Last news in Fakti

1 Септември, 2021 11:03 1 930 17

САЩ са готови за диалог със Северна Корея, но Ким мълчи

  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун

В началото на август Пхенян предупреди, че ще засили своите способности за отбранителни и превантивни ядрени удари

САЩ са готови за диалог със Северна Корея, но Ким мълчи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ са готови да се срещнат със Северна Корея навсякъде и по всяко време. Това заяви във вторник говорителят на Белия дом Джен Псаки, цитирана от "Йонхап". Тя отбеляза, че Северът все още не реагира на американските покани.

Специалният представител на САЩ за Северна Корея Сун Ким отправи покана през юни да се срещне без предварителни условия със служители на КНДР. Северна Корея пренебрегва американските покани, направени от администрацията на Джо Байдън от встъпването му в длъжност през януари.

Страната стои настрана от преговорите за денуклеаризация със САЩ, откакто срещата на върха на лидера Ким Чен-ун с бившия президент Доналд Тръмп приключи без сделка в Ханой през февруари 2019 г.

В началото на август Северна Корея предупреди, че ще засили своите способности за отбранителни и превантивни ядрени удари. Сестрата на Ким Чен-ун се нахвърли на Южна Корея за военните учения със САЩ, за които твърди, че са репетиция за инвазия.

Тя каза, че продължаването на ученията разкрива лицемерието на предложенията на администрацията на Байдън да възобнови диалога по програмата за ядрени оръжия на Север. Тя каза, че няма да има стабилен мир на Корейския полуостров, освен ако САЩ не изтеглят войските и оръжията си на юг.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много

    26 1 Отговор
    ма кефи тоя пич. Не такова въобще США за бройка
  • 2 Рошко

    22 1 Отговор
    То се преговаря с хора които договорите имат някакво значение и смисъл, пък то с кравари ако не вярвате питайте индианците колко договора са нарушени и от кого
  • 3 Хонорик

    21 1 Отговор
    Американците имат хиляди ядрени бойни глави,а желаят С.Корея да се разоръжи.Защо?За да я превърнат в нов Ирак,Сирия или Афганистан?
  • 4 констатирам

    21 0 Отговор
    Скоро не са мъкнали 3 самолетоносача да плашат Водородния. Защо ли ?
  • 5 КАБУЛ САЩ

    14 0 Отговор
    АМИ КОЙ РАЗГОВАРЯ С БИТИ И ИЗБЕГАЛИ ???? ДОШЛИ КАТ АСЛАНИ И БЕГАЛИ КАТ Н.А.С.Р.А.Н.И.
  • 6 Ирена

    12 1 Отговор
    Предислоцирането на военните от Афганистан и този ход за преговори с Корея водят до извода, че САЩ подготвят удар срещу голяма страна като Китай, Русия или Иран. Те без войни не могат.

    Коментиран от #11

  • 7 no name no face no number

    19 0 Отговор
    Да не е луд Ким да си губи времето с тия заг......няци
  • 8 Кремена

    15 1 Отговор
    Уважение към този умен
    мъж. Само ако нашите политици бяха като него.
  • 9 Ким е пич

    16 0 Отговор
    Дебел пич,ама пич!
  • 10 1111

    8 1 Отговор
    E, няма как да има диалог, когато бай Дънчо ще хърка, а бай Кимчо ще грухти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 сноу

    9 1 Отговор
    Че той бай ким каза че Псакиту трябва хубаво да се подготви ,да се понамаже оттук-оттам,да се понаплиска,подмие и т.н.Изобщо работата няма да мине тоя път с широки усмивки ...
  • 13 Кире

    10 0 Отговор
    Какви преговори? САЩ поставят условия и после си ги търсят, като обещано.
  • 14 Бай Манчо

    5 0 Отговор
    Кой иска да преговаря с янките за които договорите и съглашенията нямат никакво значение и ги прекъсват или излизат от тях едностранно без никакви обяснения още повече след пълното фиаско в Афганистан , Сирия и Либия . По - добрият вариант за Ким е да си доразвие ядрената и ракетна програми и тогава да ги покани за преговори без да се засяга ядрената и ракетна програми ако няма реципрочност .
  • 15 От страни

    2 0 Отговор
    Айде-де! Ами сега! Ей кравари, па му се примолете па той ще види да ви отговори ли или да не ви отговаря, или направо да натисне копчето. Това ме учудва - краварския страх от Сев. Корея. Русняците имат хиляди ракети - не ги е страх, Ким има десетки, айде от мен да мине - стотици ракети и пълнят гащите. Тръмп се котка с него, сега бай Ден. Кво става ве?
  • 16 Аналитик плюс

    3 0 Отговор
    Онова, което най-много плаши ционистите и атлантиците е Ким да не предостави военни ядрени технологии на Иран, както има нужда от петрол и всичко друго. Ама то тая работа не става с натиск , а с коткане, щото това не са въображаемите оръжия на Садам. Нещата са прости, но за разумни хора. СК се признава за ядрена сила, сваля се ембаргото, а те се задължават да спазват клаузите за неразпространение
  • 17 , а те се задължават да спазват клаузите

    1 0 Отговор
    Ако искат. Щото Ким не някой левак който зависи от САЩ, и да им дължи обяснения.