16 Октомври, 2021 13:21 2 772 31

Надолу! Броят на случаите на заразяване с коронавирус в Италия продължава да намалява

  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Ваксинирани са около 81 процента от хората над 12 години, според комисаря по въпросите на борбата с COVID-19

Надолу! Броят на случаите на заразяване с коронавирус в Италия продължава да намалява - 1
Снимка: shutterstock

Епидемията от коронавируса в Италия продължава да отслабва. Седемдневната заболеваемост е 29 нови случая на 100 000 души население. Това показват данните на здравното министерство в Рим, цитирани от ДПА и БТА.

Седмица по-рано експертите отчетоха заболеваемост от 34 случая на 100 000 души население.

В почти всички италиански региони и автономни области тя остава ниска.

За изминалото денонощие властите отчетоха около 2700 новозаразени и малко над 40 смъртни случая, свързани с вируса.

Ваксинирани са около 81 процента от хората над 12 години, според комисаря по въпросите на борбата с КОВИД-19.

През последните дни се увеличава броят на поставените първи дози, каза той.

От вчера хората в Италия трябва да показват своя зелен сертификат, когато отиват на работа. Това означава доказване на ваксинация, отрицателен тест за вируса или доказано преболедуване. Срещу правилото имаше някои бурни протести.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mastro

    51 10 Отговор
    Почна да , защото се тресе от протести в цяла Италия, но по медиите няма информация ?!

    Коментиран от #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Грульо

    31 4 Отговор
    Грипът взе ли да се връща в Италия, или ковита тотално го унищожи? :D
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някой

    42 14 Отговор
    Ами, нормално. Всяка вълна си има начало и край. Просто вълната при тях отмина. И не заради ваксинацията. Просто такъв е нормалният ход на всяка пандемия. При нас вълната започна по-късно, та затова още не е затихнала.
    Останалото е пропаганда.
    А, иначе, нещо да напишете за повсеместните протестим в цяла Италия? Срещу изискването за зелена бумага наясякъде? Или господарите забраняват да се говори за това?
  • 7 Продай България

    25 11 Отговор
    Пропагандата не спира Серос плаща,
  • 8 Мангъра

    11 21 Отговор
    След 80% ваксинирани в Италия има 40 смъртни случая на ден при население 60 милиона.
    След 20% ваксинирани в България има 100 смъртни случая на ден при население 6 милиона.

    Коментиран от #17

  • 9 дааа

    2 7 Отговор
    Аха значи 290 на милион души ,което за6 милиона (БГ) е по 6 значи 1800.При нас са 3000 без ваксини или поне много малко и без реално никой да носи маски и да спазва правила.Разликата не е толкова голяма ,което е меко казано съмнително.

    Коментиран от #10, #20

  • 10 дааа

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "дааа":

    Нещо обърках сметките,ако са с 40 умрели на 50-60 милиона население си е успех.
  • 11 📌🇧🇬

    5 7 Отговор
    Докато Италия излиза от пандемията, Русия е във Вортекса на същатата! Само за последните тридесет дни в Руската Федерация от Ковид починалите са - 26 480 , това е един средно голям Град или една от по слабите населени Области на Север. Смъртноста на милион в Р.Ф.е 2.79% , в България е 4.13% към днешна дата. Русия е много зле но може да бъде още по зле, буквално истински Ад, ако там смъртноста е като тази в България!

    Коментиран от #18

  • 12 НАГОРЕ!

    4 6 Отговор
    ЗАРАЗЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ УВЕЛИЧАВАТ,НЕ ВАКСИНИРАНИТЕ СА 80 %!
  • 13 ЕВРО НЮЗ

    21 0 Отговор
    😂😂 Страхотно.... От вчера след като спряха работа основните пристанища Триест, Генуа, Анкона, след като улици и площади са пълни с протестиращи хора, музиката се сменя. А най голямата лъжа е за процента ваксани. След като официално от пристанището в Триест има 48 % ваксинирани. Армия полиция и катабинери по 60%, но казват че и това е лъжа.. Очаквайте да кажате има и 120 %
  • 14 📌🇧🇬

    0 8 Отговор
    Руснаците щяха да помагат Интернационално с ваксини и т.н., пълен “кьор фишек”! Това ще няма как да не разклати управлението на :) “такова как Путина” и самият Путин даже.
  • 15 📌🇧🇬

    3 2 Отговор
    📌:) Путин и Бойко са двете страни на една монета, политически погледнато, разликата е само в територията кв. км. , като :) Руският Цар се справя по добре от Българският :) Цар Борисов, но двамата са “един дол дренки”.
  • 16 📌🇧🇬

    2 3 Отговор
    България е абсолютен Уникум, негативен експеримент в ЕС, който ще се изучава медиц. списания и журнали когато всичко приключи! Всичко има начало и край.
  • 17 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #8 от "Мангъра":

    Като чета коментарите и официалната статистика за 20% ваксинирани в БГ, си мисля, че Ковида има и функция да направи естествен подбор на населението по интелектуални способности. Никога не знаеш - когато печелиш, какво губиш. В случая е очевидно, че губим по 1000 - 2000 души на седмица от Ковид, но може би трябва да е така, за да се прочистят някои категории хора. Звучи страшно, защото вече умряха над 50 000 човека повече отколкото в нормални години, а от тези умирания никой не се трогва...

    Коментиран от #23

  • 18 провинциалист от провинция Тракия

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "📌🇧🇬":

    От никаква пандемия не излиза, а от поредната вълна.

    Коментиран от #19, #22

  • 19 📌🇧🇬

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Ок, съгласен с уговорката че за Италианците никога няма да бъде Сарс-КоВ-2 вирус толкова летален както в миналото, :) залагам 1000 лв.
  • 20 333

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "дааа":

    Грешната цифра гледаш. 17.4 пъти е по-голяма смъртността на глава от населението в България в сравнение с тая в Италия. И за да не ми кажеш, че това е заради по-доброто здравеопазване, ще ти кажа, че преди година там смъртността беше по-висока, отколкото у нас. И то много по-висока.
    За разлика от починалите, където бройката е ясна, заразените понякога се различават драстично, защото много хора не се изследват.
    В момента най-тежко е в Румъния, у нас, Босна, Литва, Черна Гора, Молдова и т. н. По някаква причина няма нито една държава с високо покритие на ваксинацията.
  • 21 надолу ще е

    5 0 Отговор
    пак будните западноевропейци с протестите си срещу ковид пЛандемията ще спасят човечеството!
  • 22 Тез италианци

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "провинциалист от провинция Тракия":

    големи сърфисти бе ...
    Ама ние пък сме големи гмуркачи.
    След всяка вълна дълдисваме все повече.
  • 23 Че кой

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    да се трогне? 95% от тези умирания са пенсионери.
  • 24 Глупости

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "mastro":

    пишеш. Рим има 3 000 000 човека население. Миналата седмица протестираха 10 000, а 2 500 след това тръгнаха към палацо Киджи, а 200 екстремиста-ултраси, правиха простотии. Като имаш предвид, че провинция Рим има 4 200 000 население, тези са като капка в Тиренско море. Бившата ми тъща преди две седмици пипна ковид, изолираха я за една седмица, мина ѝ кашлицата сега е само много отпаднала, но вече е негатива. Говоря за жена на 86 години. Ако не беше ваксинирана, изходът щеше да е летален.

    Коментиран от #29

  • 25 Петърчо

    0 1 Отговор
    Абе ,ако няма как и бъда принуден от обстоятелствата по добре да изчакам българската ваксина . Тя поне минава по каналния ред за изследване на ваксините и най важното за мен , не е РНК . Иначе вируса го изкарах февруари . За съжаление заразиха и майка ми , която е на 84г ! Чудо ! Тя го изкара по леко от мен но до днес няма обоняние !

    Коментиран от #27, #31

  • 26 Просветен илюминат

    3 0 Отговор
    Докато не спрат медийните вълни на тези платени професори и най-вече алчност във всеки един от нас няма да се промени ситуацията.
    Напън ще има още и то голям.
    Да стои опашка пред заведение за тест и да влезе да се напие човек е нещо,което видях днес по новините,а на другият ден дават няма жив човек пред лаборатория.
    Ще се оправим ма Албанският празник.
  • 27 Чорбанов

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Петърчо":

    Браво! При налично финасиране само след 10-тина години изпитания, ще имаш удоволствието да се насладиш на нашия продукт.
  • 28 селтак

    2 0 Отговор
    Бокluci, ковчега джобове нема!!!
  • 29 Идват КЛИМАТИЧНИТЕ локдауни

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Глупости":

    Като говориш за бройки протестиращи, да сравним тогава и "зелените" протести на запад - по 100-200 човека от 3-4-милионни градове искат "зелени" мерки. И сега всички 300+ милиона в ЕС и 500+ милиона в Европа плащаме цената за тези "зелени" мерки.

    Коментиран от #30

  • 30 Толкова ли е

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Идват КЛИМАТИЧНИТЕ локдауни":

    трудно за разбиране или имаш проблем с функционалната грамотност? Писал съм, че не протестиращите са проблем, а екстремистите-ултраси, които трошиха, замеряха полицаите... За разлика от България, тук полицията не ходи да бие дори екстремисти в уличките.
  • 31 Аз изкарах

    0 2 Отговор

    До коментар #25 от "Петърчо":

    вируса в средата на януари 2020. Още не ми се е възстановило обонянието и е проблем, когато си слагам парфюм - питат ме в къщи, защо предозиране..., ами защото не го усещам. До август 2021 бях леко отпаднал (20 месеца!). От два месеца съм в топ форма.