Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 07:33 2 413 7

Проблеми за премиера! Още критики за Борис Джонсън

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • консервативна партия

Джонсън използва известния анимационен сериал като пример за успешен бизнес, разказвайки надълго как е посетил с жена си и сина си увеселителния парк Peppa Pig World

Проблеми за премиера! Още критики за Борис Джонсън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън бе критикуван за неадекватната му реч пред Конфедерацията на британската индустрия, в която дълго говори за анимационния герой Прасето Пепа, бръмча като автомобил, цитира Ленин и се сравни с Моисей.

Речта на Борис Джонсън, който я прекъсна за около половин минута, сипейки странни извинения, докато се ровеше изгубен в записките си, бе окачествена от опозицията като „пълна каша“. Опитът му да компенсира конфузното положение със шеги също не завърши добре.

Дори високопоставен източник от Даунинг стрийт призна, че бизнесът не е получил това, което е очаквал. Ед Дейви от Либералдемократическата партия каза, че бизнесите плачат да чуят някаква яснота за бъдещето, а вместо това са получили разказ за Прасето Пепа.

Борис Джонсън използва известния анимационен сериал като пример за успешен бизнес, разказвайки надълго как е посетил с жена си и сина си увеселителния парк Peppa Pig World. Но той не спря дотук.

Обяснявайки, че правителството не може да оправи всичко и че „истинският двигател на растежа не е правителството, а енергията, динамизмът и оригиналността на частния сектор“ Джонсън, който е бил автомобилен кореспондент, след това направи сравнение на електрическите автомобили с тези, които са на гориво и си послужи със звукова илюстрация.

След това по повод на плана му от 10 точки за подкрепа на бизнеса да се превърне в „зелен“ в бъдеще той се сравни с Моисей. „Той слезе от Синай и предаде на длъжностните лица новите 10 Божи заповеди“, каза премиерът . И накрая напълно изненадващо за лидер на торите Джонсън си послужи с цитат на Ленин.

„Някога Ленин е казал, че комунистическата революция е съветска власт плюс електрификация на цялата страна. Е, колебая се да цитирам Ленин пред Конфедерацията на британската индустрия, но задаващата се индустриална революция е зелена енергия плюс електрификация на цялата страна“, заключи британският премиер.

Запитан по-късно от журналисти какво смята за речта си, Джонсън коментира лаконично:

„Мисля, че хората разбраха голяма част от нещата, на които обърнах внимание и че речта премина много добре.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чадър

    5 0 Отговор
    За да разберете що за гарга е кацнала на върха в Кралството, потърсете в Тубата "Чадър и Борис Джонсън"
  • 2 надарена кака

    5 0 Отговор
    Дреме ми на сатененитепрашки!
  • 3 глоги

    5 1 Отговор
    „Някoгa Лeнин e кaзaл, чe кoмуниcтичecкaтa рeвoлюция e cъвeтcкa влacт плюc eлeктрификaция нa цялaтa cтрaнa. E, кoлeбaя ce дa цитирaм Лeнин прeд Кoнфeдeрaциятa нa бритaнcкaтa индуcтрия... БАЙ БОРИС СИ Е КОМУНИСТ. РУС,РОШАВ КОМУНИСТ.
  • 4 Ние си го знаем, той е специалист

    4 0 Отговор
    по класическа древност, не по бизнес. А пък колко спазва заповедите на Моисей, смях по целата зала, Нормално да се възхищава от Ленин, човекът променил една огромна страна.
  • 5 наблюдател

    4 0 Отговор
    Англичаните ги управлява анимационен герой.
  • 6 От страни

    7 0 Отговор
    Най накрая някой да забележи че е неадекватен. Браво.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: