Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 09:33 1 538 8

Хиляди британски полицаи работят без да са проверени за провинения в миналото

  • великобритания-
  • полиция-
  • престъпление-
  • сара еверард

Зачестилите престъпления, извършвани от униформени, извади на показ процедурите за назначаване на работа в полицията

Хиляди британски полицаи работят без да са проверени за провинения в миналото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Великобритания повече от 2500 полицейски служители работят без да са проверени надлежно, показва разследване на Би Би Си.

Зачестилите престъпления, извършвани от полицаи, извади на показ процедурите за назначаване на работа в полицията. Изнесените данни показват, че не се извършват необходимите проверки, съгласно въведените правила през 2006 г.

Убийството на Сара Еверард доведе до обръщане на по-голямо внимание на процедурите.

От Съвета на началниците на националната полиция заявиха, че е отговорност на всяко отделно звено да гарантира, че проверките са направени. Това включва пълна проверка на миналото на кандидата, осъждан ли е, повдигани ли са обвинения срещу него, поведението на семейството му и неговите приятели, имал ли е финансови проблеми, което би го направило податлив на корупция и т.н.

Освен това през 2019 г. надзорният орган на полицията определи краен срок до юли 2020 г. всички полицейски служители да бъдат надлежно проверени отново съгласно разпоредбите от 2006 г., независимо колко дълго време те са на служба.

Данните на Би Би Си, получени съгласно закона за свободата на информацията, обаче показват, че повече от една четвърт от служителите още не са проверени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 1 Отговор
    Да не са бачкали в Делта Гард?
  • 2 Карл Маркс

    7 2 Отговор
    Морала на капиталистите е нулев, скоро ще декраминализират различни по род престъпления защото престъпноста е типична черта от ежедневието в капиталистическия строй!
  • 3 мечо

    4 1 Отговор
    нешто като вав билгариия
  • 4 въпросче

    3 0 Отговор
    А може ли като в Мечкария?
  • 5 Шапкар

    8 3 Отговор
    Там е като тука.Сбираш ги от кол и въже.Не питаш нищо щот вземеш ли да питаш половината трябва да ги изгониш другата половина да ги опандизиш.
  • 6 БАЙ Х@Й‼

    7 0 Отговор
    А у нас и да питат - всичко е ЗАКОННО ‼️ Който НЕ вярва да провери - лице осъдено и лежало в затвора, след време законно си вади свидетелство на което пише : ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
  • 7 Лъчо

    9 0 Отговор
    При нас гравните секретари на МВР направо от ударните бригади на мафията ги взимаме.Свалят анцунга,хвърлят бухалката скриват ланеца под ризата и айде начело на полицията.
  • 8 Димитров

    2 0 Отговор
    Както се казва всичките диви,а те са луди!
Новини по държави: