Last news in Fakti

4 Септември, 2021 12:17 3 350 4

Нови закани срещу талибаните

  • афганистан-
  • талибани-
  • съпротива

Масуд: Няма да се откажем от борбата за Аллах

Нови закани срещу талибаните - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Лидерът на съпротивата срещу талибаните в Афганистан обяви днес, че борбата ще продължи. "Няма да се откажем от борбата за Аллах, свободата и справедливостта" написа в социалната мрежа Facebook водачът на Афганистанския национален фронт за съпротива Ахмад Масуд. Изявлението му е вероятно реакция на непотвърдените съобщения, че Панджшер - единствената провинция извън контрола на талибаните - е превзета и ръководителите на съпротивата са избягали в чужбина. Във видеобръщение на 3 септември вицепрезидентът на Афганистан Амрулла Салех каза, че пребивава в родната си провинция Панджшер и че съпротивата продължава.

От 5 дни се водят тежки боеве между фронта за съпротива и талибаните за долината Панджшер. Преди това имаше кратки и неуспешни преговори за намиране на мирно решение на конфликта. Според говорител на съпротивата талибаните са предложили на Масуд пост в своето правителство, но той е отказал.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 досиета X

    18 6 Отговор
    кви простотии за лековерните европейци / никой не вярва ни в алах-малалах ни в христос от столетия / всичко е пари там

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 един от стадото

    2 0 Отговор
    талибаните търпят загуби в Панжир. Дори са дали пленници. Как мислят, таджиките са родени там, знаят всяко кътче и камък. Прогонено и простреляно е всяко дефиле и път, и брадатите жапанки са като в капан. Хора има Масуд, воля имат, само дано им стигнат патроните и РПГетата. Никой не им помага, гадове. Щото и едните и другите са им яли тоягата. Ей тъй се брани земя
Новини по държави: