17 Септември, 2021 15:01 2 708 4

Лондон ще обяви промени в правилата за пътувания

  • великобритания-
  • пандемия-
  • коронавирус

Най-големият въпрос и дали ще отпаднат PCR тестовете за двойно ваксинираните, защото в момента дори онези, които пристигат от страна от „зеления списък“ трябва да си правят такъв тест

Лондон ще обяви промени в правилата за пътувания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се британското правителство да обяви промени в правилата за пътувания. Министрите обсъждат премахване на PCR тестовете за двойно ваксинираните, завръщащи се на Острова. Системата на принципа на светофара също ще бъде облекчена, като „жълтия списък“ бъде премахнат изцяло.

Каквито и промени да бъдат направени, те ще се отнасят първоначално само за Англия, тъй като останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, следват своя политика по отношение на пандемията.

Много британски издания днес твърдят, че десетки страни ще бъдат извадени от „червения списък“, сред които и Турция. Като цяло обаче се смята, че междинният „жълт списък“ ще бъде изцяло премахнат.

Най-големият въпрос и дали ще отпаднат PCR тестовете за двойно ваксинираните, защото в момента дори онези, които пристигат от страна от „зеления списък“ трябва да си правят такъв тест.

Министърът на околната среда Джордж Юстъс, който взе отношение по тези въпроси тази сутрин, бе доста предпазлив по отношение на PCR тестовете, като заяви, че окончателно решение още не е взето.

Той отбеляза, че тези тестове са важни, за да се засичат нови варианти на вируса, с които ваксините могат да се справят по-трудно. Проникването на такъв опасен вариант може да доведе дори до налагане на локдаун, предупреди Юстъс.

Междувременно днес премиерът Борис Джонсън ще проведе първо заседание на новия му кабинет след промените. Някои медии спекулират, че едно от първите решения на ремонтирания кабинет може да бъде това за пътувания и да бъде обявено още днес.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    9 2 Отговор
    Мислих че ще преминат надясно движение но много съм се лъгал чугунените глави няма да го направя това нещо
  • 2 Грульо

    7 0 Отговор
    Еми да ги махат ПСРтата, без тва грипозните не ги пишат ковит щом са ваксинирани. :D
  • 3 щръкнал косъм

    11 2 Отговор
    острова на ингилизите започва да прилича на затвора алкатраз!
  • 4 Бай Петко

    3 0 Отговор
    Н@рк0м@н@ преди малко не беше маскиран.
Новини по държави: