Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 14:50 1 979 8

Русия договори примирие между Армения и Азербайджан след ден с боеве

  • русия-
  • армения-
  • азербайджан-
  • нагорни карабах

Напрежението между двете страни създаде опасения от подновяване на конфликта година след края на 6-седмичната им война за спорния Нагорни Карабах

Русия договори примирие между Армения и Азербайджан след ден с боеве - 1

Армения и Азербайджан са постигнали примирие с посредничеството на Русия, което слага край на въоръжените сблъсъци по общата им граница, избухнали вчера, при които има убити и ранени от двете страни, предаде АФП.

Арменското министерство на отбраната съобщи снощи, че новото примирие е влязло в сила в 18.30 ч. местно време и ситуацията по източната граница на страната относително се е стабилизирала, което бе потвърдено и от Баку.

По-рано през деня руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с арменския премиер Никол Пашинян, а руският министър на отбраната Сергей Шойгу с колегите си от Азербайджан и Армения, посочва агенция Интерфакс.

Военните в Ереван казаха днес, че при стълкновенията е бил убит един неин войник, а 13 са били пленени, както и че няма връзка с 24 военнослужещи и съдбата им е неизвестна. Както и че е изгубен контролът върху две бойни позиции. В съобщение в Туитър арменското министерство на отбраната твърди още, че загубите на Азербайджан били до 70 убити и ранени и десетина военни машини.

„Седем военнослужещи са убити, а други 10 ранени при сблъсъците във вторник, провокирани от Армения“, съобщи от своя страна министерството на отбраната на Азербайджан. И също посочи, че ситуацията на границата се е стабилизирала.

Напрежението между двете страни създаде опасения от подновяване на конфликта година след края на 6-седмичната им война за спорния Нагорни Карабах. В нея загинаха 6500 души.

Боевете бяха спрени след примирие, също постигнато с посредничеството на Русия, в резултат на което Армения отстъпи части от Нагорни Карабах, които контролираше в продължение на десетилетия.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кикимор

    10 1 Отговор
    пашиянчо като видял дебелия отишъл да моли за помощ пак Путин
  • 2 ясно

    8 0 Отговор
    макарона пак ги оставил сами, както последния път
  • 3 Българин

    8 7 Отговор
    Азербайджанците пак са опукали съвеЦкото безаналогово въоръжение на Армения.

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Бати

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    По цял ден ли са другиръш или си си така постоянно след ваксината ?
  • 5 От страни

    5 0 Отговор
    Там е Пашинян за бой. Американците го навиват и той прави щуротии и при това не се обаждат в Москва да търсят защита а пишат в социалните мрежи. Има си протоколи и по линия на ОДКБ как се търси помощ. Та като видя тая работа Путин и Шойгу се обади на двамата и им каза да мирват щото ще има шамари.
  • 6 ХхХхХхХх

    3 2 Отговор
    Азербайджан ще размаже Армения. Видяхме преди 6 месеца какво ги направиха.. като гледам арменците не са се кротнали и пак провокират войната.
  • 7 От страни

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Ми то и от оная страна е съвецко и кво? Работата е не кво е оръжието а кой го носи и ползва. Азербайджанците са прави в момента и са по смели. Арменците се закачат ама като ги обкръжиха застават на колене и си вдигат ръцете. Такова да съм го наритал отгоре на всичко. Оръжието е продължение на човека. Например на теб кво оръжие и да ти дават - подлогата си е подлога. Така че - "иди си няма смисъл".
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ИРАК И ИРАН ВОДИХА ДЪЛГА ВОЙНА И ДАДОХА 1000 УБИТИ !?!?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания