6 Октомври, 2021 18:01 3 354 24

Премиерът Джонсън: Променяме посоката на британската икономика!

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън-
  • пандемия

Говорейки за пандемията, Борис Джонсън каза, че работниците трябва да се върнат обратно в офисите

Премиерът Джонсън: Променяме посоката на британската икономика! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън каза днес, че променя посоката на британската икономика и ще я отдалечи от модела, при който тя разчиташе на внос на евтина работна ръка", предаде Ройтерс.

"Сега започваме промяна в посоката, която отдавна трябваше да се случи в британската икономика", каза Джонсън. Той говори пред делегатите на конгреса на Консервативната партия.

"Няма да се връщаме към същия стар неработещ модел с ниски заплати, нисък растеж, ниски квалификации и ниска продуктивност - всичко това досега бе възможно и подпомагано от неконтролируема миграция", допълни той.

В речта си като цяло Джонсън обеща да промени радикално облика на страната и отново демонстрира своя голям оптимизъм по всички въпроси. Той се фокусира основно върху успехите на консерваторите.

Речта си Джонсън произнесе след седмица, през която той беше принуден да защитава стратегията на правителството заради оплакванията от недостиг на горива, заради страховете, че по Коледа ще има проблем със зареждане на храни в магазините и заради опасенията на фермерите, че ще трябва да трябва да унищожат продукцията си заради криза с работната ръка в отрасъла.

В словото си в последния ден на конгреса на консерваторите Джонсън изтъкна постиженията на властите във ваксинационната кампания срещу коронавируса и отправи критики срещу лейбъристката партия. Той също така обрисува бъдещето на Великобритания след Ковид-19 и Брекзит и подчера, че това е възможност за промяна.

"Ще използваме свободите, дадени ни от Брекзит, за да правим нещата различно", обеща Джонсън.

"Отговорът на настоящото напрежение и натиск, които са основно функция на растежа и икономическото съживяване, не е постигането на същото старо ниво на неконтролируема имиграция с цел запазване на заплатите ниски. Отговорът е контрол върху имиграцията, което ще позволи на талантливи хора да дойдат в тази страна, но няма да позволи имиграцията да се използва като извинение за това, че не са били правени инвестиции в компетенции и познанията, в оборудване, технология и предприятия", заяви Джонсън.

Говорейки за пандемията, Джонсън каза, че работниците трябва да се върнат обратно в офисите. Според него директните срещи на работните места са импулс за продуктивността на работната ръка. Завръщането на служителите по работните им места ще е от полза и за обучаване на младите кадри в тънкостите на професиите, както досега се е правило, смята той


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кочо

    30 3 Отговор
    Този пич пак обърка посоките.

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Сократ

    21 6 Отговор
    Най-вероятно са измислили нещо. Не ги мислете за много прости. Което е добре, понеже има едни със сигурност по-прости от тях и това са брюкселските зелки. Та барем видят и понаучат нещо от англичаните, че често се случва да имаме усещането, че ЕС е кораб, който се носи по течението.
  • 3 Дамммм

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Кочо":

    И тоя "яко го апе гъсока"....Абе днешният световен политически"елит" са тотални циркаджии..-с малки изключения.

    Коментиран от #17

  • 4 Jacques Yves Moineau

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кочо":

    Ами те британските политици като им запари под задните части започват да плашат хората с имиграцията.
  • 5 Ха ха ха

    18 1 Отговор
    Мдааа за всички е ясно и вече видно, че малобиратнците променят посоката на икономиката си и тя е към дъното.

    Намериха ли си шофери да им заредят магазините? Ха ха ха.
    А намериха ли си роби да им приберат реколтата ? Ха ха ха.
    Тези са голямо зле от всекъде. Гладни ще умрат тлъстите розовобузести мекотели. Е няма на къде да отидат, ще трябва да се научат да работят, за да оцелеят, защото очевидно тъмните пакита и индуси няма да го направят, та ще трябва да изхранват и тях.

    Коментиран от #24

  • 6 българин

    15 5 Отговор
    Не знам дали са объркали посоките, но си преследват целите и ги постигат. Следите ли новините? Франция загуби сделка за 30 млрд. с Австралия, с техните дизелови подводници. Ограничен е френския риболов в британски териториални води. В същото време, англичаните строят електроцентрали. А ние какво направихме, затворихме 4 блока, за да угодим на същата тази Франция. На практика, ЕС работи против страните членки, в интерес само на Франция и Германия.

    Коментиран от #8, #18, #19

  • 7 Шотландец

    20 0 Отговор
    Ще ми е интересно да видя англичани да берат ягоди, интересно ще ми е какви заплати ще получават техните работници, по колко ще струват ягодите тогава и ще има ли някой да ги купи. Също искам да видя англичанка камериерка.

    Интересно ще ми е как този ще накара англетата да почнат да работят тия работи от които бягат като дявол от тамян.

    По вероятно е англичаните вече да не са производители на ягоди а да си ги внасят.
  • 8 Шотландец

    19 2 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Не знам какви цели постигат но и английския риболов във френски води е напълно забранен. Да прецакаха франсетата но те със сигурност ще си го върнат - англичаните не са вече производители на Еърбъс - много фирми се изнесоха в Европа и половината борси от Лондонското сити. Сега остана и Шотландия да се отдели и се лишават и от приходите от петрол и тогава са направо глътнали вода.

    Коментиран от #12, #23

  • 9 Варненец от Шумен

    12 3 Отговор
    Да не ги мислим англичаните. БВП само на Лондон е над 650млрд.USD,или десет пъти по-голям от този на цяла България. Да видим ние защо сме на дъното и продължаваме да дълбаем!?

    Коментиран от #20

  • 10 не може да бъде

    7 0 Отговор
    Англичаните са открили нови колонии!?
  • 11 Напред другари

    9 0 Отговор
    Работниците в офисите. Интелигенцията пред струговете.

    Коментиран от #21

  • 12 българин

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "Шотландец":

    Шотландец, Шотландия няма да се отцепи. Англия се махна от ЕС, защото ЕС иска да командва всяка страна членка. Шотландия в момента е почти напълно независима. Да се махне от Великобритания и да стане част от ЕС, за да й диктуват от Германия и Франция - това никога няма да стане.

    Коментиран от #22

  • 13 Хайде да те видим

    8 0 Отговор
    Индиец,пакистанец и не гър и за много пари не работи опитай
  • 14 Джонсън обеща

    9 1 Отговор
    "обучаване на младите кадри в тънкостите на професиите"--------- младите английски пикльовци се обучават в тънкостите на брането на марули, нощните смени в пакетирането на пуешко или пък нощното шофиране на цистерна с дизел. Този човек наистина не е наясно как стоят нещата в собствената му държава. Живее в някакъв измислен свят, нямащ никаква връзка с реалното положение.
  • 15 mi6osp

    6 1 Отговор
    Опит да бъде представен глупавия провал с недостиг на работна сила в цели отрасли като дълбокоумна нова стратегия.
  • 16 От страни

    1 0 Отговор
    То е добре ама как ще си спомнят как се работи - явно са позабравили.
  • 17 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммм":

    Ти си рахат че намираш някви исключения - не ги виждам.
  • 18 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    Чак сега ли го видя? Страните "младоевропейци" са поканени в ЕС не за друго а за ядене на страните "ядрови" - да ги испапат, преварят и искарат във вид на кафява купчинка. Това им дава малко време и възможност за маневри.
    Сега сме още "в устата" и ни дъвчат, засега има исход и в двете посока, малко остана да влезнем в стомаха, от там исхода е само един.
  • 19 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин":

    И друго - щом виждаме как са почнали Франция отсекъде (подводници, църквата педофилистическа) разбираме ли какви са целите на Англия? Пълно растуране на ЕС и създаване върху отломките на свой ЕС. В ЕС основата са Франция и Германия. Ако гътнат Франсетата следваща е Германия. Ще ръчнат брадатите и за часове няма да остане бял човек там. Трябва ли да те питам кво очаква България? При това че такъв исход за България е най добрия.
    Засега още не е решено за Германия, щото я разглеждат американците като резервно летище даже са преместени некви капитали там ама това не означава че и е се разминало.
  • 20 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Варненец от Шумен":

    Техният БВП са нули в компютъра - гасиш ток и няма БВП.
  • 21 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Напред другари":

    Ааа, нищо не е казал Борката за струговете - каза да се върнем в офисите и да направим Англия "грейт еген". В негово разбиране завръщане в офисите е достатъчно.
  • 22 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Имено това искат Шотландия. А за командването в ЕС не ли е редно да е така - влизайки в такъв съюз доброволно си отделяш част от държавните компетенции в полза на центъра (отбрана, емисия на валута, енергийна политика), а как искахте? За какво мислите че се създават такива съюзи?
  • 23 емил

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Шотландец":

    те прецакаха франция но франция не са верни кучета на американците като тях а и те са единствената страна без американски бази докато англия имат американски бази . Франция са трети във света по износ на оръжия докато англичаните последни отделно франция си имат собствено производство изтребители и самолети. Англия беше интересна на ес заради вноската която си плащаше . Статията лъха на популизъм .
  • 24 хо хо хо

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ха ха ха":

    Ти първо виж ние какви смешници сме преди да коментираш другите, кандидати за президенти ЛУНА, карайдъ и куп други циркаджий.
Новини по държави: