Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 18:00 1 627 3

Борис Джонсън може да разреши референдум в Шотландия

  • шотландия-
  • борис джонсън-
  • никола стърджън

Това обяви Никола Стърджън

Борис Джонсън може да разреши референдум в Шотландия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън може да разреши референдума за независимост на Великобритания, съобщи Гардиън.

Това беше обявено от шотландския първи министър Никола Стърджън. Продължава да настоява за допитване до шотландските граждани.

Последният подобен референдум се състоя преди седем години. Тя обяви, че оттогава много неща са се променили.

Британският премиер настоява, че ще направи нужното да спре подобно допитване, дори и в съда. Стърджън обаче смята, че това може да се промени.

Припомни, че той е показвал гъвкавост в своята позиция и по други въпроси. Тя призна, че в момента не са планирани бързи действия.

Шотландските представители обмислят внимателно своето поведение по темата.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    9 0 Отговор
    Нека Б.Джонсън да направи такова предложение на Северна Ирландия!
  • 2 CRSED: F.O.A.D.

    4 1 Отговор
    Брекзит, Референдуми за излизане от Обединеното Кралство на Корнуел, Ман, Фарьорски острови, Шотландия, Северна Ирландия, Гърнси, Джърси. Канада Австралия и Нова Зеландия да отеглят короната и да си имат собствени президенти, разпродаване на зад океанските острови, намаляване на армията до 500 човека да влезат окупационни войски в малка Англия да си разотидат имигрантите и всичко ще е ок
  • 3 Крис Кристфърсън

    1 0 Отговор
    Всяка Империя с течение на времето се разпада. Изключение - Китай, Япония, Персия /Иран/. Защо ли? Не е трудно да се разбере. Даже не ти трябва джокер.
Новини по държави: