Last news in Fakti

3 Октомври, 2021 12:20 1 737 3

Хиляди бразилци излязоха на протест срещу президента

  • жаир болсонаро-
  • бразилия-
  • бразилци-
  • президент

Акциите бяха организирани от опозиционни партии и профсъюзи

Хиляди бразилци излязоха на протест срещу президента - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди бразилци излязоха на улиците в 160 градове и по-малки селища в цялата страна на протести срещу президента Жаир Болсонаро, предаде БНР, цитирайки Би Би Си.

Акциите бяха организирани от опозиционни партии и профсъюзи и идват точно година преди изборите за държавен глава и законодатели. Болсонаро в момента изостава с 10-15% в проучванията на общественото мнение зад експрезидента Луис Инасио Лула да Силва.

Мнозина бразилци са недоволни от мерките на настоящия държавен глава срещу пандемията – над 600 000 са жертвите в страната. Съботните протести идват и след множество демонстрации в подкрепа на Болсонаро миналия месец. Те бяха сметнати като опит за демонстрация на много привърженици на фона на изоставането от Лула да Силва, коментира Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 8 Отговор
    Това си е направо антиваксърдки протест
  • 2 asd

    5 2 Отговор
    Хахахахахахахахаха!
    Бразилският не-оранжев примат ще си го получи скоро!
    Бой докато шава!
  • 3 От страни

    0 0 Отговор
    Глупаците изгониха Дилма Русева и сега са недоволни от Болсонаро. Е ми разбирасе че няма да са доволни - тоя е чиста краварска подлога. Американците го сложиха да растури БРИКС.
Новини по държави: