Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 19:09 1 452 10

Жозеп Борел: Отношенията между ЕС и САЩ трябва да бъдат по-стабилни

  • жозеп борел-
  • европейски съюз-
  • сащ

Брюксел и Вашингтон трябва да започнат диалог за сигурността и отбраната, включително прилагане на система за избягване на проблеми като този около АУКУС в бъдеще

Жозеп Борел: Отношенията между ЕС и САЩ трябва да бъдат по-стабилни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният представител на Европейския съюз по външни работи Жозеп Борел заяви във вторник, че отношенията между ЕС и САЩ са "жизненоважни и незаменими", но че двете страни "трябва да ги поставят на по-солидна основи".

Той отбеляза, че споразумението АУКУС (AUKUS) е "сигнал за събуждане“, добавяйки, че промените в американското общество в най-новата история "със сигурност ще повлияят на ролята на САЩ в световен план".

"След Афганистан САЩ изпратиха ясно послание за това как искат да пренаредят приоритетите си, изправяйки се главно пред Китай, и ние трябва да сме готови да се адаптираме към тази нова ситуация и да поемем нашата част от тежестта, за да запазим мира и сигурността света", заяви Борел.

Той каза, че ЕС и САЩ трябва да започнат диалог за сигурността и отбраната, включително прилагане на "система за избягване на проблеми като този около АУКУС в бъдеще".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    8 0 Отговор
    ЕС не може да предложи нищо на САЩ,освен територията си за заселване на тарамбуки и всякаква пълзяща гад преминала успешно оградата .
  • 2 Зевс

    6 0 Отговор
    Колко по стабилни, в САЩ започнаха да цапат с боя паметника на великия убиец Джордж Флойд и афроамериканците започнаха да реват, а в Европа всички нации започнаха да реват от затъпяването на либералите в Европарламента
  • 3 С две думи

    7 0 Отговор
    Вашингтон признава само едно -ако вие сте в стойка Г -това ни устройва...и засега за съжаление ЕС изпълнява това им условие....
  • 4 100pera

    3 0 Отговор
    :)))
    Яснооо! САЩ свирха и ние като добри и послушни палета скачаме според тоягата.
    Само един въпрос: Г-не Борел, че се биеме ли с кЕтайците и ако да - дека ке ги копаме оти са многу?
  • 5 Сандо

    4 1 Отговор
    Като за начало накарайте САЩ да осигурят стабилни доставки на газ.И стига думи,искаме дела!

    Коментиран от #9

  • 6 big

    5 0 Отговор
    Не стабилни, а между равни партньори! ЕС в подчинена позиция не е нужен на нито един гражданин на ЕС!
  • 7 Виталия Ражнатович

    2 0 Отговор
    Ще бъдат бе Жозеп, ама когато Франция излезе от ЕС !!!
  • 8 От страни

    2 0 Отговор
    Това кво означава? Да са стабилни фрикциите? Джиги-джиги пуш-пуш.
  • 9 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Ко приказваш? Кой кого ще кара? Ний сме в партера както винаги, само че не знаем ще ни борят или ще ни оправят, а ти да ги накараме..
  • 10 Борел е

    0 0 Отговор
    напълно изкуфел. Остаряването е неизбежно
Новини по държави: