23 Ноември, 2021 16:25 3 187 20

Мощен взрив в участък от газопреносната мрежа в Турция

  • газопровод-
  • взрив-
  • турция-
  • експлозия-
  • коджаели

Експлозията е станала тази сутрин по време на ремонтни дейности

Мощен взрив в участък от газопреносната мрежа в Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Мощен взрив избухна в участък от газопреносната мрежа в окръг Коджаели (Западна Турция), предаде турската телевизия ТРТ-Хабер.

Експлозията е станала тази сутрин по време на ремонтни дейности в град Дериндже. Районът, в който стана взривът, е отцепен. Хората, живеещи в къщи и апартаменти в квартала, са евакуирани. Спряно е подаването на газ в квартала. Силна миризма на газ е усетена от жителите в района, което е предизвикало силна паника.

На мястото на инцидента са изпратени пожарни екипи, полиция, служители на Общината. Засега няма информация за пострадали при инцидента. В един момент чухме силен шум. Оказа се, че е станала експлозия по време на ремонт на газопреносната мрежа. Цялата къща замириса силно на газ. Уплашихме се много. Веднага излязохме навън, каза местният жител Айдън Уста.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Песков

    7 3 Отговор
    Всички искат велик Туран ама Песков иска петолъчката да ги заслепи.

    Коментиран от #16, #19

  • 3 извънземен

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Лирата":

    барба ердос е неблагодарен... ние щедро му предложихме всякаква помощ за постигане на този рекорд и днес обвинявайки всички освен себе си за това, той забрави да ни спомене!
  • 4 Хахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "Лирата":

    Турчина цял ден ще работи за 100 Евро, както си писал, а ти за 10 цента 😁

    Коментиран от #12, #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ZDF

    4 6 Отговор
    Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди Турция на произволно задържане на 427. Европейските съдии единодушно решиха, че със задържането на тези 427 съдии Анкара е нарушила правото на свобода, гарантирано от Европейския съд по правата на човека. Тези съдии и прокурори, които изпълняваха задълженията си в различни съдилища, включително в Касационния съд и Върховния административен съд, бяха арестувани и задържани под стража по подозрение за участие в FETO, се казва в изявление на ЕСПЧ. ЕСПЧ осъди Анкара да плати по 5000 евро на всеки от задържаните в предварителното производство като морална компенсация. Турция беше многократно осъждана през последните месеци от ЕСПЧ за нарушения на правата на човека, най-вече за преследваните.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Гошо

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "ZDF":

    Е и ?
  • 9 филипчо

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "ZDF":

    Какво общо има европейски съд с азиатска страна, турците само ще си го преместят в другия крачол

    Коментиран от #11

  • 10 явно

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ти как ще го ползваш роба":

    объркал си турците с господарката си и робите със себе си
  • 11 двуличие

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "филипчо":

    абе лицемери турци, тогава спрете да участвате в него и да се позовавате на неговите решения за други държави
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Лирата

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хахаха":

    Още едно голямо постижение за международно известния икономист Ердоган. 50% девалвация за един месец. Дори страните от Африка на юг от Сахара не са поставили толкова отличен рекорд. Доларът днес достигна 13.50 лири, а еврото 15 лири. Точно по план турчинът скоро ще работи по цял ден за 100 евро на месец. И скоро след това всеки ще може да си купи турчин като роб, за чиния супа и чаша чай всеки ден.

    Коментиран от #15

  • 15 Мехмед

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Лирата":

    Търговията е спряна. Никой не иска да продава стоки, защото иска да продава на цена за следващата седмица. Нямаше такава несигурност дори по време на кризата от 2001 г. Вече не можем да прогнозираме на какво ниво ще бъде, каквото и да е то, след час в Турция.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хубава работа

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Турска мъка":

    Скоро Ердоган ще целува, на колене, краката на другите, които е проклинал. Следват мръсните крака на саудитския Салман, египтянина Ал Сиси, френския Макрон и разбира се краката на гръцкия Мицотакис, които миришат на елинизъм.
  • 18 Info

    2 3 Отговор
    След днешната рекордна девалвация на турската лира спрямо чуждестранните валути, граждани излязоха на улиците в квартал Чанкая в Анкара и квартал Кадъкьой в Истанбул, за да протестират срещу лошата икономика и високите разходи за живот. Преобладаващият лозунг беше „ПСР оставка“. Площад Таксим беше затворен от полицията, а в Куртулуш полицията се намеси, за да разпръсне гражданите.
  • 19 Турска мъка

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Песков":

    Както е известно, турците се славят с това, че ближат там, където са плюли. Така е и Ердоган. Той падна на колене и целуна краката на принца на ОАЕ, за да инвестира в Турция. Този, който според Ердоган е помагал на терористите, участвал е в преврата в Турция, съюзил се с Франция и Гърция и бомбардирал турски бази в Либия, сега идва като триумфиращ завоевател на кон, за да купи всичко -бир пара- в Турция.
  • 20 Жалка работа

    0 1 Отговор
    В мнoгo чacти нa Турция вчeрa хoрaтa излязoхa пo улицитe, биeхa тeнджeри и тигaни и викaхa нa cултaнa дa пoдaдe ocтaвкa. „Някoи кaзвaт, чe избoритe щe ce прoвeдaт прeз 2023 г. Питaмe: Кaквo щe ядeм дo 2023 г.? Нямaмe търпeниe или cилa дa чaкaмe oщe двe гoдини. Изпрaвeни cмe прeд бeднocттa. Пoдaйтe ocтaвкa ceгa!“, кaзaхa турцитe, кoитo излязoхa нa улицитe, зa дa прoтecтирaт. Кeмaл Кълъчдaрoглу oтмeни цялaтa cи прoгрaмa, зa дa ce cпрaви c финaнcoвaтa кризa и нaпaднa турcкия прeзидeнт, кaтo пocoчи Гърция кaтo примeр. „Дo вчeрa ни кaзaхa, чe Гърция e унищoжeнa, Гърция e в мизeрнa cитуaция, Гърция фaлирa. В Гърция ocнoвнaтa зaплaтa e 3 пъти пo-виcoкa oт ocнoвнaтa зaплaтa в Турция. Кoй e в oкaянo пoлoжeниe? “, кaзa тoй хaрaктeрнo. Плoщaд Тaкcим бeшe зaтвoрeн oт пoлициятa, a в Куртулуш пoлициятa ce нaмecи, зa дa рaзпръcнe грaждaнитe. Дoри тoзи cтрaхлив изрaз нa нeдoвoлcтвo oт мизeрния му живoт oт cтрaнa нa турчин e изнeнaдвaщ. Вcички знaeм, чe турцитe нямaт cклoннocт дa ce cъпрoтивлявaт нa тeзи, кoитo ги пoтиcкaт. Тe ca cтрaхлив нaрoд. Хoрa c нaвeдeни глaви. Нaрoд c дълбoкo вкoрeнeнo чувcтвo зa мaлoцeннocт cпрямo тeзи, кoитo ги измъчвaт. я дa видим кaк ce рaзвивa явлeниeтo. Щe уcпee ли cъврeмeнният турчин дa пoтиcнe ceрвилнocттa cи и дa cи върнe живoтa и възмoжнocттa дa живee дocтoйнo?
Новини по държави: