Last news in Fakti

30 Август, 2021 15:04 7 811 19

Турция обяви важна новина за бежанците

  • афганистан-
  • турция-
  • бежанци-
  • хайко маас-
  • мевлют чавушоглу

Турция не може да поеме нов товар от бежанци

Турция обяви важна новина за бежанците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европа трябва да си извлече поуки от Сирийската война и да не допусне хуманитарната криза в Афганистан да се превърне в бежанска, предупреди турският външен министър, предаде БНР.

"Днес Турция подслонява 3 милиона и 700 хиляди сирийци и още 300 хиляди афганистанци. След разговор в Анталия с германския си колега Хайко Маас днес Мевлют Чавушоглу подчерта, че и дума не може да става страната му да приеме още хора: "Ние изпълнихме нашите хуманитарни и морални задължения по отношение на мигрантите. Турция не може да поеме нов товар от бежанци".

Германският външен министър Хайко Маас подчерта, че летището в Кабул трябва да остане отворено и след като американските войски се оттеглят идния вторник, за да продължи извеждането на западни граждани и афганистанци, нуждаещи се от закрила. Маас обеща, че Берлин ще помогне за това летището да продължи да работи. "Ако талибаните наистина искат това и ако държави като Турция и Германия са готови, ние ще помогнем - не само финансово, но и технически", посочи ерманският външен министър Хайко Маас.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатъра на Хана

    24 28 Отговор
    Що бе, Нямате ли млади туркини ? ...
  • 2 палячовци

    25 26 Отговор
    А какви ги дъвче турция в Афганистан? Нали тържествено ердо се пънеше пред Байдън, че турция щяла да замести американските войски в Афганистан?
  • 3 честен ционист

    20 5 Отговор
    Николайчо Младенов днес се кълнеше, че няма да имаме грижи с бежанците. Много слаб кадър, още ония години й казвах на продавачката в книжарницата на Отворено общество.
  • 4 Bелика Πуйка

    31 23 Отговор
    НЯМА бягство. Турците ще изпият горчивата чаша за заселване в страната на милиони афганистанци. През всички предишни години Турция се е представяла за водеща сила в ислямския свят, богата и могъща страна, която се грижи за всички свои братя мюсюлмани, докато нейните граждани се радваха и се наслаждаваха на тази илюзия. Турки, дойде време да платите сметката.

    Коментиран от #16

  • 5 доган

    24 18 Отговор
    Кога се разпада държавата Турция на анклави, кюрди, сирийци, авганистанци и т.н.

    Коментиран от #6, #13

  • 6 Конго-Чад-Мали

    15 7 Отговор

    До коментар #5 от "доган":

    Забравихте черните. Турция популяризира модела на атрактивната страна и в Африка. Очаква се през следващите години към нея да се стича поток от милиони негри.
  • 7 доган 1

    17 15 Отговор
    Ердоганчо няма да опази Турция, бедна и разпокъсана ще е в близките години!

    Коментиран от #9

  • 8 среднощен

    7 5 Отговор
    В Германия също предстоят избори - "ще са доста разговорливи"... Ердоган разполага с голяма власт произтичаща от "контролирането на бежанския натиск" над Европа...
  • 9 Рошко

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "доган 1":

    Ти се моли тебе да пази ганьо, че с едни 10000 афганци на бг границата ти е бедна фантазията каква случка може да ти се случи

    Коментиран от #18

  • 10 Кире

    4 1 Отговор
    А най-големите демократи пак ли ще дават само акъл и ще търсят виновни, които да накажат?
  • 11 Тия които

    5 10 Отговор
    Пращаха войски в Афганистан е нормално да очакват визитата да им се върне. Кой е Ердоган че да пречи на това.
  • 12 ПЕНКО

    12 4 Отговор
    ТУРЧОЛЯРОС -БРАТЯ НАШИ ---НЕ ЕВРОПЕДИТАТА НАПРАВИХА КРИЗАТА , А САЩ -КОГАТО ДАДОХА "СТИНГЪРИ "НА ТАЛИБАЛИТЕ СРЕЩУ СССР --- ЗА ДА УНИЩАЖАВАТ ХЕЛИКОПТЕРИ -- САЩ Е МРЪСНИКА ---НЕ ЕВРОПА !!!!!!!!!!! УБИВАЙТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ НАВСЯКЪДЕ !!!!!!!!!!
  • 13 Мехмед

    13 9 Отговор

    До коментар #5 от "доган":

    Ти гледай как се разпада булrapиcтанчето на турска, ромска и rяypcка част. Ха ха хаа!
  • 14 Тервел

    4 12 Отговор
    Турчоляци ще се молите българите да ви спасяват.

    Коментиран от #19

  • 15 1122

    12 0 Отговор
    Товарете ги на самолетите и ги карайте в САЩ.Като са ги докарали до това положение сега да се оправят с тях.Няма те да правят конфликти по света,а после другите да прибират бежанците по държавите си.САЩ воюваха с тях,те имаха някакви интереси в Авганистан,провалиха се сега избягаха,а хората ги е страх от талибаните.За това америка да ги прибира,а не да ги оставя на ЕС да се грижат за тях,а не да пращат пари.Не им искаме парите да вземат хората и да им осигурят ТЕ БЪДЕЩЕТО. Писна ни от американдките конфликти,след всеки конфликт и бежанците идват при нас,да отиват в америка,на тяхната глава да са.
  • 16 Хасан

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Bелика Πуйка":

    Ердоган си е същия капиталист като Найден ,Меркел ,Макрон ..иска необятни пазари за своите стоки и евтини суровини
  • 17 Енчев

    3 0 Отговор
    11/9/2001 - Началото на третата последна война!
    Най-дългата енергийна кражба на САЩ приключи с ПОЗОР и за БЪЛГАРИТЕ!
    С помощта на БЪЛГАРСКИТЕ ОТАN-марионетки в АФГАНИСТАН, на всеки 5 часа едно дете загуби живота си или бе осакатено!
    Дами и Господа-Българи,
    Моля кажете истината, как се евакуираха нашите ОТАN-марионетки от Афганистан, които бяха изоставени, след поредното позорно бягство на американските енергийни крадци, от там?
    "Гласът на НЕСуверенна БЪЛГАРИЯ"
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: