Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 08:06 1 969 31

Русия вижда ръст на полетите на US стратегически бомбардировачи до границите ѝ

  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • сергей шойгу

Шойгу подчерта, че сътрудничеството между Русия и Китай е особено актуално при засилваща се геополитическа турбулентност и увеличаващ се конфликтен потенциал в различни части на света

Русия вижда ръст на полетите на US стратегически бомбардировачи до границите ѝ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските военни отчитат увеличаване на полетите на американски стратегически бомбардировачи в непосредствена близост до границите на Русия. Това заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу по време на преговори чрез видеоконферентна връзка с китайския си колега Вей Фънхъ.

Сергей Шойгу заяви, че през последния месец са извършени 30 полета в близост до границите на Русия, което е два и половина пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

„По време на ученията на стратегическите сили на Съединените щати „Global Tender“ десет стратегически бомбардировача са отработвали варианти за употреба на ядрено оръжие против Русия едновременно от запад и от изток“.

Шойгу подчерта, че сътрудничеството между Русия и Китай е особено актуално при засилваща се геополитическа турбулентност и увеличаващ се конфликтен потенциал в различни части на света.

„Координацията между Русия и Китай се превръща в стабилизиращ фактор в международните отношения“.

Китайският министър на отбраната заяви на свой ред, че заедно Русия и Китай могат успешно да противодействат на хегемонията на Съединените щати в икономическата и военната сфера.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъки

    20 3 Отговор
    Ами свалете един и ще видите как вирусът ще изчезне.

    Коментиран от #27

  • 2 ТаУмВзе

    26 6 Отговор
    Краварите по традиция, трябва да изнесът вътрешния конфликт навън. Тоя път номера няма да мине и ще се разпаднат по зле от СССР.

    Коментиран от #10

  • 3 Стръв

    7 28 Отговор
    Малко стръвчица за русофилите. Кълвете ли?
  • 4 Нищо не разбиращ

    16 2 Отговор
    Някои самолет да не спука гума само.
  • 5 русенец

    18 4 Отговор
    Време е Русия да отвори посолство в някой индиански резерват в САЩ.:) Пък ако направи и военна база там - още по-добре.
  • 6 панагюрец

    4 21 Отговор
    Дръжте се с китайците, те са ви "бртя", нали сте от същата раса! Да не се наложи да търсите помощ и да питате какво стана! А някои посачи се раждат с вирус наречен "прост се роди, по-прост си отиде"!
  • 7 Антимилиционер

    5 18 Отговор
    Тия невменяеми милиционери не могат да издържат и 1 ден без запада и тръбите. Затова са толкова наведени.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Дойчи Зели

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "Антимилиционер":

    Само да знаеш, че запада без тея тръби няма да го има. Чичо спре ли кранчето запада изгасва.
  • 9 Механик

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антимилиционер":

    Ти сам разбра ли си какво си искал да кажеш, щото ние не те разбрахме.?!

    Коментиран от #12, #25

  • 10 име

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Много си прав. Тая армия вътре в държавата им няма работа и трябва да я съкращават. За да не го правят, очаквам съвсем скоро да измислят нов конфликт като в Ирак, Афганистан, Сирия и т.н.

    Коментиран от #11

  • 11 ТаУмВзе

    7 4 Отговор

    До коментар #10 от "име":

    На тия армията им е частна. Контрактори, в които влизат същества, за да им сменят пола без пари. Изобщо не си измислям.
  • 12 Антимилиционер

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Как да разберете, като още не са минали да ви раздадат хапчетата?
  • 13 Говедар

    6 4 Отговор
    Дърпат дявола за опашката. Руснаците нали имат подводници с ядрени заряди близо до залива на Ню Йорк?
  • 14 и аз виждам

    10 3 Отговор
    10 бомбандировача едновременно симулират ядрена атака. От изток и от запад!
    Как Русия може да бъде сигурна че това е симулация?
    Как да си сигурен че кучето на улицата само те лае настървено и няма намерение да те захапе?

    Коментиран от #16

  • 15 ножица

    1 3 Отговор
    А ми скъсете го тоя ръст с 2-3 самолета бе!
  • 16 Абее

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "и аз виждам":

    Наистина не могат да бъдат сигурни.Най-вероятно ги съпровождат СУшки ,готови да реагират при всяко рЕзко движение,примерно ,нЕкой пилот станал да смени памперса или да си забърше сополите.
  • 17 mi6osp

    5 7 Отговор
    В областта на хиперзвуковите оръжия САЩ изостават с десетина години от Русия и Китай. За да наваксат забавянето на ударите следствие ниската скорост на ракетите си, САЩ трябва да ги изстрелват максимално близко до атакуваните от тях обекти. Това може да стане от самолети или от изстрелвани инсталации, в близост до границата на атакуваната държава. За целта САЩ планират разполагане на изстрелващи инсталации и самолети, въоръжени включително с оръжие с ядрени бойни глави в Норвегия, Англия и др.(бази за В52), в Полша, Украйна, Румъния , България ( бази за леки бомбардировачи и инсталации за изстрелване крилати ракети). В отговор Русия насища западните си граници с ПВО и с хиперзвукови ракети. Вероятно, ако САЩ разположат нападателни оръжия в Украйна , Русия ще разположи хиперзвукови в Куба, Никарагуа, Венецуела, Перу.

    Коментиран от #20

  • 18 тикви

    7 5 Отговор
    Зa тoвa НAТO,EC и т.н. трупaт вoйcки oкoлo грaницaтa нa Руcия, иcкaт cъc cилa дa ce дoкoпaт джeндъритe дo рecурcитe и. Тaкa кaктo дo ceгa oкoпирaхa държaви пo прeдлoг дeмoкрaциятa им..... нa грaбeжи.

    Коментиран от #19

  • 19 Вагнеровец

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "тикви":

    Никой не дава пет пари за ресурсите ви джендърче.То дори и в момента запада ги вади въпросните ресурси,защото русия няма технологиите за това.Освен това най-развитите и богати държави на тоя свят са достигнали високото си ниво без да имат и 10% от въпосните ресурси.Подобни перчения с ресурси са важни само за ресурсни икономики ,които не произвеждат нищо,а само дупчат и продават.Точно такава икономика е руската.Русия притежава всичките ресурси на тоя свят и дори и с тях Русия откъм развитие е на нивото на Бангладеш,руснаците имат по-мизерен стандарт на живот и от Ливан,а икономиката им е на джудже..Да ви имам драмата с ресурсите.Руснаците още живеят като скоти и пещерняци,ама видиш ли имали ресурси и някой искал да им ги вземе.Никой пет пари не дава за тях.Дръжте си ги.
  • 20 Вагнеровец

    4 7 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    Само като прочета каква глупост си написал,че Русия щяла да разполага ракети в Куба,Перу и Венецуела ми ставаш ясен какъв демагог си.Това не ти е СССР и 20 век ,че да си мечтаеш за подобни фантазии.Нито въпросните държави които си избройл ще искат разполагане на руски ракети на собствена територия ,нито Южна Америка ще позволи подобно дестабилизиране вече на региона,само за да се угоди на някакви северноазиатски агресори.Въобще мислиш ли като ги пишеш тея боламачи.Още повече за ядрен удар е достатъчна балистична ракета,която може да бъде изстреляна от всяка точка на Земята,а срещу това няма спасение.Русия може да бъде заличена от картата за отрицателно време и за това не е нужно да си близо до границите й.Естествено никой няма файда от подобни сценарии.Всичко в момента е едно разиграване на сценарий и от двете страни,за да се покаже присъствие и реакция.Това е било винаги и няма да се промени.

    Коментиран от #21, #22, #26

  • 21 mi6osp

    3 6 Отговор

    До коментар #20 от "Вагнеровец":

    Много американски филми гледаш, откъснал си се от реалността. При ядрена война шансовете да бъде изтрита Русия ( с плътност на населението 9 човека на квадратен километър) е не 11 , а стотици пъти по-малка от вероятността за изтриване на САЩ ( със 100човека на квадратен километър). Освен това Русия има мощна ПРО за защита на големите градове и индустриални райони, а САЩ имат ПРО само на силозите с балистични ракети . Старата руска ПРО А-125 унищожава бойните блокове на разстояние 800+ км и височина 650+ км., а "Нудол" - на 2000+км. и височина 1200 + км.. САЩ само мечтаят за ПРО с такива възможности, при това системата им работи само срещу ракети с един боен блок.
  • 22 Сандо

    7 4 Отговор

    До коментар #20 от "Вагнеровец":

    Ако беше чел експертите,а не пропагандните вестникарски творения щеше да знаеш,че според тия експерти,и то западни,Русия ще понесе най-малки поражения при една ядрена война.Защо ли? - ами прочети и ще научиш,няма ние тук да ви образоваме.
  • 23 Соцагент007

    4 8 Отговор
    Руснаците сами поканиха американците с безотговорното си поведение.Те бяха забравили тези "игрички" от времето на Студената война,но няколко години подред руски самолети систематично нарушаваха въздушното пространство на съседни държави и сега янките се върнаха.А това,че Шойгу споменава Китай,само показва васалната позиция на Русия,спрямо Поднебесната Империя.Американците не се страхуват нито от Русия,нито от Китай.Наясно са,че ще им се наложи да ошамарат и двете тоталитарни кочини.
  • 24 От страни

    2 0 Отговор
    Надявам се че ги "вижда" през кръстчето на мерника - тогава нека си фърчат...за сега де.
  • 25 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Тоя па кога е писал нещо осмислено? Само милиционери вижда и така си и пише. Кой знае от ква болница...дано само да не е оная, карлуковската - втория креват между Наполеон и извънземния.
  • 26 От страни

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Вагнеровец":

    Забрави за балистични ракети, ама изобщЕ. Балистиката не върви днес изобщо. При това по голямата част на краварските заряди са бомби. Бомби, Карл!!!
    За да я хвърлиш трябва да влезнеш в въздушното пространство - кой ти дава такова нещо? Или скапаните Томахоци, които ги свалят средствата РЕБ, или скапаните стари Минътмени които седят в силозите от 70-те години миналия век - заряда действа на материалите от които е изградена ракетата - материалите ДЕГРАДИРАТ. Та остава само подводниците "Охайо" с техните Трайдентове-2 по 24 ракети на 14 лодки - смятай.
  • 27 точно

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Цъки":

    цапнат един?!,и на ОТАН-на ще им останат самолокумите...
  • 28 САЩ са номер 1

    6 5 Отговор
    Смятай колко са зле китайците и руснаците щом разчитат един на друг да се справят с американците, защото по отделно знаят, че нямат абсолютно никакви шансове. И докато китайците са що годе в 21-ви век, но имат още много да наваксват, другите цървули са още в началото на 19-ти век, но това човек може да го разбере като е пътувал и видял кое как е, а не да седи пред компютъра на село и да пише глупости, спуснати от руското посолство. Като бях в Москва мислех, че ще видя нещо особено, а то беше, че само около Кремъл и търговския им център, с 5 лъскави небостъргача на кръст, беше особеното, иначе навсякъде другаде панелна мизерия, с кални и потънали под вода улици, детски площадки като мочурища и автомобили, които сякаш не са виждали пароструйка откакто са купени преди години. Много странно ми беше да видя как пред много входове стълбищата бяха разрушени и такива бяха сковани от дърво и талашит, с нещо приличащо на парапет да се държиш, защото цялата конструкция се клати и е невъзможно да слезеш или да се качиш без да паднеш. Извън Москва пък е нещо невъобразимо, с трудна за описание мизерия. И тия били имали военни технологии и ще се бият със САЩ! Пфффф!

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Землянин

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "САЩ са номер 1":

    Ушанките имат военни технологии толкова, колкото аз имам ферари, т.е. само на картинки и анимации. Забавното е, че запада явно до момента не беше сигурен дали им бачкат схемите, но от както турците ги направиха за смях навсякъде, където ги хванаха, даже не съм сигурен дали дори един дрон има свален, че руската пропаганда е навсякъде...Та сега само се подиграват с рашка, защото вече са сигурни, че нито пво-то им бачка, нито изтребителите, нито ракетите. А относно мизерията на населението, в нета има достатъчно снимки, в повечето им градове с нормална кола нито можеш да отидеш, нито да влезеш в самия град....
  • 30 Работодател

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "САЩ са номер 1":

    Ти си ходил в Русия, толковяа, колкото аз на Северния полюс. Май си "объркал двата щата" и си описал някой от крайните Ню Йоркски квартали ...
    Даже понятие си нямаш за руснаците и Русия
  • 31 За протокола

    1 0 Отговор
    Руски стратегически бомбардировачи от години летят по границите на САЩ.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания