Last news in Fakti

15 Октомври, 2021 18:31 3 035 26

Протестна вълна в Италия срещу задължителния Зелен пропуск

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Протестни митинги и шествия има по цялото протежение на страната в големи и по-малки градове, на островите Сардиния и Сицилия

Протестна вълна в Италия срещу задължителния Зелен пропуск - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От днес в Италия Зеленият Covid пропуск е задължителен във всички трудови сфери. Това предизвика протестна вълна в цялата страна, организирана от синдикати и асоциации. Поради евентуални намеси на десни екстремисти силите на реда се намират в готовност.

Пристанищни работници и служители на най-големите пристанища в Италия начело с Триест, където имат готовност да протестират докато зеленият Covid пропуск не бъде отменен, следвано от Генуа и Анкона, блокираха входовете без да пречат на който желае да работи.

Протестни митинги и шествия има по цялото протежение на страната в големи и по-малки градове, на островите Сардиния и Сицилия. С лозунги "Не на Зеления пропуск", "Не на дискриминацията", "Никакъв пасаван, за да се ходи на работа", трудещите се изразяват недоволството си срещу задължението да имат зелен пропуск.

Коментар на протестираща жена обобщава всеобщото мнение:

"Как се чувствам ли? Като човек, на когото са му отнели първото човешко право - това да работи. От шестнайсет годишна работя и изкарвам пари, първо помагах на родителите си, сега издържам съпруга и сина си. Но днес държавата ми заявява, че вече нямам право да работя. Италия се основаваше на труда, явно вече не е така".

Протестът отбеляза исторически факти: пред военновъздушната база Сигонела в Сицилия, представители на военновъздушните сили по мирен начин изразиха несъгласието си за Зелен пропуск. От новия синдикат на карабинерите (NSC) съобщиха, че главното командване издало заповед всички карабинери без Зелен пропуск да напуснат жилищните помещения смятани за работни – безпрецедентен случай и за историческия корпус от силите на реда.

До края на деня трябва да се проведе протестният митинг срещу Зеления пропуск в Рим.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    86 4 Отговор
    А така... Запитайте се , защо кръвопийците от " бялата мафия" по света и у нас , дават нещо безплатно... Защо.....!!!???

    Коментиран от #26

  • 2 Загрижен

    108 4 Отговор
    Въпрос към любителите на ваксата!
    На снимката хората биват бити за здраве или...?
  • 3 Браво

    89 2 Отговор
    на италианците!!!
  • 4 Някой

    92 3 Отговор
    Де го онзи титан на мисълта, Данчо Ментата, дето днес в предаването на Цветанка Ризова призоваваше да се въведе зелената бумага и в България. И даваше примери кал бил ходил в Италия и Австрия, където тази тоалетна хартия се иска за всичко и навсякъде, а протести нямало.
    Ги ди мръсни продажници.
  • 5 Човека Коза

    84 3 Отговор
    Глобалисткия медико-фашизъм в действие.
  • 6 Изчакваме

    75 3 Отговор
    новото правителство и само да се опитат "задължително" ще ги съборим.
  • 7 Мдаааамм...

    62 3 Отговор
    Тия Менгелеевци докараха враг пред портата,дойде на власт четвъртия райх!-Да ни е честита скорошна и неизбежна ТСВ....
  • 8 Шопо

    69 3 Отговор
    В Италия е страшно!!! Мерките са ужасни!!!

    Коментиран от #14

  • 9 АТАКА

    66 7 Отговор
    Жалко, при 90% ваксинирани вече стана твърде късно тези 10% неваксинирани с разум да надделеят над този либерален фашизъм
  • 10 Рошко

    83 3 Отговор
    Серихте се да го отразите, тези протести са от един месец във Париж беше милионен, скапсни мисирки
  • 11 АТАКА

    34 3 Отговор
    В САЩ през 1985 99% бели хетеросексулни, а сега при 333млн население 59% са белите, пак са мнозинство но са командвани от шепа афро шепа латино и шепа либерали които до унищогжават САЩ а именно при белите се крепеше хегемонията сега очевидно вървят към разруха бавно защото натрупаха богатство но ще е мъчително

    Коментиран от #23

  • 12 абг

    68 2 Отговор
    Сатанистите треперят, кулата им от карти е пред рухване. Щом и военните са против...
  • 13 Хидродинамик математик турбулент

    10 7 Отговор
    турското семейство гастарбайтери и шайзер не харесаха това.
  • 14 Кои мерки

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шопо":

    срещу демонстрантите или срещу измислената пландемия?
  • 15 мани мани

    53 3 Отговор
    италианците имат много кредити към световните банкери и слушкат каквото им се нареди... гърците са същата работа... и там с пропуск...
    истерия трябва да има, писъци, реване, смърт, страх, подчинение - това ги радва и зарежда ония нисшите твари :) ние тук сме малка бройка народ мърша и не сме от значение много, но догодина с вече правителство, ще ни го набият три ката и на назе...
  • 16 😷😷😷

    65 2 Отговор
    Днес Данчо Ментата в "Лице в лице", лъжеше нагло, че в Италия нямало протести против "зеления сертификат" и Призоваваше такъв да бъде въведен незабавно и в България, както и "ваксинация" за целта!!! Забележете Данчо Ментата от Движението за "Права и Свободи", повтарям "права и свободи" призоваеаше за дискриминация и отнемане на свободите на голяма част от хората! Гласоподаватели на ДПС наистина ли искате да ви "ваксинират" насила и да ходите със "зелен сертификат" ???? Мислете, когато гласувате!
  • 17 Херо

    37 4 Отговор
    така ще е и в България това ще се случи във всички пропаднали държави.глобалистите държат банките световна банка и други които кредитират правителствата на несъстоятелните държави.не случайно фалиралите Гърция и Италия са най послушни.надругият полюс са скандинавските държави които са по независими.банкерите глобалисти оказват натиск чрез американските посолства. Ако не въксиниряш няма жизненоважен кредит.това е жестоката истина.

    Коментиран от #18

  • 18 Нашия

    33 1 Отговор

    До коментар #17 от "Херо":

    А защо изобщо ми трябва кредит....?!?!да си угаждам на мераците преди да съм успял да си ги заслужа ли???

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Отказвам заеми

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "Нашия":

    По твоята логика Америка Япония и Китай трябва да фалират на мига
  • 20 Черна котка

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Нашия":

    Защото така го налагат ев.еите Ротшилд
  • 21 Goldy

    2 30 Отговор
    Засега нищо особено не се е случило в този т.наречен ден на протести....изобщо не ми дреме за неваксинираните..."Санитарна диктатура" ??? Ха! Такава има когато за да влезеш в болница трябва да имаш кредитна карта ...ноооо...нали друго си е да си Novax, по-шик е някакви!🤪
  • 22 Херо

    20 1 Отговор
    До 18. На теб не ти трябва кредит но на служебният кабинет му трябват половин милиард! На следващият редовен кабинет ще му трябват няколко милиарда като на тиквуций. А дали ще ги получат решаваХ.МУСТАФА. всичко зависи от това колко процента са боцнат.
  • 23 Истината

    10 7 Отговор

    До коментар #11 от "АТАКА":

    Белите значи. Тези белите колко индианци погубиха, които са коренното население на Америка, колко африканци поробиха!!! Толкова сте заблудени хорица!!! Но рано или късно ще има възмездие!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Ясно защо. За 4 неща:
    - геноцид
    - чипиране
    - еврейски ковид-фашизъм
    - заробване
Новини по държави: