пък 31пъти по бърз...
  • 5 Бай Манчо

    72 2 Отговор
    Хайде спрете се с тази глупава пропаганда - няма да се ваксинираме докато не поемете отговорност за последствията и докато не ни дадете избор - не между фазер и модерна или между модерна и фазер .
    Има и лекарства вече които са ефективни и са по около 2 долара .
  • 6 ?????

    52 2 Отговор
    Кой вирус?

    Коментиран от #52

  • 7 мародер

    59 1 Отговор
    Анатоли, и ти ли си на хранилка на СЗО мафията? А спрете се де! Учените това, учените онова - само лъжи и плашене на хората. Къде е прокуратурата? Защо спи? Или тук не са замесини руските спец служби и Баширов и петров!?
  • 8 блуждаещ ум

    60 1 Отговор
    Последни напъни за подкадране на овчето стадо към ешафорда.
  • 9 Вера

    48 2 Отговор
    Как разбрахте бе играчи
  • 10 батко мафи

    56 2 Отговор
    Секунди за реклама!!!Гьобелс ряпа да яде!
  • 11 провинциалист

    40 1 Отговор
    За да стигне до тези изводи, италианският институт е взел...
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    52 1 Отговор
    Има едно малка, ама мно о о о о го малка подробност от днес. Има на лечение от ковид в болниците 125 пациента които не са ваксани и 128 ваксани. Странни сметки..???
  • 13 Q2z

    40 1 Отговор
    Кажете го на двете мой познати баби с по две дози... Вечер пърхат и губят равновесие...та чак мен ме хваща страх.

    Коментиран от #54

  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    47 2 Отговор
    Не се излагайте бее.Това нормален човек не може да го каже.Само някой купен!Вие знаете ли,представяте ли си какво е 30пъти.Това буквално значи да умре всеки!Как може да се опитвате да манипулирате хора по умни от вас?????????Я,вземете купете чувалите на ментаджийски.Добре се скри той и остави глупаци ,като вас на амбразурата....

    Коментиран от #20

  • 15 Хахаха

    43 1 Отговор
    Има ли още ковидидиоти, които да вярват в тези манипулации:) Още от сега мога да ви кажа какво ще пише в статията след година /ако робите в Европа не се надигнат/: Хората с петнадесет дoзи вaкcинa ca излoжeни нa 96,7 нa cтo пo-виcoк риcк дa умрaт oт вaкcинирaнитe с 22 дози. Aкo пък имaт 20 дoзи вaкcинa, тaзи рaзликa cлизa нa 74,2 нa cтo.
  • 16 Някой

    24 12 Отговор
    С ваксина и без ваксина все тая. Короната дойде да прочисти планетата от истинския вирус - хората, че много са се навъдили и я задъхват с безкрайната си консумация и замърсяване. Короната ще мутира и ще прескача ваксините докато не си вземе бройката. Дали на нас, вирусите, това ни харесва или не, дали ще се борим или не, все тая. Короната е по-висша и по-мощна от нас и ще си изпълни мисията. Планетата трябва да си отдъхне.
  • 17 За овце

    21 1 Отговор
    Като на власт имащите толкова им пука за здравето на хората, защо спряха класическата ваксина на Санофи, за сметка на ГМО бъркочите?!!!
  • 18 ГОСТ

    25 0 Отговор
    ТО НА ТАЗИ ВЪЗРАСТ ВСИЧКО Е 30 ПЪТИ ПО-СМЪРТОНОСНО.
  • 19 Реалност

    27 0 Отговор
    Ако това е вярно значи на всеки 1000 неваксинирани заразени трябва да умират 976, докато реално на 1000 заразените умират от 0 до максимум 40 и излиза, че 99.99% от заразените са ваксинирани. Благодаря на италианските учени, че ме убедиха да не се боцкам! Не че имах такова намерение.

    Коментиран от #27

  • 20 mi6osp

    2 8 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Потърси в нета сведения за американския щам - йота вирус, ще видиш, че има по-смъртоносни варианти.

    Коментиран от #35

  • 21 Друг институт

    23 1 Отговор
    А ваксините са 100 пъти по-смъртоностни за ваксинирарите с 2 дози и 50 пъти за тези с 1 доза.
  • 22 д-р БОЦ

    3 30 Отговор
    „Вирусът е 30 пъти по-смъртоносен за неваксинираните!” Това означава, че до месец (до средата на Септември) малоумните антиваксърски коментари под статиите за ковид ще секнат!

    Коментиран от #24, #29, #30, #31, #32, #48, #53

  • 23 А сега де

    33 1 Отговор
    Брей ама тая настинка била с по висока смъртност от ебола и бубонна чума взети заедно??? Някой знае ли дали Беларус още съществува, че там без мерки, ваксини и при почти 100% смъртност трябва всички да са измрели?
  • 24 АНТИВАКСЪР

    17 1 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    ЩЕ ИЗЧЕЗНАТ САМО В МОКРИТЕ ТИ СЪНИЩА.
  • 25 Истината

    24 0 Отговор
    Когато се тества ново лекарство и желаещите подписват съгласие за риск от увреждане за това нещо им се плаща и то стабилно. С тези ваксини не само сме опитни зайчета, ами на всичко отгоре ги плащаме ние с данъците си. Много нагла схема е това, крепяща се на три мазни лъжи - ваксината пази от корона, безвредна е и е безплатна.
  • 26 Интересно

    18 0 Отговор
    Юли миналата година при 0% ваксинирани в Италия е имало 2 457 937 заразени и 78 695 починали, а според тези велики учени умрелите е трябвало да бъдат 2 376 825! 96.7% смъртност, само пълен идиот би се вързал.
  • 27 плевен

    1 8 Отговор

    До коментар #19 от "Реалност":

    Юнак, ти си типичен пример за нивото на математиката сред младите. Като сравниш умрелите от 1000 неваксинирани болни, с умрелите от 1000 ваксинирани болни /и това го има/, ще видиш 30 пъти разлика/3 000% /.
    А ако си разбрал решението на задачата, имаш надежда за тройка по милост.

    Коментиран от #33, #36

  • 28 Sieg

    14 0 Отговор
    Световна пропаганда. Така се правят пари, много пари. Вирус има, но не добра ваксина. В днешно време всичко се прави на бързо за пари. 21 век
  • 29 Въпрос

    25 1 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    По миналата година се наемаха доброволци за изпитване на ваксина срещу птичи грип, всеки взе по 76 000 долара за три месеца, да те питам умнико ти колко взе като опитна мишка на Пфайзер? Какво, нищо ли каза? Ами не се чуди, че ти викат идиот.
  • 30 Sieg

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    Ако не секнат си боцни мозъчето с инжекция "акъл".
  • 31 ЕВРО НЮЗ

    18 1 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    😁😁😁😁😁 Разликата е че ние ще си мрем от вируса, а ваксарите от ваксата , 22 000 твои съмишленици само в Европа вече нямат никаква опасност да се разболеят от нищо.
  • 32 Да, да ама не

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    Ще остане само д-р БОЦнат, да хвали тези дето са го боцнали.

    Коментиран от #49

  • 33 Реалност

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "плевен":

    "Без две дози ваксина заразените от тази възрастова граница са изложени на 96,7 на сто по-висок риск да умрат от ваксинираните хора."...както и да го смяташ това си е близо 100% смъртност. И къде прочете, че става дума за болни, май и четенето не ти се отдава, ако си в първи клас може да се надяваш на тройка само ако учителката ти е майка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 3 Отговор

    До коментар #20 от "mi6osp":

    От и за Англосаксонците чета само приятни новини,като това колко са измрели и как ще потънат!те за мен са ,като плъховете....Най добрия плъх е умрелия!Кадафи им измисли много леко наказание..........
  • 36 Хахаха

    13 2 Отговор

    До коментар #27 от "плевен":

    Какви 3000% те гонят бре:)))) Учените искат да ни излъжат, че смъртността при боцнатите е 3.3%, а при трезвомислещите 96.7% или 30 пъти повече, разбира се едва ли има човек с IQ над 60, който да се върже на тази глупост.

    Коментиран от #40

  • 37 Абе много ваксинирани

    16 0 Отговор
    Си отидоха,а не ваксинирани такива не познавам..
  • 38 dfu

    13 0 Отговор
    Е да, ваксинираните стари си умират от другите заболявания, а неваксинираните с положителен тест или с кашлица ги пишат от ковид...
  • 39 Любопитен

    11 0 Отговор
    Значи ако си с една доза смъртността при теб ще е 25% срещу 75% при неваксинираните, при две дози съотношението е 3% към 97%, това означава ли, че при трета доза ваксината ще ти добави още 50 годинки към живота ти, при четвърта те прави безсмъртен, а при пета ще те дари я с телекинеза, я с телепатия. я с нов крайник
  • 40 mi6osp

    1 8 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Тъ-цъ. Смъртността при неваксинираните е 3 процента, при ваксинираните 20 пъти по-ниска или 0,15 процента.
  • 41 ЕВРО НЮЗ

    14 0 Отговор
    Топлата новина...... На световно известният певец ALBANO 20-сет годишната дъщеря Жасмин е в тежко състояние с вирус.......... Същата е била ваксана преди дни.
  • 42 А вие

    10 0 Отговор
    вече увеличихте лъжите на 300 процента.
  • 43 Др Гилотен

    4 0 Отговор
    А моето изобретение е 100 пъти по ефективно. Нема пропуск.
  • 44 д-р БОЦ

    2 14 Отговор
    Към антиваксърите #24, #29, #30, #31, #32: Както казват руснаците: „Поживьом увидим”, нали така, гладкомозъци 😉 Или както бях написал преди седмица, че „не трябва да си Нострадамус, за да предвидиш, че скоро антиваксърите ще напълнят ковид отделенията!” Така че ви желая късмет!

    Коментиран от #46, #47

  • 45 Бай Вълчан

    7 1 Отговор
    Не ми пука, аз съм на 101 години.
  • 46 Ти ще имаш

    11 0 Отговор

    До коментар #44 от "д-р БОЦ":

    нужда от късмет,не се тревожи за нас,ние си го караме на крак.
  • 47 ЕВРО НЮЗ

    12 1 Отговор

    До коментар #44 от "д-р БОЦ":

    Сладур 😁 интелигентен си, хайде прави разлика между АНТИВАКСЪР.,, и АНТИТЕСТЕР , излагаш се 😁
  • 48 asdf

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "д-р БОЦ":

    По-скоро ти ще се наБОЦкаш още стотина пъти дотогава. К.Р.е.Т.е.н!
  • 49 мед.сестра

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Да, да ама не":

    Д-р БОЦ е много палав, отдавна им е загубил бройката.
  • 50 БГ681

    10 0 Отговор
    Егати вируса той се оказва по смъртоносен от рак СПИН и какво ли още не. Да ви имам пропаганда на вас...

    Коментиран от #51

  • 51 УмрЕл

    4 0 Отговор

    До коментар #50 от "БГ681":

    А аз се чудя, що умрЕх вече 30 пъти през последната година!
  • 52 ARGON

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "?????":

    Отговор: Няма вирус, защото няма изолат.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ти лягаш ли си с тях, че да знаеш

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Q2z":

    какво правят вечер.Ако губят равновесие ще си стоят в къщи и няма да ги виждаш как "пърхат" И се пише"мои", а не "мой". Аман от неграмотници, решили да блеснат с "оригиналност".
  • 55 Бил Гей-човекът с косата

    1 0 Отговор
    На 2,8 млн. 70 годишни неваксинирани 64 смъртни случая. Ама то сезонния грип взема повече жертви!