Last news in Fakti

4 Септември, 2021 08:00 1 975 12

САЩ и Германия със специална среща заради Афганистан

  • сащ-
  • афганистан-
  • германия-
  • среща

На 5 септември Блинкен е в Доха

САЩ и Германия със специална среща заради Афганистан - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

САЩ и Германия планират провеждането на виртуална многостранна министерска среща за Афганистан идните дни. Държавният секретар Антъни Блинкен обяви новината на пресконференция в Държавния департамент. Блинкен отбеляза, че на 5 септември ще пътува за Доха, където трябва да се срещне с представители на катарското ръководство. След това той ще отпътува за Германия, където ще се срещне с министъра на външните работи Хайко Маас. "И ние ще проведем министерска среща за Афганистан лично с него, а след това на практика с други партньори, общо над 20 държави", уточни той.

Държавният секретар отбеляза, че американските власти поддържат канали за комуникация с радикалното талибанско движение, завзело властта в Афганистан по важни за Вашингтон въпроси.

„Продължаваме да поддържаме канали за комуникация с талибаните по важни за нас въпроси, като се започне с ангажимента на талибаните да позволят на хората да напуснат Афганистан, ако искат“, каза Блинкен.

САЩ ще откажат да облекчат санкциите наложени от Съвета за сигурност на ООН срещу талибаните, ако последните нарушат правата на афганистанските граждани. Блинкен отбеляза, че „талибаните се стремят да облекчат санкциите, наложени от ООН“, както и да дадат възможност на своите лидери да се „движат свободно“ по света.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 досиета X

    15 10 Отговор
    щатите са най-идиотската страна , станала ,,велика сила благодарение ня оня с мустаците / Русия също се направи на велика сила там-колкото и да ме мразят русофилите, аз съм Бъргарофил и не забравям Светослав , нападнал ни в гръб и разрушил симеоновата държаа

    Коментиран от #4

  • 2 Иван

    13 1 Отговор
    Евреина да не пипа парите на Ашраф Гани!!!!
  • 3 Иван

    11 3 Отговор
    Литва също трябва да участва!
  • 4 факт

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "досиета X":

    И германия и Сащ са еврейски проект.
    Русия и тя е пълна с мафия и олигарси.
    Всичко това ще бъде погълнато от Китяй.
  • 5 цербер

    6 0 Отговор
    САЩ и Германия ще проведат специална среща заради ситуацията в Афганистан.
  • 6 бушприт

    21 1 Отговор
    От Мосад звънят на Хизбула:
    - Що спряхте да гърмите, бе? Предавате ли се?
    - Не, ама свършихме ракетите.
    - Искате ли да ви продадем?

    Коментиран от #8

  • 7 Антитрол

    17 0 Отговор
    "ангажимента на талибаните да позволят на хората да напуснат Афганистан, ако искат"

    Е няма лошо да напуснат ако искат ама защо не ги приемате в краварника а пак в Европа - значи господарите се оси.ат а подлогите им трябва да им чистят ос.аното.

    "Великата" американска армия не можа да задържи Кабул и летището му поне месец срещу козари въоръжени с автомати. Избягаха панически и изоставиха и въоръжението си и техните хора за разлика от руснаците които оставиха проруско правителство и си прибраха цялото въоръжение въпреки че американците тогава снабдяваха талибаните с оръжие. Сега ако им бяха върнали и руснаците снабдяваха талибаните с оръжие какво щеше да стане.

    Коментиран от #12

  • 8 Антитрол

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "бушприт":

    Е и в Афганистан беше същото - ужким 20 години се бореха против талибаните ама им продаваха оръжие срещу хашиш от който правеха хероин и с транспортни самолети караха в САЩ.

    Та в това се заключаваше 20 годишната "война" в Афганистан. Те така "воюваха" и срещу ДАЕШ в Сирия - преди да отидат руснаците ония бяха превзели почти цяла Сирия въпреки че "коалиция от 60 държави" начело с краварите ужким воюваха срещу тях. Само че там беше оръжия срещу петрол.
  • 9 ИНТЕЛЕКТ

    8 2 Отговор
    Защо се изнасят краварите от САЩ?Преди няколко седмици в Доха са имали неофициална среща с лидери на талибаните, а цялата идея е да им оставят всякакво въоражение, с което да разпалят нови огнища в републиките на Русия, където има мирно мюсулманско население, а и ще подпалят отново гражданска война в Украйна!
  • 10 Олга

    3 1 Отговор
    Недосегаемите с паднал венец САЩ в своя репертоар на лошите момчета. Открили у тях сред новопристигналите афганистанци два терориста и ги изпратили …. Не, не в затвор или за разследване, а в КОСОВО! ТОЕСТ В ТЕХНИЯ ОТСТОЙНИК - ЕВРОПА.
    Обичайте ги повече, още повече. Те винаги мислят за вас само с добро.
  • 11 no name no face no number

    2 1 Отговор
    Комедианти Сър единият се бара за шеф на света, а другият на Европа, най лошото е ,че си и вярват
  • 12 0000

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Антитрол":

    Меркел като иска газ от Русия сега ще приеме 2-3 мил афганци а тя знае как да ги разпредели из страните членки на ЕС. А след нея може да дойде друг дето с кеф ще завърти кранчето но афганите ще си останат. Америте може да са всякакви но не и прости.