Last news in Fakti

25 Август, 2021 14:21 27 296 28

Русия и Китай взеха важно решение за Афганистан

  • афганистан-
  • русия-
  • китай-
  • владимир путин-
  • си дзинпин-
  • талибани

Китай е готов да засили диалога по Афганистан с Русия

Русия и Китай взеха важно решение за Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин и китайският президент Си Дзинпин се договориха за засилване на координацията по въпросите, свързани с Афганистан, предава TACC, като се позовава на CCTV.

„Китай е готов да засили диалога по Афганистан с Русия и други членове на международната общност“, цитира телевизионният канал думите на Си Дзинпин. Съгласно разпространената информация, Путин се е съгласил с предложението на Пекин, предаде агенция "Фокус".

Афганистанските власти трябва да се дистанцират от всички терористични организации, е заявил още Си Дзинпин в разговора си с Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 104 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼️

    151 9 Отговор
    Поздрави за Бай Дън с песента " ...мене ме нема в цялата схема ...." ‼️
  • 2 Пичове

    149 10 Отговор
    оставете малко угризки за Байдън и Говедария...

    Коментиран от #22

  • 3 Госあ

    89 10 Отговор
    Ше делят света май, А ? Хахахаха
  • 4 Българина

    113 5 Отговор
    усетиха плана на цру и мосад, да разбичкат в хаоса републиките и уйгурите в Китай които са точно ма границата с Афганистан. случайно ли новия министър на Афганистан е ле ал в Гуантанамо? обработен е, държат семейството му и има задача да насъскв групи за горепосочения план.
  • 5 Вижте разликата

    27 100 Отговор
    В руските казионни медии от няколко дни се разисква една тема, която пряко засяга и нас.
    В общи линии въпросът е : Защо в Казахстан за едно и също престъпление на русофил/казахският блогър Ермек Тайчибеков / дават 7 г.затвор, а на русофоба - само глоба ? Русофобът се казва Куат Ахметов, който редовно оскърбява руският език и говорещите на него, с поредица от публикации в Интернет, унижаващи достойнството на рускоговорящите, е наказан само с глоба от 350 долара. Тук, както знаем, е обратното. Даже нашите войнствени русолюбци заплашват българи, които са на различно мнение от тяхното, защото целият наш печат и сайтове толерират техните излияния до безкрай.

    Коментиран от #6, #10, #16, #20, #21, #25

  • 6 Браво

    17 74 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте разликата":

    Един ден и тук ще стане така. Стига другарите са заплашвали всеки, който не мисли като тях. Долу тиранията на безродниците!
  • 7 Хахаха...

    53 14 Отговор
    Цял свят не може да усмири тия диваци.Така и не го разбраха.Целта им е във природните богатства,които има Афганистан,ама със тия индианци не могат излезнат на глава.Колкото и да се пънат пред лудите чалми няма да докопат нищо.

    Коментиран от #11

  • 8 факт

    78 2 Отговор
    Сащ вече не играят а бивши колониялни империи като Франция Англия и Германия са част от миналото.
  • 9 Един

    167 3 Отговор
    А бе, пичове! Много ви е страх от Русията бе! Що ли? Не е страшна нито Русия нито САЩ - страшни са нашите управляващи - ДУПЕДАВЦИ! Защото заради техните егоистични мераци и майките си залагат , а ние плащаме за техните "творения"!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Росица

    44 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха...":

    От години в арабския свят има конфликти за природните ресурси а населението което остане живо се пренася в други зони. Една от целите е в арабския свят да няма цивилно население не от омраза към човека а просто, защото там ще бъде енергийният център за петрол и газ за планетата. После кой ще го притежава, дали Русия или САЩ с още някоя война ще се споразумеят а за нас няма да има кой знае каква разлика. Талибаните са инструмент за разчистване на територията от населението.

    Коментиран от #13

  • 12 Пеко Таков

    13 75 Отговор
    Поредната порция лицемерие.Тези двамата азиатци са като Хитлер и Сталин навремето.Само че сега ситуацията е по-различна.Китай гледа на Русия единствено като на васал и доставчик на суровини.Вече не търсят и технологии от тях.Изпревариха ги в космоса,имат собствени стелт самолети и т.н.В крайна сметка от цялата ситуация най-вероятно китайците ще направят пари,а руснаците ще инкасират загуби.

    Коментиран от #26

  • 13 Смеех

    21 6 Отговор

    До коментар #11 от "Росица":

    А кат няма население кой ша работи ма

    Коментиран от #14

  • 14 Росица

    23 6 Отговор

    До коментар #13 от "Смеех":

    Естествено ще има някаква работна сила от специализирани работници за енергийните станции но няма да има държава, нация, народ, суверенитет и подобни. Ще бъде руска , китайска или американска база.
  • 15 Васил

    18 2 Отговор
    Накрая Китай и Русия ще си анексират Афганистан

    Коментиран от #27

  • 16 Савет

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте разликата":

    Нещу многу се утвиваш и кат нищу ше настинеш
  • 17 Вълканов

    3 4 Отговор
    50 процента от Афганистанските пущуни носят Еврейска кръв, тоест са с Еврейската У ДНК хаплогрупа. А Пущуните са гръбнакът на талибаните. Така ч, помислете с главата си преди да пишете.е
  • 18 Рашку

    6 1 Отговор
    Всички викате силно - "хоп", преди да скочите. Изчакайте някой и друг ден, пък тогава давайте акъл.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Землянин

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте разликата":

    В Казахстан са открили топлата вода и вървят стремително нагоре, а нашите русопитеци все още в 19. век живеят и нямат оправия
  • 21 Адвокат

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте разликата":

    Защото казахите са друга раса, а ние сме един народ. Русофобите в БГ са българофоби, а в Казахстан са борци за жълтата раса? БЛМ е това , разбра ли?

    Коментиран от #23

  • 22 Един

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пичове":

    Пише се "огризки".
  • 23 100

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Адвокат":

    С руснаците да сме един народ? Нещо яко си се объркал. А кой казва, че русофобите в България са българофоби? Русофилите ли го казват? И стига с това чуждопоклонство. Ние трябва да сме пледимно българофили.
  • 24 Варненец

    4 1 Отговор
    Русите и българите сме слОвяни, в това няма съмнение. Платени и невежи русофоби са роби на обратна позиция.
  • 25 Димитър Славев

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Вижте разликата":

    Нещо се обърка май!? Доколкото знам Казахстан е ПРО-Руски настроена страна,така че няма как въпросният СЛОВОБЛУДЕЦ-"блогър",да се е разминал САМО С ГЛОБА!🤔
    Но това няма голямо значение в момента.По-важният въпрос е...С КАКВИ ОЧИ оня НЕФЕЛЕН,СКЛЕРОЗИРАЛ и ТОТАЛНО ИЗКУФЯЛ дядка-Байдън,се опитва да НИ обяснява как САЩ след почти 20г в Афганистан,едва ли не нямали нищо общо със сегашното положение!?То бива НАГЛОСТ,ДЕМАГОГИЯ И ДВОЕН стандарт,ама това ТЯХНОТО🇺🇲🏳️‍🌈 минава ВСЯКАКВИ граници!!!🤬
  • 26 Юрий Дудински

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пеко Таков":

    Нещо си в грешка, човече. Китайските самолети са имитация на руските. Да, китайците не търсят технологии. Те се опитват да ги крадат. В момента руската военна техника няма равна. И постоянно бълват нови разработки. Американците са калпави войници, които воюват само дистанционно. Не напразно от Втората световна война насам, всичките им военни операции са тотален провал. Като изключим Гренада. Но дори и там са дали повече жертви от местните защитници. А Хитлер беше западен проект насочен срещу СССР. Не напразно заедно с тях срещу руснаците воюваше цяла Западна Европа, включително окупираните французи. Без англичаните, които кротко си седяха на острова си. САЩ и Великобритания се намеси а, едва когато се стреснаха, че Сталин ще завоюва цяла Европа и когато немската армия беше почти унищожена. И въпреки това, едва се справиха, независимо от факта, че се биеха срещу деца и старци. Десантът в Нормандия е една от най-големите издънки на САЩ. Да не говорим за пердаха, който хапнаха в Корея. Единственият период, когато САЩ са превъзхождали Русия, като технологии, е когато създават Ф15 и Ф16 и това превъзходство продължава до появата на Миг 29. А сега отстъпват на Русия и като стратегическо и като тактическо въоръжение. Проблемът на РФ е че капитализмът ги срина икономически. Но Путин е хитрец и стратег. В момента в Русия тече плавно одържавяване, санкциите стабилизира ха икономиката, а Путин постепенно увеличава златния си резерв. Ако следите развитието му, ще забе
  • 27 Димитър Славев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Васил":

    Ами лошо няма.Очевидно ТАМ демокрация просто НЯМА КАК да има Трябва си ТВЪРДА ръка!Освен това самите афганци нямат чувство за национална принадлежност.За тях "държавата"-Афганистан не означава абсолютно НИЩО!Те са си и най-вероятно ЩЕ СИ ОСТАНАТ в ПЛЕМЕННО-общинският строй...малко след КАМЕННАТА ера!🧔🏾🧒🏿👦🏿🧕🏿👳🏿‍♂️
  • 28 Anon

    0 0 Отговор
    Татарския лилипут е по-нисък и от китаец :)
Новини по държави: