Last news in Fakti

3 Септември, 2021 14:57 4 313 9

Ето какво каза Путин за бъдещето на Афганистан

  • афганистан-
  • русия-
  • талибани-
  • владимир путин-
  • путин-
  • бъдеще-
  • сащ-
  • война-
  • кабул

Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан

Ето какво каза Путин за бъдещето на Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан - няма да има с кого да разговаря. Това заяви руският президент Владимир Путин в рамките на Източния икономически форум във Владивосток, цитиран от РИА Новости, пише агенция "Фокус".

"Русия не е заинтересована от разпадането на Афганистан. Ако това се случи, тогава няма да има с кого да разговаряме. И ако това е така, тогава трябва да мислим, че колкото по -скоро талибаните се присъединят към семейството на цивилизованите народи, толкова по -лесно ще бъде да се свържем, да общуваме, по някакъв начин да повлияем и да задаваме въпроси “, каза Путин.

"И ако не да изискваме, тогава да поставим въпроса, че определени цивилизовани правила трябва да се спазват в рамките на тези цивилизовани отношения", подчерта руският лидер. Трябва да се обединим, за да разрешим проблемите около Афганистан, за да се предпазим от тероризма и трафика на наркотици, заяви руският президент Владимир Путин. "Необходимо е да се обединим, за да противодействаме ефективно на тероризма, в името на борбата, заради която бяха въведени американските войски в Афганистан, с разпространението на наркотици, организираната престъпност. Има общи заплахи", припомни Путин. Възможно е ефективно да се борим с подобни заплахи заедно, подчерта президентът.

По въпроса за признаването на талибаните трябва да се изхожда от реалностите, какво стои зад техните изявления, каза руският президент Владимир Путин. "Днес талибаните управляват. Ако това е така, ние трябва да изхождаме от реалностите. Разбира се, съгласен съм с президента на Казахстан, както и с много други колеги, напоследък съм говорил с много хора по този въпрос. Трябва да разберем какво се подготвя зад изявленията на лидерите на талибаните“, предупреди руският президент.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    8 22 Отговор
    Путина ще свързва талибаните с цивилизацията хаха
  • 2 El chochone

    24 5 Отговор
    Господата Хамериканци само разрушават!
  • 3 колориметър

    20 2 Отговор
    Вл.Вл. има опит с противодействието срещу талибаните и иска да им подскаже, да се кротнат,защото не му се използват хиперзвуковите ракети.
  • 4 Пеко Таков

    5 14 Отговор
    Путин е голям шегаджия-"...колкото по-скоро талибаните се присъединят към семейството на цивилизованите народи".Интересно вярва ли си,или дефиницията за "цивилизация" при руснаците има някакво друго измерение.После изказването преминава в откровение-"необходимо е да се обединим,за да противодействаме ефективно на тероризма,в името на борбата,заради която бяха въведени американските войски във Афганистан".Това изречение казва всичко,като праща на боклука всички опорки,внушения и лъжи,които кремълската пропаганда бълваше десетилетия наред.Руснаците изтрезняха и вече много съжаляват,че американците си тръгнаха от Афганистан.
  • 5 Наистина е Голям

    25 6 Отговор
    Както винаги ,Путин с реална и адекватна оценка на световното реали ...Еми точно за това е най-влиятелният политик в света.Можете ли да сравните Байдън,Меркел или Макрон и Б Джонсън с Путин-ами и на "малкият пръст не могат да му стъпят"....

    Коментиран от #9

  • 6 Ммм...да

    14 3 Отговор
    Вовата има предвид,че ако не им разработи находищата,ще си останат пещерняци ,вместо милионери.Умен и Путин .Умен !
  • 7 Гост

    15 0 Отговор
    Ще дойдат китайците, ще докарат работници и инвестиции и ще им направят пътищата. Ония, талибаните, ще стоят отстрани и ще гледат мързеливо докато си пушат хероина. Важното е да не работят....
  • 8 Хаха

    4 9 Отговор
    Путин и цивилизовани, как ви звучи. Нещо като новичок и ода на радостта.
  • 9 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Наистина е Голям":

    -Реципрочност-. Нали с тази дума опищявахте света. Стояхте 10 години в Афганистан, сега афганистанците ще ви погостуват. Реципрочно и адекватно.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания