Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 17:51 1 666 5

Не пуснаха президент на мач, защото не е ваксиниран

  • жаир болсонаро-
  • президент-
  • коронавирус-
  • бразилия-
  • сантос-
  • гремио-
  • ваксинирани-
  • стадион

Над 600 000 души са починали от COVID-19 в Бразилия

Не пуснаха президент на мач, защото не е ваксиниран - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе допуснат на футболен мач в собствената си страна, защото не е ваксиниран срещу коронавируса, предаде Bulgaria ON AIR, цитирайки Ройтерс.

В неделя "Сантос" победи драматично "Гремио" с 1:0 с гол в добавеното време в среща от елитната дивизия на футболното първенство на Бразилия Серия А. Това бе първият домакински мач с публика на "Сантос" - отбор от едноименния град в южния щат Сао Пауло - от началото на пандемията. На стадиона обаче бяха допускани само зрители, които са ваксинирани срещу COVID-19 или представят отрицателен PCR за новия коронавирус, който причинява това инфекциозно заболяване.

Болсонаро изрази недоумение, че не е бил допуснат на футболната среща. "Исках да гледам мача на "Сантос" сега, а те ми казаха, че трябва да съм ваксиниран. Защо?", попита той. Бразилският президент, който отказва да се ваксинира и насърчава хората да последват примера му, твърди, че има антитела, тъй като вече е прекарал COVID-19.

Говорител на "Сантос" каза, че от екипа на Болсонаро не са се свързвали с отбора, и добави, че всички фенове трябва да спазват противоепидемичните правила. Над 601 хиляди човека са починали от COVID-19 в Бразилия от началото на пандемията. Страната е на второ място в мрачната статистика след Съединените щати. Над 70% от бразилците са получили поне първа доза ваксина. Броят на смъртните случаи от COVID-19 за денонощие през последната седмица е под 500 при близо 3000 в разгара на епидемията през април.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нащия

    10 0 Отговор
    да бе да точно Болсонаро ли избрахте....всеки друг може ??!!...но този си влиза навсякъде и никой в Бразилия не може да го спре
  • 2 Ковидарите

    13 0 Отговор
    Бреййй, каква "новина", Ковидарите изгорили един човек на кладата, защото казал "и все пак тя се върти" ! Все повече научни изследвания доказват, че преболедувалите имат най-силен имунитет и не е нужно да се бодат, но това никак не устройва Ковидарите и техните долни слуги!

    Коментиран от #4

  • 3 БРАВО НА КАРИОКИТЕ

    0 3 Отговор
    СКОРО И НА БАЛКАНИТЕ👋
  • 4 Точно така е

    1 7 Отговор

    До коментар #2 от "Ковидарите":

    - за тия дето оцеляха след ковидчето.
    ... Ама 21 000 сухи съчки си ойдоха одма ...
  • 5 gosho

    3 1 Отговор
    плоска лъжа болсонаро си е жив диктатор все едно да не пуснат путин прости ваксъри прости лъжи