Last news in Fakti

17 Септември, 2021 15:49 1 267 4

Британски синдикати призоваха правителството за подкрепа за нови атомни мощности

  • атомна енергетика-
  • синдикати-
  • аец-
  • великобритания-
  • атомни мощности-
  • атомни централи-
  • лондон

Британският конгрес на профсъюзите подкрепи призива

Британски синдикати призоваха правителството за подкрепа за нови атомни мощности - 1
Снимка: Shutterstock

Британският профсъюз GMB, който обединява представители на атомната индустрия, предупреди, че целите за декарбонизация на индустрията и работните места, свързани с атомната промишленост, са изложени на риск, ако правителството не подкрепи изграждането на АЕЦ „Сайзуел Си“ и други нови атомни електроцентрали.

Британският конгрес на профсъюзите (TUC), който представлява над 5,5 милиона работници и провежда своето годишно събрание, подкрепи призива на GMB.

„Повечето АЕЦ на Великобритания ще бъдат затворени до 2030 г. и съществува „разочароваща липса на прогрес за осигуряване на следващо поколение атомни мощности“, посочват от GMB. За постигане на „балансиран енергиен микс, който включва ВЕИ, атомна енергия и енергия, осигурявана в настоящия момент от газ“, GMB призовава за „изграждане на нови АЕЦ, които ще подпомогнат общините от Сайзуел до Западна Камбрия, както и разработването на малки модулни реактори“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 0 Отговор
    Германистан и Астроалбания не харесват това те искат перки и фотоволтаици на Зименс да продават на шебеците.
  • 2 Патето Яки

    2 0 Отговор
    Ние пък си имаме пушещи централи и скъп ток.
  • 3 Мухаа,хаа!

    5 0 Отговор
    Само истински Държавници ,мислещи в дългосрочна перспектива за добруването на страната си,залагат и реализират проекти за ядрено мощности.Като не допускат никоя чужда държава,банкова институция,в реализацията.По добре да се затягат коланите на цялото общество,за десетина години( всеки нормален човек ще се съгласи) но да бъде единствено Собственост на Държавата.До сега,ако не беше лобиста на френч.банка- куневица,която вероломно ни унищожи 4 ремонтирани блока с разрешение от МАГАТЕ да работят до 2040 г,за който похарчихме над 200 милиона суха пара за реиновация и модернизация.Ако не бяха дресираните пудели,който не стартираха проекта Белене,заложен още при Бай Тошо,още от 1995 г да имаме две ядрени централи.Наши,български-100%държавна собственост.Но нали лобито на разни перки и волтаци диктува играта,затова през 6 месеца все по висока цена на ел.енергия.Иначе ни бива да скачаме първосигнално за глупости.Но за нашия- общ интерес,на децата и правнуците ни дори- сме пълни о,фф ф,се! Блеем и пасем! За да ни доят и стрижат.
  • 4 От страни

    0 0 Отговор
    Не чувам крясъци на подлоги за "нов Чернобил". Щото такива имаше когато става дума за руски атомни. А тези искат атомни - или това е друго? Всички помнят за едното и като че не помнят за друго. В САЩ са станали 56 инцидента и нищо - никой не помни. Особено Три-Майл-Айленд през 79.
    Англичаните може да са всекви ма не са глупави - ще си правят атом и не им пука за "зелени" и други бембелени. Само ние сме ощетените - няма ток, няма производство, няма конкурентни стоки - нищо няма. Мерси на Боко и на Пламен.
Новини по държави: