Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 13:13 8 401 50

Сурово наказание! Забраняват на Turkish Airlines да летят в ЕС заради Беларус?

  • turkish airlines-
  • мигранти-
  • беларус-
  • александър лукашенко

Минск отпусна контрола и започна да окуражава мигранти от Ирак, Ливан и други държави да преминават през нейните граници със страни членки на ЕС

Сурово наказание! Забраняват на Turkish Airlines да летят в ЕС заради Беларус? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Авиокомпания Turkish Airlines може да получат забрана да оперират в Европейския съюз заради транспортиране на мигранти до Беларус, пише изданието EUObserver.

"ЕС ще проучи как да санкционира, включително чрез включване в черен списък, авиокомпаниите от трети страни, които са активни в трафика на хора", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в понеделник.

В подобен черен списък могат да попадат Turkish Airlines, Belavia, FlyDubai, Aeroflot и националният превозвач на Беларус, които транспортират мигранти от държави като Ирак, Пакистан, Йордания и други до Беларус.

Според публикации в изданието Der Spiegel, което се позовава на данни на германските разузнавателни служби, беларуският президент Александър Лукашенко умишлено "води" бежанци в страната, за да ги използва като инструмент срещу ЕС. Министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер дори обвини Минск в организиране на трафик на хора, което нарече форма на "хибридна заплаха чрез въоръжаване на мигрантите". Германското правителство призова и за санкции срещу авиокомпаниите, участващи в тези практики.

Напрежението на полско-беларуската граница ескалира в последните дни, след като близо 3000 мигранти се струпаха там, опитвайки се да влязат в ЕС от беларуска територия.

Брюксел наложи санкции на режима на Александър Лукашенко, след като през май Минск принуди пътнически самолет да кацне в града, за да арестува пътуващ на борда дисидент. В отговор на санкциите Беларус отпусна контрола и започна да окуражава мигранти от Ирак, Ливан и други държави да преминават през нейните граници със страни-членки на ЕС.

Вчера председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова и за въвеждане на нови санкции срещу Беларус, които по думите ѝ са необходими, за да бъде избегната "хуманитарна криза и да се гаранатира безопасно завръщане" на миграните в родните им държави.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Беларус

    47 3 Отговор
    ги транспортира до Полша , от там хукват за Германия !
  • 2 Време беше

    37 13 Отговор
    Фалит
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    67 26 Отговор
    ЕС да накже и Мерцедес, ФВ и прочие, защото с тях се транспортират мигранти ‼️

    Коментиран от #45, #47

  • 4 Лекар Инженер

    62 19 Отговор
    58 % от мигрантите са Лекари, 64 % са Инженери, 38 % са учители и 26 % са юристи.

    Коментиран от #9, #19, #25

  • 5 Сега

    30 13 Отговор
    вече , воден от амбиции , Ердоган като нищо ще пусне стотици хиляди към Европа , а те са някъде към 6 милиона ! Една България !

    Коментиран от #11

  • 6 Ямболски Селянин 👨🏻‍🌾

    21 11 Отговор
    Остаят Бат Динко биз работа! Ний ко ши прайм по силата! Ко ши ядем, кой ши обираме? Пари за биндзин отде да заема! Лапито няма дреи за зимата! На магазина съм записан 200лв. 200лв на село се вади месеца!
  • 7 мдаааа

    23 7 Отговор
    Само миниране на полската граница ...
  • 8 Е как тъй

    15 11 Отговор
    Е нали сороса слабака искаше да залива европата с мигранти , а тия па слабаци нема с кво да отмъстят та и те пращат мигранти , нема кви санкции да турят на европата оти ще им се изсмеят , лгбт-то им се подиграва
  • 9 Математик от БАН

    16 25 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар Инженер":

    Останалите 24.8% са политици и предлагам да ги вземем за сорсоидната партия на Кирчо и Асен, че им трябват хора за депутати
  • 10 лицемери

    42 10 Отговор
    България още не е санкционирала немския биз ес тук, когато Меркел ги покани да прецапат през българска земя!,да не забравяме, че имаше убити и пребити българи в центъра на софия и харманли!!!! а едни други немци бяха на бг границата да помагат за миграцията на мигрантите! тази сметка още не е платена от германия. за това долу скапания ЕС!
  • 11 ми ,

    33 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сега":

    Миниране и на южната ни граница .

    Коментиран от #12

  • 12 Запасняк

    24 7 Отговор

    До коментар #11 от "ми ,":

    Вещицата английска Даяна забрани пехотниге мини. Вечна слава на нашите граничари.
  • 13 БОЗА

    34 6 Отговор
    Да направим крака ретроспеция:
    Стъпка 1. Едни @лигофренчета ходят по граници и режат огради(и в България бяха,ако помните).
    Стъпка 2.Улавото танте дето из тез деня сдаде,учтиво с полупритворени очета КАНИ:"лекари""инженери""атомни физици" и прочее интелектуалци(с всички произтичащ от това последици,за Европа).
    Стъпка 3. Улавото фрау тържестено заявява:"ще се справим"(вижда се,колко се справи).
    Стъпка4. Меркелица се изнася де с фанфари де с попържни и оставя фонката-гинеколожка да оправя на метеното,квото е останало след дефекацията.
    Стъпка5. Гинеколожката обвинява Аерофлот,че и се е изакал мощно в гащите.

    После Европа била управлявана...не скъпи сънародници..на самотек е... тези парцальоци пречат даже на самотека...турците и Аерофлот им били виновни... ;-))))

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #18

  • 14 долу ЕС

    31 10 Отговор
    след като светът разбра ще ЕС е куч ката на сащ цру и сорос, скоро мигранти ще има по всички без изКлючение, Русия дори разбра що за разпасана повлекана е ЕС, МАРА ОБЩАТА
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Само с калашници ще се справим

    26 7 Отговор
    Срещу бежанците . Калашника да включен на автоматична стрелба

    Коментиран от #46

  • 17 asd

    17 22 Отговор
    Пълно ембарго за Тъпошенко и прекратяването на каквито и било преговори с ерДрисван
  • 18 БОЗА

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "БОЗА":

    Публикувано във факти.бг: Да направим крака ретроспеция:

    Да се чете краТка ретроспеКция-извинявам се... ;-(

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)

    Коментиран от #21

  • 19 0001

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар Инженер":

    А ТЕЗИ В БГ. КОСМОНАВТИ.
  • 20 Патриот

    14 7 Отговор
    "Режима на Лукашенко" и "Успешното управление на ГЕРБ". Странна колаборация от думи.

    Коментиран от #33

  • 21 Гошо

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "БОЗА":

    Публикувано във факти.бг: Забраняват на Turkish Airlines да летят в ЕС заради Беларус
    Публикувано във факти.бг: Авиокомпания Turkish Airlines може да получат забрана да оперират в Европейския съюз
    Я така Анатолча да се уточни кое е вярното
    Щото го изкарва на клюкар отколкото на журналист
  • 22 супер демокрация

    38 10 Отговор
    Аз не съм виждал в Европа и в Америка иракски войници или афганистански примерно, но в Ирак, в Афганистан съм виждал европейски и американски войници... Значи ще ходите да им създавате проблеми, но после ще ревете, че идвали мигранти от там

    Коментиран от #30

  • 23 Вундаба

    7 3 Отговор
    На чист майчин език! Искаме и Още МНОГО!
  • 24 Сатана

    17 27 Отговор
    Ние Българите също сме мигранти доведени от Монголия като стадо, каквито сме си всъщност. Взели сме славянски земи и сме се омешали с тях.Те са били местните а не ние.Така,че тихо.

    Коментиран от #40, #44, #49

  • 25 червенодер

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "Лекар Инженер":

    И като ги събереш 100% терористи . А сега знайко, пак си измисли проценти ! Защо си мислиш, че някой ти вярва ?

    Коментиран от #48

  • 26 koko

    20 6 Отговор
    първо на първо Европа наложи санкции на Бел авия като и забрани да лети над Европа сега те летят в Турция ,Иран , ирак.второ Европа искаше сваляне на не удобният им режим.Сега батка Лукашенко им го начуква здравата ще ги побърка от имигранти,днес Лавров се изказа че както европейците плащат на турците да задържат имигрантите така трябва да плащат и на Беларус иначе ще има купища имигранти.Сега на границата поляците пребиват жени старци и деца които искат да преминат границата,питам къде е хуманността на Европа нали искахте да им помогнете и им разбихте държавите сега го духайте водете се още по ъкъла на краварите те ще ви довършат
  • 27 3.14К

    17 5 Отговор
    Значи на Ердоган му плащаме милярди да ги гледа, а той ги изнася като домати към ЕС на Урсула и Борел. А кой всъщност унищожи техните държави и те са принудени да бягат? Явно не е диктатора Лукашенко.
  • 28 Урсула и Меркел!! Добре дошли на

    17 7 Отговор
    Мигранти те!!! Сега, защо минавали през Беларус?? ЕРДОГАН КАКВО ДА ГИ ПРАВИ ТЕЗИ МИЛИОНИ ПРИ НЕГО!! ТЕ ИСКАТ в Богатия ЕС!! Кой Подпали тези войни, не Ердоган,!! Той се занимава само с Кюрдите, но не започва войните, не сваля правителства!! Добре дошли при Урсула, Меркел вече не Играе!!
  • 29 мдаааа

    6 6 Отговор
    Най-добре да се използва позабравеният добър , стар напалм ...
  • 30 ми ,

    6 9 Отговор

    До коментар #22 от "супер демокрация":

    Аз като не съм виждал в Европа красноармейци , означава ли , че не ги е имало ?

    Коментиран от #31

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Дж Сорос

    16 1 Отговор
    Типично за пасквила "Факти" . Първо пишат в заглавието ...забраняват..., после в садържанието ... може да забранят... Как иначе ще привлекат балъци да ги четат тия пишман журналисти. Мъртви от глад ще са, ако трябва да си вадят нормално хляба с журналистика.
  • 33 палач

    7 7 Отговор

    До коментар #20 от "Патриот":

    Защото си изтърсак - плужак и нямаш никаква представа какво е режим и какво е управление и то на Борисов. Гледай Бойко Рашков и знай, че това е далечен повей на режим. Борисов си подаде оставката още щом окървавиха първите митинги. Ако не си бил в детска градина тогава, може и да помниш. Тъпанарите искаха пак да го направи и затова направиха мелето с полицията пред МС и Президентството. Тоя път само леко ги понабиха. Ако беше Лукашенко сега някои още щяха да се издирват, други щяха да са по травматологиите , а голяма част в затвор номер 8, Жодино. Много се изнежихте разните пухльовци, че и сравнения правите. Де бой, де!

    Коментиран от #35

  • 34 Наблюдател

    6 12 Отговор
    Турция и Беларус очевидно организират мигрантски тероризъм
    Само санкции на авиокомпаниите им обаче са крайно недостатъчни
    ЕС изключително бавно реагират

    Коментиран от #42

  • 35 Сатана

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "палач":

    Неуместно сравнение защото Беларус е независима от Запад държава а БГ е колония.Разликата е очевадна. А Рашков е новият Цветанов ,негов огледален образ като началник на МВР.
  • 36 В.В.П.

    8 3 Отговор
    Да иде ,Фон Лайерн,, да варди в Истанбул,да не се качват ,Афгани!!!. Лукашенко ,да не би да ,прати войски да трепат ,талибани в Афганистан,преди 20 год.Неее.!.Управляваше си държавата ,!..Тия ,амуджи,искат в Германия,щото е половин ислямска..И там ,им минават номерата.!.Давай ,Сашо!!
  • 37 Неизвестен.

    7 0 Отговор
    Лукашенко ,отпуснал режима,и Даже ги окуражавал да идат В Немско. .Хехе.
  • 38 асан

    5 4 Отговор
    ЕВАЛА на полските граничари, които стрелят по нарушителите на полската граница-винаги поляците са били патриоти!А който има виза да си пристига в Германия!
  • 39 Конаре

    9 2 Отговор
    Е нали 5-10 милиона имигранти накуп яко обогатяват и разнообразяват, там вайбрант дайверсити, енричмент.

    А сега 2-3 хиляди вибрационни диверсанти енричери внезапно са заплаха. Нещо нема логика. Ето Лукашенко помага на ЕС да се обогати. Или е обогатяване само ако правилни грант фондове го организират?

    Салвини като спря нелегалната миграция от Африка към Италия веднага Хитлер го изкараха. А сега внезапно--така и трябва. Някой лъже.
  • 40 степан

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    От монголия са довели прадядото на жужака.
  • 41 АСАНДЖ

    8 1 Отговор
    СЕШНИЦИ КАТО ВИ ЗАТВОРЯТ ТРАСЕТО ПРЕЗ БЕЛАРУС И РУСИЯ ЩЕ ЛЕТИТЕ ЗА КИТАЙ И ЮЖНА КОРЕЯ ПРЕЗ ИРАН. АМА И ТАМ ЕМБАРГО ТОГАВА ОСТАВА ПРЕЗ АВСТРАЛИЯ -ЯПОНИЯ. ТЪПИ И ЛУДИ НИ УПРАВЛЯВАТ, ОЩЕ И БЕЗДЕТНИ!!!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 асан

    4 8 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    Толкова омешени че от Аспаруховите българи са останали 0,000000000000000000000000000001.
    1сичкото друго е траки и славяни, които не обичат да рабтят, а да крадат.Винаги съм го казвал в България се е живяло винаги при диктатура.византийско иго, Турско иго, Руско иго.Само при обратните китки не вдява дикиш
  • 45 Не са

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    проблем Мерцедес и Фолксваген, а папагали като тебе, дето наричат "мигранти/бежанци" откровени престъпници!!! Когато почнете да ги наричате с истинските им имена, и отношението към тях бъде като към престъпници - да видим дали ще продължат да се мъкнат към Европа.

    Коментиран от #50

  • 46 Ти къде

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Само с калашници ще се справим":

    виждаш БЕЖАНЦИ? Аз виждам НАВЛЕЦИ!
  • 47 Отряд1

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й‼":

    Принципно, да, но не точно. ЕС няма да накаже Бойнг, защото практически самолета се управлява от фирма т.е. ЕС ще накаже лошото управление от страна на фирмата. Същото като да хванат Гошо с "Порше" и да накажат дилъра на "Порше", а не Гошо, задето е карал с превишена скорост.

    Все пак ми е крайно любопитно какво прави една личност мигрант. Имам предвид... тези хора за да се качат на самолет трябва да имат някакъв документ за самоличност, нали така? Ако имат такъв документ, те мигранти ли са? Тук малко не ми е ясно. Ако пък нямат лични карти, как са се качили на самолета?
    Ако властите в Беларус са им взели личните карти, защо не ги задържат, ами ги пускат?

    Цялата история ми мирише на война пред вратите на Русия, защото по подобен начин Германия, по време на ВТВ изпраща първо мигранти към Франция и използва създадения хаос ...
  • 48 не му вярвай

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "червенодер":

    питай "Галъп Интернешънъл" за по-точни данни, в рамките на статистическата грешка, разбира се. Ммуухаха.
  • 49 ГОЛЯМ СМЯХ

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сатана":

    бате бе по история колко ти писа даскала?

    ако ти е писал повече от двойка, да знаеш по милост е било
  • 50 Кочо

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Не са":

    Ми не става, Фактитрият постове с истинските имена на тези примати, страхуват се ЕС да не им врътне кранчето.
Новини по държави: