22 Ноември, 2021 17:32 2 776 34

Кремъл: Русия не се готви за нападение над Украйна!

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • нато-
  • дмитрий песков

Количеството на провокациите расте, значително расте, като те се осъществяват с използване на въоръжение, което се доставя в Украйна от страни в НАТО и то в нарушение на минските договорености, каза Дмитрий Песков

Кремъл: Русия не се готви за нападение над Украйна! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл отхвърли обвиненията, че се готви за военно нападение над Украйна, предаде Ройтерс.

Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов заяви в интервю през уикенда, че Русия е разположила над 92 хиляди войници по границата си с Украйна и се готви за военна офанзива в края на януари или началото на февруари.

По думите му едно такова нападение вероятно ще включва въздушни удари, артилерийски обстрел и настъпление с бронирани машини, последвани от въздушни десанти в Източна Украйна и морски - в Одеса и Мариупол, както и набези от съседен Беларус

От руска страна опровергаха обвиненията и изразиха тревога, че в Украйна се доставят големи количества оръжия.

„Количеството на провокациите расте, значително расте, като те се осъществяват с използване на въоръжение, което се доставя в Украйна от страни в НАТО и то в нарушение на минските договорености“, каза Дмитрий Песков, говорител на президента Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе ,

    6 22 Отговор
    ИХТАМНЕТ ... 🤭😁
  • 2 Чи кво да я нападат

    10 8 Отговор
    кравейросите ги изпревариха..
  • 3 Дългият

    8 30 Отговор
    Мотото на Русия е....ако искаш мир,готви се за война.След изпълненията в Крим,как да е спокоен Киев...ще трупа оръжия...току виж Москва решила да направи разходка до ДНР и ЛНР...

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 4 Kcaniba

    46 4 Отговор
    Укрите що реват!? Нали осма година прбеждават рашките!!! Или като бомбиха децата на Донбас, това им беше войната с Русия!?!?
  • 5 Тошо

    32 4 Отговор
    АБЕ НАПАДАЙТЕ ГИ ТЕЗИ ФАШИСТИ,ОТ ТЯХНАТА ЗЛОБА,ЖЕСТОКОСТ И ИЗВРАЩЕНИЯ ДОРИ ХИТЛЕР СЕ Е ОТВРАЩАВАЛ.
  • 6 Сивата чапла

    14 7 Отговор
    Молете се Радев да не като Зеленски

    Коментиран от #13, #21

  • 7 big

    17 3 Отговор
    Защо да се кани? Като му дойде времето, те сами ще се предадат!
  • 8 И какви са

    35 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дългият":

    изпълненията на Русия в Крим,че не се сещам?Просто си върнаха територия,която им принадлежи и бе подарена на Украйна от един сеслски бек застанал начело на СССР в каря на 50-те.Тия укри яко ще настъпят мотиката ако се заиграват още с Русия. Хубаво е да знаят,че нито американци нито западноевропейци нито НАТО нито МАТО ще им помогнат.Това поне е доказано от историята. Припомнете си Грузия Нагорни Карабах и обещанията на американците да подкрепят оня кратун Саакашвили дето сега редносва наровете в пандиза,а тогава си изяде вратовръзката.Сега на Зеления дребак му предстои същото ако продължава да се напъва много.

    Коментиран от #12

  • 9 ДНР и ЛНР

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дългият":

    са най малкият проблем. Ще вземат Одеса. Там 80% от населението е руско.
  • 10 Рошко

    19 3 Отговор
    Ами прави са, палят танкове хеликоптери изтребители и вперьод, какво има за готвене
  • 11 Рошко

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дългият":

    Кой ко трупа ко ко речи 🤔🤔🤔🤔😂😂😂😂
  • 12 🐘🐘🐘

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "И какви са":

    Проблема е че Русия се е подписала под договор в който е гарант на териториалната цялост на Украйна със Крим , Донецк и Луганск в състава и , в замяна на предаването и на украинските ядрени оръжия. И те нарушават този договор . Овен това , като са толкова принципни , защо не съдействат за връщането на половин Беларус и части от Украйна , заграбени през ВСВ от Полша ?

    Коментиран от #24, #28

  • 13 Hovno

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    От един дол дренки!
  • 14 Гебрев Участвали в Доставките!!??? Да не

    8 1 Отговор
    Реве, че го тровят после,!! Става дума за военни доставки за Украйна!!
  • 15 Някога Българите са Учили в Одеса в

    18 1 Отговор
    Русия!! В никоя книга не се споменава за Одеса в Украйна???? Едвали да има две Одеси??

    Коментиран от #29

  • 16 Напротив

    4 3 Отговор
    И НАТО и Русия се готвят за скалъпена войничка тъй като не им се отдава да загонят в лагери населенията си нещо по което нямат абсолютно никакви различия според инструкциите получавани на икономическите форуми - та военно положение би било добре дошло и на двата лагера тъй като тогава и не работи гражданското право способно да защитава правата Ви в нормална ситуация.......

    Коментиран от #17

  • 17 Те различията

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Напротив":

    Са само в начина на прилагане на цифровия глобален концлагер - в всяка страна се прилага тактика на заробване с нашийник спрямо манталитета, Путин даже доказа че е много по-напред в диктатурата даже от САЩ където всеки републикански щат отказва подчинение на незаконни нареждания! В Русия даже населението е абсолютно разоражено и беззащитно против всеки полицейски произвол!
  • 18 НПО МАНГАЛОСИТЕ

    0 1 Отговор
    Верно е ч роснаци че нападат Украинландия
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Монгола

    6 0 Отговор
    с малката подробност, че от Киев трупат натовска
    скрап с изтекли срокове на годност което им създава измано чувство за мощ! Ако продъжават с тази риторика на НАТО и тем подобни мишчици като киевските ще им стане много облачно над главите.
  • 21 ми ,

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    Кво да се молиме ? Кога Зеленски е казал , че Крим е руски ...
  • 22 2698

    5 0 Отговор
    Защо никой не се впечатлява, че Украйна спря водоподаването към Крим и лиши жителите на полуострова от вода за пиене и битови нужди? Къде геополитиката е длъжна да отстъпи пред човещината?
  • 23 Слава

    0 8 Отговор
    Незнам как може родните русофили да виждат величие в това че Русия ще нападне Украйна . Явно не знаете че войната е последната останала финална възможност за Русия да задържи поне част от Украйна към себе си. Обаче украинската армия вече е доста силна , така че русийка ще бере ядове. Давам прогноза за това че Русия ще нападне Украйна 70 процента. Русия колкото и да е по-слаба от Запада няма само да гледа как НАТО и отмъква украйна. Тогава обаче санкциите ще бъдат унищожителни … а жертвите неприемливи. И това ще бъде края на Русия ако нападне украйна

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Нещо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "🐘🐘🐘":

    си сбъркал,такъв договор няма!Има меморандум,което не е договор!
  • 25 Няма

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Слава":

    да ги нападат,ако сами не си го изпросят!
  • 26 визитка Яроша

    0 4 Отговор
    той и "курsк" не се готвеше ама глътна вода 😊
  • 27 1111

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Слава":

    Украйнската армия силна!? Това е шега, тия ще дезертират при първия снаряд, никои няма да мре за НАТОВСКИТЕ ценности, е има там 10% националисти и бандерлоги, ама те ще напълнят гащите и точно ще след седмица ще са на почивка в Сибир! Украйна е държава с затихващи фунции, жените проститутки на запад, мъжете нищо не става от тях. А украйнските политици за номер едно по продажност и тъпота! В заключение Украйна не ги чака нищо добро и на Русия изобщо не им трябва да ги напада! А ти си Слава си бандерлога-тъпак, само с мечтите за велика Украйна ще си останеш.
  • 28 ДазДраПерМа

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "🐘🐘🐘":

    Украйна се обяви за свободна самостоятелна и суверенна след като анулира всички административни актове приети по времето на сесесерето и ги представи като юридически нищожни без правни последствия. Да ама не.
  • 29 ДазДраПерМа

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Някога Българите са Учили в Одеса в":

    става дума за град Одеса във Флорида област Паско със население 7267 души
  • 30 ДазДраПерМа

    2 0 Отговор
    назначения през 2001г. посланник на РФ в Украйна на този въпрос отговори----никога няма да вдигна пушка срещу своята жена хохлушка
  • 31 Доживяхме

    2 0 Отговор
    най-сетне една безпристрастна писаница от Анатолий.
    Без вменяване на личните си схващания, сякаш съгласувани с правилните полит-методички

    Има надежда -- истинският журналист е безпристрастният журналист, показващ и двете гледни точки, откъм най-силните им страни. И двете, на засегнатите страни, а не единствено правилната или лична поддръжка на правилната
  • 32 big

    0 0 Отговор
    А трябва и най-накрая въпроса да се реши!
  • 33 ТАКА Е

    0 0 Отговор
    И БЕЗНАПАДЕНИЕ УКРАЙНА СИ Е РУСКА !
  • 34 СТАЛИН

    0 0 Отговор
    НА ВРЕМЕТО УКРАИНКИТЕ БЯХА РУСКИНИ ТОЕСТ УКРАЙНА Е НАСЕЛЕНА БИОЛОГИЧНО С РУШНЯЦИ ! СЕГА СА НАЙ - КРАСИВИТЕ ПРОСТИТУТКИ ПО СВЕТА , ЕДВА ЛИ ЩЕ ИСКАТ ВЕЧНО ДА СА УКРАИНКИ ЗА ПЛАТЕНА УПОТРЕБА НАКРАЯ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ И ЩЕ ИСКАТ НЕЩО НО НЕ ТОВА СЕГА !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания