Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 16:53 6 896 44

Борис Джонсън в паника: Само 127 шофьори са кандидатствали за визи!

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • шофьори

Британският премиер подчерта, че бизнесът е залагал на ниски заплати за чуждестранните работници и сега трябва да им плаща повече, както и да инвестира повече

Борис Джонсън в паника: Само 127 шофьори са кандидатствали за визи! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън съобщи днес, че 127 шофьори са кандидатствали за виза за водачи на камиони с гориво, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Това се случва на фона на острия недостиг на шофьори, който напрегна веригата за доставки до краен предел.

Джонсън заяви пред Би Би Си, че е било поискано от сектора на транспортните фирми да предоставят подробни данни за шофьорите, които са пожелали да дойдат във Великобритания и е било съобщено, че едва 127 души за кандидатствали.

Вестник "Таймс" информира, че само 27 шофьори на камиони за гориво са кандидатствали.

"Британската икономика е в повратна точка от развитието си и правителството приветства повишаването на заплатите, но няма да се върне към стария подход на слаби инвестиции и слаба квалификация", отбеляза Джонсън.

"Това, което си мисля, че не би било добра идея, е да се върнем обратно към ниски заплати, слаби инвестиции и квалификационни умения. Намираме се в повратна точка за Великобритания и е налице реална възможност за нас да поемем в различна посока", коментира той пред Би Би Си.

Борис Джонсън отрече Великобритания да е в криза заради липсата на работници, както и, че страната се сблъсква с подобна на тази от 1970 година инфлационна спирала.

Британският премиер подчерта, че бизнесът е залагал на ниски заплати за чуждестранните работници и сега трябва да им плаща повече, както и да инвестира повече.

Попитан от Би Би Си дали според него Великобритания е в криза, той заяви, че точно обратното - това, което се наблюдава в британската и световната икономика се отнася основно за веригите за доставки и е налице напрежението, което съпътства пробуждането на един гигант.

Джонсън обаче добави, че бизнесът трябва да харчи повече.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Пешо

    93 4 Отговор
    "Каквото повикало, такова се обадило." "Кой каквото сам си направи, и Годпод не може да му го направи." Чичко Борис не е зле да поучи малко "български", а ние си знаем, че сме "тъмни балкански субекти"...
  • 2 zeus

    98 1 Отговор
    Наглосаксонците ся ша разберат де серт гладните :)

    Коментиран от #42

  • 3 глоги

    93 1 Отговор
    Борис Джонсън е в паника: Само 127 шофьори са кандидатствали за визи! Бизнесът е залагал на ниски заплати за чуждестранните работници и сега трябва да им плаща повече, както и да инвестира повече. Както в България бизнесът инвестира в работниците си минимално подаяние.
  • 4 Майна

    70 7 Отговор
    ПЛАНЪТ ИМ ВЪРВИ-ГЛАД ,БЕЗРЕДИЦИ, ПОЛИЦЕЙЩИНА И МОР С ,,ВАКСИНИТЕ,,...
  • 5 Бахари Захаров

    128 0 Отговор
    Имат толкова много работници, които ги мързи. Бозави англичани и лилави имигранти. Защо те не се хванат на работа?!
  • 6 Само споко

    94 2 Отговор
    Ромите от Стлипиново сега са на дофтор, а другата седмици си купуват книжките за бензиновози, споко - те идват!
  • 7 Кадровика

    48 4 Отговор
    Имам един Шофер ама той иска да получава по едно чекмедже на час, а казва, че са приятели с Борисчо рошавия.
  • 8 Лост

    34 0 Отговор
    Сега да кажат, че до 30 октомври 10от всички записали са ще получават пожизнена рента от 10000паунда месечно.
  • 9 Рошко

    31 2 Отговор
    Aми ако няма книжка да отива да си изкарва и да се качва на някое каймонче
  • 10 Зевс

    58 0 Отговор
    Великобритания , управленците от години деградират, първо този Джонсън отдавна е за смяна а второ гонят всички милиони европейци и после търсят над 100 хил шофьори на бързо на малка заплата, видяхме и колко са кадърни военните като шофьори

    Коментиран от #41

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бори се не се Бори

    9 0 Отговор
    ФИЛА делфинския ОР акъл
  • 13 наглец

    47 0 Отговор
    Тоя наглец срама няма ли.Вън от ЕС значи Вън от ЕС.Няма ЕС няма работници.
  • 14 Диип Пърпъл Рейн Принс

    10 1 Отговор
    Нотинг компарес Ю2 2Ю 2 анлимитед
  • 15 ivan

    17 0 Отговор
    ахахх паля4о,то да не е да реже6 ка6кавал и да яде6,зор 6те види,англи4аните се правеха на хитри сега да видим кой 6те им работи за без пари,бая 6те се охар4ат
  • 16 глупав жофьор

    20 0 Отговор
    ако ме ваксинирате и катастрофирам не по моя вина,ще е валидно ли в мой ущърб информираното съгласие за ваксане?
  • 17 ГруЮ

    20 0 Отговор
    Както е отбелязал Джонсън..” това, което се наблюдава в британската и световната икономика се отнася основно за веригите за доставки”, но е забравил да довърши, че в крайна сметка ще се отрази в дефлация на потребителските пазари. Защото при поскъпващи всички стоки, нормалната реакция на потребителите ще е да пестят повече т.е. ето ви и дефлация. към инфлацията. Това, ако не е криза-здраве му кажи.
  • 18 Шофер

    28 0 Отговор
    Вземате от BG, всички шофьори с осигуровки, върху минимална работна заплата, давате им пари и осигуровки, като на английските шофьори и сте готови. Иначе глад. Елате да живеете в чужда държава, по пътищата, да видим много ли е.
  • 19 КЛЕК ШОП БИЗНЕС

    14 0 Отговор
    ИНГИЛИЗИТЕ НИ ПРАЩАТ ФУТБОЛИСТИ ОТ ВИСШАТА ЛИГА ,А НИЕ ИМ ПРАЩАМЕ ТИР ШОФЬОРИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ👌ПОСЛЕ ПИС ДАЖЕ ЩЕ ИМ ПРАТИМ И ДОЦЕНТ 👋

    Коментиран от #23

  • 20 Хари и Меган да карат

    17 0 Отговор
    И те така кралски доставки
  • 21 tato

    29 0 Отговор
    E сега който е патриот ще си остане в БГ. Нека малко стрдат. Половин свят мизерува заради лондонската борса
  • 22 Конаре

    9 0 Отговор
    "В криза ли сме?"
    "Не! Просто малко напрежение докато се изправяме от колене!"

    А помня допреди съвсем неотдавна само всякакви рашки и пидорашки сериозно говориха такива неща.
  • 23 Сър, ес сър

    32 0 Отговор

    До коментар #19 от "КЛЕК ШОП БИЗНЕС":

    Великата британска империя да си наеме шофьори от приближените страни САЩ, Австралия, Канада, Нова Зеландия и от бившите многобройни колониални държави.
  • 24 Чакааййй ти

    19 0 Отговор
    Айде и империалистите малко да поработят!
  • 25 Механик

    30 0 Отговор
    "Бизнесът залагал на ниски заплати за чуждестранните работници"
    Казано с други думи, те са искали роби и са заложили на това. Защото какво си ако не роб, дори и да ти се плаща за труда, ако с тия пари си покриваш разходите за живот и път до работата?
    Робът едно време е живял в жилища осигурени от господаря. Ял е това което му даде господаря. Сутрин на работа го е откарвала каруцата на господаря. НА робът не са се полагали пари.
    Сега ти плащат, но ти си купуваш с тия пари къща в която живееш, кола с която ходиш на работа, гориво за колата, за да ходиш на работа. И т. н. т.
    Ми не е ли едно и също?! Просто в единият случай господаря плаща твоят "масраф" в дргуият случай, господарят ти дава точно толкова, че да можеш да си платиш масрафа.
  • 26 видовден

    25 1 Отговор
    Крайно време е томитата да усетят кризата извън евросъюза!Много навътре ще усетят липсата на полския водопроводчик и румънският земеделски ратай!Нещасрниците по брега на Темза скоро ще си видят буренясали земеделските имения и сами ще се катерят по пършивите си чбълки и ще се дупят да си събират гъбките!хелоу Джонсън дойде време да връщате заграбеното от света през вековете.Пък може и да се наложи да правите масови преплувания на Ламанша в източна посока ама дали някой ще ви иска1Все има свой край па чак и Албиона!
  • 27 Ойнг-ойгн

    14 0 Отговор
    Да поискат помощ о НАТО!
  • 28 Хи хи хи

    24 0 Отговор
    Очаквам скоро да започнат да взимат цистерните на абордаж. Имат богат опит в тази насока.
  • 29 един от многото

    14 0 Отговор
    И тия са ви много!
  • 30 гост

    20 1 Отговор
    Не стига че са наг...ени с изути гащи,че и да им кандидатстват за визи. Те вместо на минутата да ги приемат и назначават,нови усложнения.Чакане,разкарване,проучване докато ти дадат мизерна виза за няколко месеца.
  • 31 Бичето

    14 2 Отговор
    Боби да си гледа работата. Аверът ми е от Бяла Слатина и държи 20 камиона и бачкат само истински българи от плевенските села. Проблеми няма, ама има едни фирми с едни шефове пакита. Е нема и да намерят шофьори. Лека по лека че угаснат и братчеда ще създаде империя
  • 32 Баа я циба

    13 0 Отговор
    Малобританците да ми правят вятър под пъпа една година и може да помислим дали да им ходим на вкиснатия остров с розовобузестите дебелани.
  • 33 Анонимен

    16 0 Отговор
    То е ясно че никой няма да отиде за да ги спасява за няколко месеца . При тях благосъстоянието им се крепеше на евтин чужд труд . Ако този труд стане скъп това ще рефлектира в цените на всичко .
  • 34 Xaxa

    6 4 Отговор
    Всичко е цирк! Целта им е друга! Искат да изкарат армията на улицата под предтекст,че помагат и тихомълком- военно положение!
  • 35 Тоалетна хартия

    14 0 Отговор
    Робовладеците останаха без роби. Няма кой да прибере и достави продукцията. Нищо ново на света....
  • 36 tonato

    6 13 Отговор
    а стига вече с тея глупости - стоки нямало шофьори нямало британската икономика била в криза!? в криза - грънци! днес един паунд е 2.30 лв. ако uk беше в криза паунда щеше да стане 1.60 -1.80 или нещо такова. раздуват локуми като че ли сме от детската градина.

    виж, ако световните медии започнат да показват празни щандове и опашки по бензиностанциите у нас не ми се мисли какво ше се случи с нашия валутен борд и с лева. кило ориз пак ше стане 3000 лв. за отицателно време.

    не ги мислете британците и не си губете времето с глупости, те скоро няма да почнат да носят втора употреба!

    Коментиран от #37

  • 37 Тоалетна хартия

    14 0 Отговор

    До коментар #36 от "tonato":

    Коментираш, а не разбираш. Докато сме във валутен борд, нищо не може да стане с лева. Друг е въпроса, дали борда ни помага!!! Тъпите инглизи имат пари, крадени с векове, а не могат да ги ползват, щото няма, кой да зареди обектите. Туй са малоумниците, които управляват света. Не всичко на Запад е добро и правилно...
  • 38 АВЕ НЕ ОЧАКВАХ ДОРИ И 127ШОФЬОРА....

    16 0 Отговор
    ДА ОТИДАТ В ТАА КОЧИНА ДА ГИ ЕКСПЛОАТИРАТ ДЕНОНОЩНО НАГЛОСАКСОНЦИТЕ....МНОГО СА ИМ ДАЖЕ И 10 НА ТИЯ ГЛАВОРЕЗИ....НАЛИ БЪЛГАРИЯ БИЛА КАРТОФЕНА НИВА ВЕ БОКЛУЦИ ЗАЩО СЕГА СЕ МОЛИТЕ ЗА РАБОТНИЦИ....НАЛИ ВИ ВЗИМАХМЕ РАБОТНИТЕ МЕСТА ВЕ СМОТАНЯЦИ 20 ГОДИНИ МИ НАДУХТЕ ГЛАВАТА С ТОВА ЧЕ БЪЛГАРИТЕ И РУМЪНЦИТЕ ВИ ВЗИМАЛИ РАБОТНИТЕ МЕСТА...НА ВИ ГИ СЕГА МЕСТАТА БАЧКАЙТЕ СИ КРЕТЕНИ ДОЛНИ...СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ОТВРАТИТЕЛНИТЕ ГЕРМАНЦИ....БОКЛУЦИ РАБОТЕТЕ СИ САМИ...АЙ ЧЕ НЕ МОЯ ВА ИЗТРАЯ УТЮАМ ДА ДРАЙФАМ ОТ ВАС МЕКОТЕЛИ .....

    Коментиран от #39

  • 39 Тоалетна хартия

    12 0 Отговор

    До коментар #38 от "АВЕ НЕ ОЧАКВАХ ДОРИ И 127ШОФЬОРА....":

    Тия на Запад не са хора, а уруди. С нищо не са допринесли за духовното развитие на света. Ползват умрялата латиница- едно пишеш, друго изговаря- ЛИЦЕМЕРИ. Сатанисти, колонизатори и робовладелци. Освен за грабежи, измами и войни , друго не ги интересува.

    Коментиран от #43

  • 40 дитрих

    10 0 Отговор
    Нека ви англо саксонци,сърдете се на пудера,на тереза и на г-н Тони Блеиката.Карайте си камионите вие,берете си ягодите,и бършете дирниците на дъртаците вие без пари и визи.Честита сватба.Ааааа викайте братушките ви американци.
  • 41 Топурдаков

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Зевс":

    В коя държава военните са научени да работят, те затова стават военни да си клатят краката по цял ден.
  • 42 Колю

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "zeus":

    Незнам но ние от 30г само нодолу вървим.
  • 43 Външен кенеф

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тоалетна хартия":

    А ти каква ползваш Византийска.
  • 44 Гнойко Вмирисов

    3 0 Отговор
    Като отиде човек в Англия се поразява от заблудата на тия че още владеят света.
Новини по държави: