Last news in Fakti

2 Септември, 2021 20:50 1 418 8

Лондон: Няма да признаваме талибаните, но трябва да се ангажираме пряко с тях!

  • афганистан-
  • талибани-
  • доминик рааб

Министър Доминик Рааб се надява да бъдат убедени талибаните да отворят възможно най-скоро летището в Кабул за граждански полети

Лондон: Няма да признаваме талибаните, но трябва да се ангажираме пряко с тях! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският външен министър Доминик Рааб заяви, че Великобритания няма да признае талибаните в обозримо бъдеще, но е необходимо да се ангажира с тях за безопасното евакуиране на останалите в Афганистан британци и техните афганистански сътрудници и избягване на хуманитарна криза.

Доминик Рааб даде пресконференция в Доха, столицата на Катар, където изтъкна, че незабавната задача и най-голяма грижа е да се осигури безпроблемно изтегляне на останалите в Афганистан британски граждани, както и помагалите им през годините афганистанци, като това може да стане и през съседни на Афганистан държави. За тази цел той е в Катар, за да разговаря с регионални правителства, които могат да окажат помощ. Външният министър обаче посочи, че Великобритания трябва да се приспособи към новите реалности:

"Няма да признаваме талибаните, но виждаме необходимост да се ангажираме пряко с тях, защото иначе не можем да отправяме послания и да чуем отговорите".

Рааб се надява да бъдат убедени талибаните да отворят възможно най-скоро летището в Кабул за граждански полети. Той отново посочи, че талибаните ще бъдат преценявани на базата на делата, а не на думите. Рааб каза, че два са основните тестове за талибаните да докажат добрите си намерения и да спазят обещанията. Първият, отварянето на летището в Кабул. И вторият, гаранции, че в страната няма да настъпи хуманитарна криза. Великобритани успя да евукаира повече от 17 000 души от Афганистан.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хем сърби,хем боли

    7 0 Отговор
    Не знаят какво точно искат,като янките.Затова Путин ви разиграва като маймуни.Кеееф...
  • 2 Какво ще си говориш с

    2 2 Отговор
    Диваци.!
  • 3 Муджехидините от ГЕРБ/ИТН

    8 0 Отговор
    Признават ли талибаните 😃
  • 4 Е как така

    6 0 Отговор
    -хем Не ги признаваме", значи, че за нас те не съществуват, хем "ще се ангажираме пряко с тях". Демек - и вълкът гладен, и агнето изядено...
  • 5 Велико

    3 0 Отговор
    Ветропоказатели.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тнт

    2 0 Отговор
    Как да си оставят детето?!?
  • 8 Тия пък кой го интересува

    1 0 Отговор
    Какво мислят?? Взели се за фактор!!ХА ха ха!!!
Новини по държави: