18 Септември, 2021 10:39 1 458 3

Добра новина! Туристически бранш очаква увеличение на резервации за почивки в чужбина

  • великобритания-
  • туризъм-
  • икономика-
  • пандемия

Британският министър на транспорта потвърди, че от 4 октомври отпада системата на зелени, жълти и червени списъци

Добра новина! Туристически бранш очаква увеличение на резервации за почивки в чужбина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се рязко увеличение на резервациите за почивки в чужбина по време на кратката есенна ваканция на учениците в края на октомври, след като британското правителство обяви облекчаване на правилата за пътувания. Има обаче и недоволни, които смятат, че министрите не са отишли дотатъчно далеч с облекчаването на мерките.

Британският министър на транспорта потвърди, че от 4 октомври отпада системата на зелени, жълти и червени списъци. Вместо това ще има само "червен списък", като пристигащите от държавите в него на Острова ще продължават да се самоизолират за 11 дни в хотели, определени от властите и да плащат за това по 2285 паунда. За пристигащите от всички останали страни обаче отпада карантирирането и се променя режима на тестване.

Отпада тестът преди влизане в страната, а докато за неваксинираните остава в сила PCR теста на втория ден след пристигането, то за напълно ваксинираните той отпада и ще бъде заменен с по-евтин антигенен такъв.

На този етап облекченията се отнасят само за Англия, тъй като останалите части на Обединеното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – имат своя политика за пандемията.

Новината бе посрещната с облекчение от депутати и някои туристически агенции и незабавно беше отчетен интерес за резервации за почивки в чужбина. Някои авиолинии обаче изразиха недоволсто от това, че напълно ваксинираните, пристигащи в Англия, все пак ще трябва отново да си правят тест, па макар и по-евтин.

Бившият шеф на "Бритиш еъруейз" и сегашен директор на Асоциацията за въздушен транспорт Уили Уолш каза, че докато обявените в петък промени са стъпка в правилна посока, все пак е крайно време да се премахне цялата тази "разточителна и абсурдно скъпа" система от тестове за напълно ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И в техния

    0 1 Отговор
    червен списък ще има само една европейска държава.

    Коментиран от #3

  • 2 Анатоли Стайков

    0 1 Отговор
    пишеш така че става дума от заглавието за бг
    и караш хората да си мислят Добра новина! че българите са се юрнали навън
    Мислете като пишете!

    Добра новина! Туристически бранш очаква увеличение на резервации за почивки в чужбина
  • 3 Да и то

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "И в техния":

    Да и то целогодишно, освен през... лятото.

    Тия ако им резнат достъпа до Слънчака, ще вдигнат таман пет революции.
Новини по държави: