8 Ноември, 2021 19:19 1 671 18

Оставката на Заев е виртуална, опозицията събра 61 подписа за вот на недоверие

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • вмро-дпмне-
  • стево пендаровски

Развитието на политическата ситуация в Скопие идва, след като преди седмица Заев обяви намерение да подаде оставка заради лошите резултати на неговия Социалдемократически съюз на местните избори

Оставката на Заев е виртуална, опозицията събра 61 подписа за вот на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Опозицията в Република Северна Македония внесе в парламента в Скопие искане за вот на недоверие към правителството на Зоран Заев.

61 депутати са се подписали в подкрепа на вота на недоверие. Освен ВМРО-ДПМНЕ инициативата е подкрепена от Коалиция "За възстановяване на Македония", депутати от Алианса за албанците и "Алтернатива" и партиите БЕСА и "Левица".

Заместник-председателят на ВМРО-ДПМНЕ Александър Николоски обяви, че очаква председателят на парламента Талат Джафери в най-кратки срокове да насрочи възможно най-скоро заседание за дебат и гласуване по искането. По думите му оставатането на Заев на власт би означавало продължаването на политеческата и иконическата криза.

Развитието на политическата ситуация в югозападната ни съседка идва, след като преди седмица Заев обяви намерение да подаде оставка заради лошите резултати на неговия Социалдемократически съюз на местните избори.

Вече седмица обаче официално внесена оставка на Заев няма.

На внесеното искане за вот на недоверие днес премиерът отговори в социалните мрежи, че през последните дни цитирам "сме свидетели на заплаха за Преспанския договор, Договора за добросъседство с България, Охридския рамков договор, равноправното общество, спокойствието на гражданите в страната и добрите отношения със съседите."

Междувременно избраната за кмет на Скопие от ВМРО-ДПМНЕ Данела Арсовска днес встъпи в длъжност. По време на кампанията тя беше критикувана от СДСМ, че има българска лична карта, както и че е почетен консул на Унгария, в която избяга експремиера Никола Груевски.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горан войвода

    5 17 Отговор
    България ще клекне пред нас.Ще признае езика и историята ни.Ще ги приеме за техни.Путин сам каза ,че Македония е дала азбуката на Русия.

    Коментиран от #3, #7, #8, #9, #18

  • 2 Само слънцето е по старо от смакедония

    8 2 Отговор
    и само смакедонците са произлезли от българите(татари по сръбскому)!

    Коментиран от #11, #13

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Това

    12 1 Отговор
    сръбско мекере не се отказва от селските си номера...
  • 5 492

    3 5 Отговор
    Германските социалдемоктрати /бъдещи управляващи/ призоваха Заев да не подава оставка.
    Той няма вина, заради това, че БГ две години блокира РСМ, поради националистически позиции".

    Кривото огледало, ние сме националисти, а те демократи, нащи жертви.
    Интереса клати феса, трябва да им купуват боклуците от веригите супери. Есрествено, за наша сметка.
  • 6 Груевски

    2 11 Отговор
    само с ВМРО-ДПМНЕ македонизма, македонския език, историята и бъдещето ще бъдат защитени от българи и гърци, които се опитаха да ги заграбят !!!
  • 7 Скендербеу

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Горан войвода":

    Чакай да влезем Горанов у Европата, и всички ще ви направиме шиптъри, и албанския ще е официалния език, ще ви направим всички до 9-то коляно назад мюсюлмани! Няма Македония, всичко ке биде Велика Албания? Чакай да влезем у Европа!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сони

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Горан войвода":

    Путин не е казвал тов,пак ви лъжат .Каза ,че азбуката идва от македонските земи.Що се правите на И.диоти.Солонските братя Кирил и Методий от къде идват.И какво е общото на Северна Македония с Македония.След това се създава кирилицата в Преславската книжовна школа.Прачети го в руската Уикипедия.
  • 10 Ще има и още

    4 0 Отговор
    Преди седмица един македонски журналист каза , че тази оставка е единственото нещо, което за две години Заев е обещал ( преди изборите ) и е изпълнил след това. Оказа се че и тук ги е излъгал. Наистина по добре е да си върви, и да се надяваме на по умерен лъжец че ще дойде на негово място.
  • 11 Сони

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Само слънцето е по старо от смакедония":

    Сега смакедонци ли сте.Още ли не знаете какви сте?
  • 12 Еех

    3 1 Отговор
    Днес макетата обявиха, че гърците са им откраднали Олимпийските игри, представят ги по целия свят като гръцко изобретение и всички глупаци по света им вярват... Те трябва да се обединят с албанците, които твърдят, че гърците са откраднали Акропола и Партенона от тях и с турците, които твърдят че техните предци са създали науката, изкуството и културата!!! Абсурдът се увеличи. Но добре, всички ли се чувстват толкова неравни и искат да си присвоят елинизма?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сони

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Еех":

    Цирк ( Северно Македонски).Продължава програмата.
  • 15 Борис Каравелов

    4 0 Отговор
    Македония географска област а не народ
  • 16 Перо

    3 0 Отговор
    По-добре Данела Арсовска да е Премиер,въпреки че който и да дойде,трябва да изпълни българските условия! Заев може да е сигурен,че и господ не може да промени Преспанския договор с гърците!
  • 17 Тоя...

    1 0 Отговор
    Заев е македонска мас.ия. Фурнаджийска лопата.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: