Last news in Fakti

1 Септември, 2021 16:30 5 994 16

Китай напомни на САЩ: Ние не сме Съветският съюз!

  • китай-
  • сащ-
  • съветски съюз-
  • кин ганг

Пекин знае какво е да се чувстваш притиснат, точно както сега, когато сме изправени пред заплахата да ни бъдат прекъснати доставките, но се справяме

Китай напомни на САЩ: Ние не сме Съветският съюз! - 1
Снимка: shutterstock

Китайският посланик в САЩ заяви, че е погрешно да се смята, че правителството на страната му иска "да предизвика и измести Съединените щати", съобщава "Франс прес".

Той подчерта, че Пекин "е ангажиран с мирното развитие" и "споделеното бъдеще за човечеството".

"Китай не е Съветският съюз. Разпадът на СССР беше негово дело. Китай научи от тази част на историята, че хегемонията води единствено до упадък", написа Кин Ганг в Туитър.

Посланикът бе категоричен, че е абсурдно и опасно реториката на Студената война да се прилага към двустранните отношения със САЩ и Вашингтон не трябва да възприема Китай като "въображаем съперник и враг".

Китай знае какво е да се чувстваш притиснат, точно както сега, когато сме изправени пред заплахата да ни бъдат прекъснати доставките, но се справяме, изтъкна той.

По негови думи, когато САЩ използват държавната си сила, за да налагат ограничения на Huawei, не трябва да очакват краха на компанията, а появата на още фирми като Huawei.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добре

    57 3 Отговор
    Казано
  • 2 Анджело

    87 14 Отговор
    Съветският съюз се разпадна заради нескопосника Горбачов, когото Рейгън вкара в капана. Ако целият СИВ беше тръгнал по пътя на България, Китай щеше да ни диша праха

    Коментиран от #3, #6, #10

  • 3 mi6osp

    47 17 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    Тъ-цъ. Съветският съюз се разпадна, защото реши да помогне материално процеса на установяване социализъм в целия свят и икономиката му не издържа натоварването. Сега САЩ са в същия процес, усетиха накъде вървят нещата и свиват байраците от войните и от базите си по света..

    Коментиран от #7

  • 4 Тигър патриот

    9 74 Отговор
    Разпадането на Русия е неизбежно.

    Коментиран от #5

  • 5 Тя Русия

    41 6 Отговор

    До коментар #4 от "Тигър патриот":

    Ако се разпадне ще е на много големи парчета. Ние да не се разпаднем че ще станем на зрънца.
  • 6 факт

    46 10 Отговор

    До коментар #2 от "Анджело":

    Ссср се разпадна защото на Русия им писна да хранят балтииските грузински и други републики а и от целият СИВ некадърни поляци унгарци и чешки бирадции.
    Китай е еднородна етнически и расово маса за разлика от Ссср.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Хасан

    31 4 Отговор

    До коментар #3 от "mi6osp":

    Ами при Сащ си плащаш за да си в демокрация ..отваряш си пазарите , ако имаш ресурси им отстъпваш и даваш войници за пушечно месо
  • 8 Ибрикчийски

    10 22 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Брейййй, окупирали ги, пък даже им е писнало от тях! Тогава защо още по време на пражката пролет не ги оставиха да си се развиват, а ги налазиха с танкове?
    Противоречиш си, троле. Или по-скоро троле от Питер.
  • 9 Даммммм

    35 6 Отговор
    Китай леко и дипломатично казват на Вашингтон,че при тях няма да намерят предател като Горбачов и да не се надяват американците ,че ще продължават да правят каквото си искат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анонимен

    7 15 Отговор
    E да ако семейство Клинтън не ви бяха пуснали във Световната Търговка Организация, до сега да бяхте колабирали като СССР. Но нали всички обичат евтиния робски труд за това всичко произвеждаме в китай и храним комунягите и ги правим по силни и влиятелни и сега се чешем как стана тя така
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Пълна заблуда":

    Пак лъжеш! България разви електрониката въпреки СЭВ. Е кат си толку вещ, що не припомниш за бастисването на българската електроника с "братска помощ" на СССР и лакейската им организация СЭВ ???
    Старите компютърджии помнят как с решение на СИВ електронната промишленост бе иззета от БЪЛГАРИЯ и прехвърлена да се развива от ГДР. На нас ни оставиха само електронното оборудване за коли, а това, преди 35 години, - означаваше автомобилните аларми.
    COPY-PASTE: ......След 1985 г. обаче общата ефективност от износа на българска електроника в СИВ започва да спада. СССР прави откази на българската електроника, поради прекалено завишената й цена, като я замества с внос от ГДР или Чехословакия.... Източник: сайтът Държавна сигурност.com
    /Все още ни се налага да четем между редовете...../

    Коментиран от #13

  • 13 Без коментар

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За дс не ми говори те си вършеха работата, която трябваше да вършат за разлика от сегашните смешници, има едно нещо друго "България, която загубихме", пишеш директно в нета, без кавички, без ком и т.н.
  • 14 1944

    4 4 Отговор
    комунизмът произвежда само престъпност и корупция.
  • 15 да си спомним

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "факт":

    Точно , и като добавим това , че руският управляващ политически елит бяха решили да стават капиталисти , и имаха нужда от САЩ да ги въведат в тази система .
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.