Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 20:02 1 928 15

Борис Джонсън очаква снабдителните вериги да се възстановят скоро

  • великобритания-
  • пандемия-
  • борис джонсън-
  • бензин

След включването на военни шофьори на цистерни вече се наблюдава нормализиране на доставките по бензиностанциите в най-тежко засегнатите райони като Лондон и Югоизточна Англия

Борис Джонсън очаква снабдителните вериги да се възстановят скоро - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не се притеснява от недостига на работна ръка и увеличаващите се цени, защото очаква скоро снабдителните вериги да се възстановят.

Той заяви за Би Би Си, че британската икономика е изправена пред “стрес и напрежение“ в периода на възстановяване от пандемията, а страната се движи в правилна нова посока, като компаниите плащат по-високи заплати на британските работници, отколкото да разчитат на нископлатени имигранти.

Според него това е по-скоро началото на един нов икономически модел и не може да се очаква всичко да стане с магическа пръчка. Премиерът допълни, че не се притеснява от инфлацията, защото е убеден, че „предлагането ще отговори на търсенето“.

По-рано Джонсън отрече страната да е в криза, въпреки недостига на шофьори, което доведе до нарушение на доставките на горива от рафинериите за бензиностанциите, до празни рафтове по магазините и оплакванията на редица сектори на икономиката, че липсват квалифицирани работници, заради пандемията и Брекзит.

Джонсън каза, че само 127 шофьори са кандидатствали за временните визи, предложени от правителството. След включването на военни шофьори на цистерни вече се наблюдава нормализиране на доставките по бензиностанциите в най-тежко засегнатите райони като Лондон и Югоизточна Англия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    15 0 Отговор
    Боре май няма да получи подаръци за Коледа, бяна кой да кара и дърпа шейната!

    Коментиран от #13

  • 2 Димо

    21 0 Отговор
    Къде е Найджъл Фараж???…най-големия лъжец за бъдещето на Велика Британия след Брекзит!И дума няма от него…крие се като плъх!Обра овациите на глупците ,сега обаче му сърбат попарата!Но най-драматичното предстои … разпадането!

    Коментиран от #4

  • 3 Голем

    15 0 Отговор
    некадърник този рептил Джонсън,но за сметка на това - твърдоглав.

    Коментиран от #5

  • 4 Механик

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Димо":

    Всяка империя си има възход и заход. Сега е наред НАГЛОсаксонската.
    Били са, имали са, яли-пили и се издънили и сега ги чака унизително потъване. Те и без друго са ппревзети от пакита-индустанци, дето за 1-2 века никак не се интегрират и живеят в затворени общества. От друга страна, бедната Русия изкупи 1/4 от имотите и 1/2 от бизнеса там. Ония, бедни рузнаци, дто уж бягаха на запад, щото мрели от глад, сега притежават чрез бизнесите си и имотите си, половината Великобритания.
    Така става, когат осе вземеш за велик на стари години. Немаш зъби, не можеш да удариш здраво, рефллексите като на умряла котка опашката... Ама ти се пънеш в кръчмето и се правиш на бараба. Идва един келеш, тряска те с бутилката по главата и следва погребалния марш, макар да няма изпращачи.
  • 5 Механик

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Голем":

    Не е рептил. Той е турчин. Плосък, и равен АНАДОЛЕЦ.
  • 6 Не ги мисля

    1 10 Отговор
    Винаги са били добре и ще бъдат. Сега даже и заплатите ще си вдигнат. А вие ще ручате кабината и ще търсите да ви е евтино...
  • 7 Землянин

    0 9 Отговор
    Ганю още не разбра, че Англия си има съвсем други геополитически и икономически планове и затова се раздели с ЕС. Идва новият им възход...

    Коментиран от #8, #15

  • 8 Възходът им

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Землянин":

    е очевиден,благодаря че ни светна!

    Коментиран от #10

  • 9 хахо

    2 0 Отговор
    албанците им предложиха помощ те не искат,защо ли
  • 10 Землянин

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "Възходът им":

    Ако четеше малко икономика вместо да си промиваш мозъка с пропаганда, щеше да видиш, че са във възход, даже са на първо място в света по растеж за второто тримесечие на 2021. Това с горивата е временен проблем или някаква политическа игра, но ще бъде решен скоро...
  • 11 факт

    3 0 Отговор
    ще бъде решен ако им пуснат и на тях една -две тръби като на швабите
  • 12 Кука

    3 0 Отговор
    швабите и русите са се трепали,ама правят бизнес, ние само плюем
  • 13 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Пука му на Борката, той нали има за ядене, има и бензин......голям праз че обикновените хора нямали!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Възходът им без

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Землянин":

    българи, поляци и прочие е невъзможен защото английските келеши искат само да стоят в офиси с костюми и да шляпат секретарките по дупетата. Няма начин да накараш такъв човек да седне в камион и да кара с часове по пътищата. А Джонсън или блъфира или наистина не знае какво става.....
Новини по държави: