Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 20:01 5 614 86

Могат ли в Германия да принудят хората да се ваксинират срещу COVID-19?

  • неваксинирани-
  • ваксини-
  • германия-
  • европа-
  • ес-
  • коронавирус-
  • задължителна ваксинация-
  • локдаун-
  • мерки-
  • пандемия-
  • имунизация

Все повече водещи политици в Германия настояват за задължителна имунизация

Могат ли в Германия да принудят хората да се ваксинират срещу COVID-19? - 1
Снимка: Shutterstock

Премиерът на федералната провинция Баден-Вюртемберг Винфрид Кречман пледира решително за всеобща задължителна имунизация срещу коронавируса. "Пандемията измъчва хората вече почти две години. Сега идва най-лошата вълна, а твърде малко хора са ваксинирани", изтъкна Кречман по време на участие в предаване на германската обществено-правна телевизия АРД. Според него, няма как Германия да се справи с пандемията, ако хората не се ваксинират. Задължителната имунизация определено е дълбока намеса в личните свободи. Но това, че толкова много хора не се ваксинират, налага "да се намесим сериозно в свободите на другите", посочи Кречман. Свободата, здравето и животът на мнозина са застрашени заради мерките и заради риска от претоварване на здравната система.

Глоби и ограничения

Ако се въведе задължителна ваксинация, никой няма да бъде вкаран в затвора, ако не се имунизиран. "А и никой няма да бъде принуден от полицията да се ваксинира", допълни Кречман. Но ще се налагат глоби и ще има ограничения за тези, които са против имунизацията. В съвместна статия за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" Кречман и баварският премиер Маркус Зьодер пишат: "Задължителната имунизация не е нарушение на свободите. Тя по-скоро е предпоставка за това да си ги възвърнем".

Намерението се подкрепя и от министър-председателите на провинциите Хесен, Шлезвиг-Холщайн и Саксония-Анхалт. В тази връзка кметът на Бремен Андреас Бофеншулте подчертава, че задължителното ваксиниране би дошло твърде късно, за да може да спре четвъртата вълна, но "с поглед към бъдещето сигурно не би могло да бъде изключено". Против задължителната ваксинация са министър-председателят на Саарланд Тобиас Ханс, здравният министър Йенс Шпан и заместник-председателят на фракцията на Партията на свободните демократи Михаел Тойрер. Шпан е на мнението, че задължителната имунизация няма да разреши актуалния остър проблем.

Какво казват юристите

Според реномирани юристи задължителната ваксинация е съвместима с Конституцията. Основният аргумент - тя е допустима от гледна точка на защитата на живота на другите хора. Уве Фолкман, преподавател по право в университета "Гьоте" във Франкфурт, отбелязва, че при задължителната ваксинация "намесата в личните свободи" е по-малка, отколкото при "наложителните в противен случай значителни ограничения". Професорът по право от Билефелд Франц Майер от своя страна казва: "Свободата на отделния човек свършва там, където свободата и здравето на другите се оказват под заплаха - и случаят сега е такъв, ако имунизационната кампания не успее". Майер обясни, че става дума за задължителна, а не за принудителна имунизация. А тези, които откажат да се ваксинират, могат да бъдат глобявани или пък да бъдат лишени от здравни осигуровки.

Ще се имунизират ли и малките деца?

Междувременно се очаква до дни Европейската агенция по лекарствата да одобри ваксинирането на децата между 5 и 11 години - по примера на САЩ и Израел. "Трябва обаче да се има предвид, че децата на тази възраст могат да заболеят тежко от коронавирус само в изключително редки случаи - рискът е 1 на 10 000", подчертава инфектологът Якоб Арман от Дрезден. Той допълва, че все още се знае твърде малко, за да се оценят рисковете от една имунизация срещу COVID-19 при здравите деца. А препоръката за всеобща имунизация на децата между 5 и 11 години не би била ефективно средство за подобряване на сегашното сериозно положение в германските болници. "По този начин няма да се освободят интензивни легла", казва Арман.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таратор

    144 5 Отговор
    Кой е най-големият масов убиец в историята на света? Повечето хора вероятно приемат, че отговорът е Адолф Хитлер, архитектът на Холокоста. Други може да предположат, че това съветският диктатор Йосиф Сталин, който е успял да убие още повече невинни хора. Някои ще се сетят за Уинстън Чърчил, който през 1943 г. целенасочено оставя милиони индийци да умрат от глад. Между другото концентрационните лагери, така ефективно използвани от Сталин и Хитлер, са измислени от Британската империя, като решение на проблема с малцинството на бурите в Южна Африка. Наистина Британската империя успява да избие около 150 милиона души за близо 2 века. Ето защо Великобритания е била от „Великите сили“, която дейно е подкрепяла Османската империя и е била против освобождаването на поробените от нея народи.

    Коментиран от #22, #26

  • 2 ХАХАХАХАХА

    102 1 Отговор
    Като гледам кво се случва в цяла Европа и САЩ, ИИСКА ИМ СЕ, НО НЕ СМЕЯТ!

    Коментиран от #36

  • 3 След

    48 9 Отговор
    Австрия от февруари , след дискусиите в Италия за задължително ваксиниране , вероятно и Германия ще ги последва !
  • 4 Сатана

    7 79 Отговор
    Грешен въпрос,а трябва да бъде до кога?Не само ,че могат но и ще го направят.Германия над всичко! Дойчланд юбер алес,ферщейн?

    Коментиран от #60, #65

  • 5 Влади

    60 6 Отговор
    НЕ !
  • 6 могат могат

    34 9 Отговор
    ще стане като с тока.. подписвай или по-лошо :))

    Коментиран от #16

  • 7 Def

    70 1 Отговор
    Те вече са принудени. Истинският Германец прави винаги това, което му се каже.
  • 8 изкл. много мирише това натискане

    42 0 Отговор
    Нямате моето одобрение, та се занимайте с ежедневните си обязаности,
    за да си засужите заплатите.
  • 9 никой

    87 4 Отговор
    не може да те задължи да си биеш експериментална субстанция, която се пази в тайна. Всички политици, които са за задължителна ваксинация, ще яде те б.уууу.яяяя ... на неваксинираните...
  • 10 Vaccine

    83 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Могат ли в Германия да принудят хората да се ваксинират срещу COVID-19?

    Могат. Но в Африка, където има минимален брой "ваксинирани" и минимален брой ковид "зарази" вече не могат.
  • 11 Гого

    26 6 Отговор
    Не е вярно !!! Това са конспирации !!! Долу дезинформацията !!! Само каквото каже Юксел Кадриев е вярно !!!
  • 12 АЗ АКО ГО

    43 5 Отговор
    НАПРАВЯТ ЩЕ РАЗРУША ПОСОЛСТВОТО ГЕРМАНСКО В СОФИЯ С ОГЪН И ГЕРМАНЦИТЕ ПОСЛЕ ЩЕ МЕ ИЗДИГНАТ ЗА БОГ АРИЕЦ ПОБЕДИЛ ГЕЮВЕТЕ

    Коментиран от #72

  • 13 Iviviv

    117 3 Отговор
    Не ваксинираните каква заплаха са за ваксинираните. Или целта е съвсем друга. Ееей д-р Менгеле е една мижитурка пред вас. Немога да намеря думите с който да ви..... отврат сте ей.
  • 14 Дед

    80 1 Отговор
    Нека за дадем въпроса по друг начин. Могат ли да принудят българите да се ваксинират? Защото това и тук ще дойде.

    Коментиран от #39, #50

  • 15 Vaccine

    47 0 Отговор
    Нещо пропуснах. ЕНП - партията на Борисов в ЕС жестоко нападна "неваксинираните". Та натам отива с локдаун, обвинения и най-накрая - вакс до макс. Не само в Германия. Австрия беше първа...
  • 16 Display

    66 2 Отговор

    До коментар #6 от "могат могат":

    То си е техен проблем, са видим могат ли мен да накарат, на майка им......, Взимам си пушката и брадвата и хващам гората........за разлика от тях ние имаме мозък и умеем да оцеляваме.........

    Коментиран от #77, #78

  • 17 Приземен

    105 3 Отговор
    А щеше всичко да е доброволно, полека лека стана доброзорлем! Щеше като го преболедуват и се ваксинират 70 процента да приключи с пЛандемията. Не би!!!
    Колко ясно си личи, че е гнусен план.
  • 18 Рошко

    56 1 Отговор
    Според дойче зеле, могат само да си мечтаят нека пробват
  • 19 И АКО

    76 0 Отговор
    И СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ НА ВСИЧКИ
    ПАК ИМА ВЪЛНИ ОТ КОВИД. ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО СА ГО ВЪВЕЛИ. В КОНЦ..
    ЛАГЕРИ. ДА ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТТА. ХОРАТА НЕ СА ОПИТНИ МИШКИ.
  • 20 Значи

    73 0 Отговор
    Скоро ще гледаме боеве и в Германия
  • 21 Активист на БКП

    55 1 Отговор
    ,, План Калерги,, - еврейски план за намаляване на човешката популация 🇮🇱

    Коментиран от #74

  • 22 Тоалетна хартия

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "Таратор":

    Малко допълнение. Хитлер и Мусолини са се възхищавали на Ататюрк и негоговите методи за справвне с малцинствата и бунтовете. От него са били""" вдъхновени"".. ..
  • 23 ДА СЕ ГОТВИ

    39 0 Отговор
    ЗА ВЪЗСТАНИЕ И БОЯТ СКОРО ЩЕ НАСТАНЕ И ХАЙДУТИ БЪЛГАРСКИ ДА УНИЩОЖИМ ЕВРОГЕЮВЕТЕ И В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ВЛИЗАТ САМО С ТЕСТ ПРОТИВ ИЗВЪНЗЕМНИ БЕЗ ПИИШКИМИШКИ
  • 24 Рошко

    58 3 Отговор
    Чуууш, във Флорида и тексас за задължителна ваксинация вече се плащат глоби, алооооо мисирките ще дойде ден за разплата тогава ще разберете кой е рошко

    Коментиран от #73

  • 25 МДААА

    60 4 Отговор
    Все повече млади спортисти са наранени или УБИТИ от ваксината срещу covid... смущаващата тенденция се ускорява, тъй като шиповите протеини опустошават сърдечните клетки
  • 26 00014

    57 3 Отговор

    До коментар #1 от "Таратор":

    А сега наследникът на Британската империя- САЩ - иска да избие 6 милиарда. Да остане златният милиард. Кръвожадният ген е много жизнен.
  • 27 Сивата чапла

    52 1 Отговор
    Казаха,
    че във Варна има 1000 човека от Германия,
    които бягат от фашизма

    За другите градове незнам
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 АЗ СИ ИЗКОПАХ

    28 1 Отговор
    ЗЕМЛЯНКА И ИМАМ МНОГО ТРАТИЛ И ЩЕ ГАЪРМЯ НА НОВА ГОДИНА ДОКАТО ДЕПУТАТИТЕ НЕ СЕ НААСЕРАТ
  • 30 Пипи Чорапчето

    58 0 Отговор
    Ами да започнем от самото начало тогава!
    След като ще задължавате хората да се ваксинират, направете договорите между производителите и ЕС обществено достояние;)
    Там сигурно с големи букви е записано, че спасявате света и го правите само от алтруистични подбуди, да? Що ги криете, бе?!

    Коментиран от #55

  • 31 Hoho Boho

    29 1 Отговор
    В Швеция няма пандемия!
    Смъртните случаи в ЦЯЛА Швеция са четири души дневно,
    а при нас всеки ден умират по ДЕСЕТ души, които са били ваксинирани.

    Справка:
    Броят на васинираните в България е ОСЕМ пъти по-малък от населението на ЦЯЛА Швеция
  • 32 Оспамокс

    35 0 Отговор
    На вас в Германия ви трябва един нов Хитлер, но ако може такъв, който директно да реже глави, от типа талибан, от който си внесохте нов внос. Мръсни продажни хиени! Всекидневна пропаганда и облъчване! Сигурно си плащате на Факти, за да ви лансират помиите!

    Коментиран от #34

  • 33 no name no face no number

    25 0 Отговор
    Из......в.....е ...р...ги.да...го.....ду....хаст....те...ващ...а м....а ..ма
  • 34 естествено

    24 0 Отговор

    До коментар #32 от "Оспамокс":

    не е ясно дали им плащат щото всичките медии в кочината са на неолиберастката копаня и имат долу в дясно колона на свинско зеле.
  • 35 Сивата чапла

    23 0 Отговор
    Гледайте в тубата на списание 8
    Корона гатанки, с д-р Георги Тодоров
  • 36 ХОХОХОХО

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "ХАХАХАХАХА":

    Абе по-важно е да гледаме в Масква кво се случва:))))))))

    Коментиран от #38

  • 37 Боц

    8 3 Отговор
    Може! Всички шваби под ножа! Сталин не довърши работата докрай, фрау Меркел има последната дума. Само откъде наште селчовци ще купуват последните модели беемвета после??
  • 38 ХАХАХАХАХА

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "ХОХОХОХО":

    ЗА ТЕБ НАЙ- ВАЖНО Е ДА СЕ РОВИШ ВЪВ ФЪШ КИИТЕ МИ И ДА ГИ ДЕГУСТИРАШ...РЕДОВНО!
  • 39 Предателят Р

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Дед":

    Могат, но с окупация!
  • 40 Човек от щаба

    54 0 Отговор
    Нещо не схващам логиката на германските юристи, ако коректно е предадено мнението им от Дойче Вакси. Как моето нежелание да се ваксинирам влияе на правото на живот и здраве на ваксинирания, ако е вярно, че ваксината предпазва от тежко заболяване, но доказано не предпазва от заразяване и пренасяне на заразата? В уравнението изобщо не участват преболедувалите, които също доказано не се заразяват и не са преносители. И те ли нарушават правото на ваксинираните? А моето право на телесна неприкосновеност? Аз не искам да изпитвам болка от убождането и страхът какво са ми набили и какви ще са последиците, защото някой корумпиран политик е решил да лобира за задължителна ваксинация. Човешкият стремеж към свобода е сринал не една империя. Последната 1991 година. Време ли е вече да се срути лицемерната западна система? На път е. Доверието в държавата все повече се губи. Призивите за задължителна ваксинация под предтекст, че само така ще се справим с вируса никак не се оправдава от последните новини от Австрия, Холандия, Германия и Великобритания. Никак не помага и за доверието в политиците, избраните ТВ лекари и т.н.

    Коментиран от #57

  • 41 крискрос

    32 0 Отговор
    Ваксина пазеща до живот ще е края на вируса. Ама фармаиндустрията няма сметка от това. Тази индустрия превърна вируса в хронична болест. Ще се бият ваксини по няколко пъти в годината в "името на живота", но така и нито едно ограничение няма да падне.
  • 42 ежко

    31 0 Отговор
    Тези така наречени юристи, няма ли най седне да си сетдан на задниците и да спрат да сърсят под вола теле?Била задължителна ваксинацията, не била принудителна?!?Не било врат ами шия, не било съсед,а комшия!Нама значение дали отнемаш свободи, налагаш глоби или направо застрелваш някого в главата да наложиш своето!Разликата само е в степента на терора!Какво стана с прехвалените ви цености?Като опря ножа до кокала, много бързо се отказахте от тях и сега се чудите как да оправдаете грубото налагане на вашето верую!Ваксинираните са защитени - неваксинираните сами ще пукнат!Що ви е страх от бъдещи мъртъвци?Или ваксините не работят?Или изобщо не трябва да им викаме ваксини, а бустери или нещо подобно?
  • 43 Роден

    45 0 Отговор
    Не знам защо никъде не се пише за огромния скандал, който тресе Словения от вчера. Старшата сестра на клиника, която отговаря за получаване на препаратите на Шмайзер, хвърли оставка пред медиите, като изнесе и три флакона от препаратите доставяни там. В кодовете им има числата 1 (едно), две и три. тези с 1 в кода са плацебо. С тях се "ваксинират" всички политици и т,н. С 2 са iРНК препаратите, дето ни убеждават, че всички са такива. С 3 към тях е пришит протеин HIV2 или нещо друго. Набодените с No3 развиват до две години тумори на съединителната тъкан с последващи разсейки и знаете какво следва. Всички "ваксинатори" са масови серийни уб...и. Хора мислете!
  • 44 ХЪМ

    24 0 Отговор
    Европа регистрира 1 163 356 нежелани реакции, 30 551 смъртни случая, причинени от covid „ваксини“
  • 45 ДАЛИ

    11 0 Отговор
    МОЖЕЛИ?!?!?!
    Официалната база данни за нежелани лекарствени реакции на Европейския съюз в момента показва близо 1,2 милиона наранявания от „ваксините“ на коронавируса и повече от 30 000 смъртни случая.
    Към 13 ноември официалните данни на Европейската агенция по лекарствата (EMA) са 1 163 356 нежелани реакции и 30 551 смъртни случая, свързани с инжекциите от Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson Johnson (JJ) и AstraZeneca.
  • 46 Механик

    31 0 Отговор
    Дойчевеле, въпросът не е МОГАТ ЛИ, а е докога ще търпим. За можене, могат. Вече е обнародвано решението за задължителна ваксинация в ГЕРМАНИЯ, АВСТРИЯ, ИТАЛИЯ, ФРАНЦИЯ, ГЪРЦИЯ и др.
    За Израел пък няма да говорим. Вчера въведоха ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация, дори за децата. Визирам малките деца, за подрастващите е ясно.
    Да, те не само могат, но и го правят това със задължителната ваксинация, която е видимо, че не работи, но СЕ ПРЕПОРЪЧВА/задължава.
    Човечеството е във война с едни НЕКАКВИСИ, дето се мислят за богове. Лошото е, че повечто хора не осъзнават това!
    А,какво ни чака.... Чака ни нещо по-лошо от ИНКВИЗИЦИЯТА в средните векове.
  • 47 Ами ...

    16 1 Отговор
    Симпатяги, като наваксинирате всички и вируса остане, тогава къде ще се криете? 😀
  • 48 ХАХАХАХАХАХА

    23 0 Отговор
    VAX DETOX: 200 милиона американци може да поискат провеждането на програма за детоксикация от ваксините срещу Covid-19, като същевременно избягват всички ускорители като чумата
    Иначе Германия ОБМИСЛЯЛА ДА ВАКСИНИРА ВСИЧКИ ХАХАХАХАХАХА
    ЩЕ ИМА ОБЕСЕНИ ПО СТЪЛБОВЕТЕ НА ПЛОЩАДИТЕ!!!
  • 49 7883843

    16 0 Отговор
    Каквото казват за утеха винаги е обратното. "Няма да влизат в затвора и няма полиция да им ги слага". Тя нямаше и да е задължителна, ама...
  • 50 Ами ...

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Дед":

    Не, не могат. Пък и няма да имат време.
  • 51 селтак

    26 0 Отговор
    Да бодът децата със експериментални препарати??!!! Тия изтрещеха ли бе? Оставете на страна споровете и заяждането между ваксъри и антиваксъри,помислете бе хора! Кво ни готват тия бе?

    Коментиран от #81

  • 52 Ами ...

    23 0 Отговор
    Някой да ми обясни разликата между задължителна и принудителна ваксинация.

    Коментиран от #76

  • 53 Зелето

    8 0 Отговор
    Менгеле немец ли е бил?!?! - пита Зеле...
  • 54 Чичо Гошо

    12 0 Отговор
    Аргумента за общото здраве и благополучие на населението е в полза на противниците на боцщама. Щеше да е приемливо, ако тези течности ПРЕДОТВРАТЯВАХА разнасяне на зааазата. Реално аргумента им e: ако ще разнасяте, то поне да по нашите правила... Ако това са реномирани юристи...
  • 55 Ами ...

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "Пипи Чорапчето":

    Разработката на "ваксините" беше платена с наши пари, на данъкоплатците. Следователно нищо тайно не може да има в договорите.
  • 56 КОВИД ГЕНОЦИД 💀

    32 0 Отговор
    Всички тези неща "конспираторите" ги "познаха" още миналата година. Как успяха тези "плоскоземци" да предвидят целия политически развой на ПЛАНдемията и то толкова точно? Случайност? Не! Явно не са "познали", а още тогава е било планувано и информацията е изтекла. А идиотите повярваха на телевизора, че никога нямало да има локдауни, маски на открито, "зелени" сертификати, тотална дискриминация на ненаболите се и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА инжекция. Още ли не вярвате? Те идват и за ДЕЦАТА ви.
  • 57 Ами ...

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "Човек от щаба":

    Мнението на въпросните юристи няма особено значение. Те не са съд.
  • 58 Васик атанасова

    3 2 Отговор
    Те са обединен народ
    Няма да успеят
  • 59 Ужас

    18 4 Отговор
    Ваксинацията ще е "приоритет номер 1" на Кирил Петков, ако стане премиер. Това обяви самият той. ПЪЛНО БОЦКАНЕ НА ВСИЧКИ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 6 МЕСЕЦА,И НА ДЕЦАТА НАД 5 ГОДИНИ! ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА....

    Коментиран от #64

  • 60 Не позна !

    18 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Знаеш ли колко много хора с автоимунни заболявания ще умрат ако се ваксинират ?! Поне 10 % от хората имат такова заболяване без да знаят дори !Аз съм с такова заболяване и едва не хвърлих топа след една ваксина срещу грип ! Три месеца бях като прегазен от тир !

    Коментиран от #68

  • 61 КРОКОДИЛА

    8 0 Отговор
    НАЙН ............АЛЕС КАТАСТРОФА ..............
  • 62 Tутанкамон

    8 0 Отговор
    Вкарвайте ги в концлагерите,и без това имате опит с това
  • 63 ковидиотин

    15 0 Отговор
    Дойче зеле вие сте терористична медия подкрепяща разрухата и фашизма

    Коментиран от #67

  • 64 ЛЕВСКИ СА

    6 0 Отговор

    До коментар #59 от "Ужас":

    ОБЕСИЛИ ТУРЦИ А ПЕТКО АЗ ЩЕ ГО УДУША АКО ПОЧНЕ ДА ВКАРВА В ЗАТВОРА НЕВАКСИНИРАНИ
  • 65 Васик атанасова

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Сатана":

    Них фъщензи Ашлок
  • 66 Васик атанасова

    12 1 Отговор
    Историята
    показва че в голяма беда българина се обединява
  • 67 gEPP

    13 0 Отговор

    До коментар #63 от "ковидиотин":

    Не, DW просто тиражират излиянията на ЕНП партията на Боко в ЕС. Те са причината за кофти ковид ситуацията в Европа.
  • 68 Васик атанасова

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "Не позна !":

    Аз също
    Ама кой го базаря

    Коментиран от #86

  • 69 запознат

    21 1 Отговор
    Истината е че капитализма (либерален) е в криза.
    Казаха го много учени хора.
    Богатите вече не могат да държат в подчинение средната класа
    която е нахранена, самоуверена, с пълни джобове с кредити, ходи по почивки
    и прави каквото си иска.
    Няма кой да работи и да носи печалба и власт на богатите.
    И се задейства плана
    Пандемията е параван, зад който целта на всичко това е
    средната класа да обеднее и да се бори за хляба си,
    да бъде зависима от богатите
    и отново подтисната както през 19 век
    Тогава вече системата на капитализма се стабилизира
    богатите отново контролират нещата от живота
    и бедните са им подчинени
    Всичко е за власт, а не за пари.
    Много малко хора (предимно историци) са го осъзнали
    Отделно намалявайки населението с оттровните ваксини
    ще останат по малко хора
    и по-чиста природа за децата на елита (супер богатите)
  • 70 ИСТИНСКИ ТИРАН

    1 1 Отговор
    ОТ -Бильдербергский клуб, Бильдербергская группа, Бильдербергская конференция (англ. Bilderberg Group — Билдербергская группа) — неофициальная ежегодная конференция, состоящая примерно из 130 участников, большая часть которых являются влиятельными людьми в области политики, бизнеса и банковского дела, а также главами ведущих западных СМИ. Вход на конференцию возможен только по личным приглашениям. Участие россиян
    От Российской Федерации в разные годы заседания посещали Григорий Явлинский и Лилия Шевцова7. Анатолий Чубайс8 посещал заседания дважды: с 14 по 17 мая 1998 года (заседание Бильдербергского клуба в Тернбэри, Шотландия) и в 2012 году. В 2011 году в работе клуба принимал участие Алексей Мордашов, глава ОАО «Северсталь»910. В 2015 году единственным россиянином, приглашённым на встречу, стал экономист Сергей Гуриев, с 2013 года живущий во Франции11. Актив клуба объединяет 383 человека, из них 128, или одна треть, — американцы, а остальные — европейцы и азиаты (японцы, корейцы, сингапурцы)1. Как сообщает энциклопедия «Британника», «конференция предоставляет неофициальную, непринуждённую обстановку, в условиях которой те, кто оказывает влияние на национальную политику и международные дела, могут поближе познакомиться друг с другом и обсудить общие проблемы без взятия обязательств. После каждой конференции готовится неофициальный отчёт о встрече, распространяемый исключительно среди прошлых и нынешних участников. В отчёте докладчики обозначе
  • 71 АЗ НЯМА КВО

    1 0 Отговор
    ДА ЯМ И АКО МИ ПЛАТЯТ - ОТ Бильдербергская группа, няма да има живи няма да ИМА останали да разказват истории как и как са изчезнали ИЗЧАДИЯТА
  • 72 М...

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "АЗ АКО ГО":

    Некъв смелчага ще дойдеш.....ама анонимен
  • 73 М...

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    ......и кой си ти бе, Рошкооо?
  • 74 Васик атанасова

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Активист на БКП":

    Е. Нали ние. Ги спасихме
    И нас. Ли ще ...
  • 75 Бръм

    5 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Могат ли в Германия да принудят хората да се ваксинират срещу COVID-19?

    Няма начин. ЕНП (Борисовата партия от ЕС) реши, че февруари 2022 трябва да има задължителна 100% вакс идиотия. Факт е в Австрия, скоро и в Германия. Скоро и в други страни от ЕС, без останалия свят.
  • 76 Има разлика

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ами ...":

    - едната се бие на гладно - ))
  • 77 ПРАВДА

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "Display":

    Съглласен съм напълно , обаче в крайна сметка след злокобната дата 09.09.1944г. задължително вземат земите на народа , а тези като теб и мен които , както и останалите не са съгласни са били зверски избити , изселвани и репресирани до 9-то коляно ! Това е истината !
    И нашите деди и бащи отначало са казвали същото : Кой ще ми вземе имота и земята на мене бе ?
    И пак така отначалото е било доброволно да си дадеш земята за ,, общото благо ,, , а после става задължително !
    В крайна сметка взимат на всички , защото повечето под зверското
    задължително принуждаване склоняват , а инакомислещите са обявени за ,,врагове на народа,, и една част от тях са брутално избити за 1 месец , друга част от тях са избити също така брутално в последствие в концлагерите , трета част са изселвани и репресирани
    ТЕЗИ ХОРА ДАДОХА ЖИВОТА СИ В ИМЕТО НА СВОБОДАТА !
    ... Всичко това се повтаря по абсолютно същият начин ...
    РАВНОСМЕТКА : КОМУНИЗЪМ = ФАШИЗЪМ = КОВИДИЗЪМ !!!
    И до Ден днешен се мълчи по темата ...

    Коментиран от #80

  • 78 Роси Плевналиев

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "Display":

    ..хи хи хи,а пушката голяма ли е?
  • 79 ПРАВДА

    11 0 Отговор
    Могат да се опитат , но в крайна сметка няма да успеят !
    Много през през вековете са се опитвали , византийци и гърци , турци , фашисти и комунисти само заради една проста и неразрушима истина :
    НА СИЛА ХУБОСТ НЕ СТАВА !
  • 80 име123

    7 0 Отговор

    До коментар #77 от "ПРАВДА":

    ПРАВДА, толкова си прав/а. Всички системи са направени от едни и същи. Нямат разлика.
  • 81 ПРАВДА

    9 0 Отговор

    До коментар #51 от "селтак":

    Нали отначало ,,уж,, не беше опасно за децата ?
    В същото време е задължително и за децата !
    Нали в началото всичко това ,,задължителното,, беше конспирация ?
    ДАВАШ ЛИ ДАВАШ (......... ...) хубаво дете на КОВИДАРСКА ВЯРА ?...
    МОРЕ (......) , ГЛАВАТА СИ ДАВАМ – ХУБАВО ДЕТЕ НА КОВИДАРСКА
    ВЯРА НЕ ДАВАМ !!!!!!!!!!!!!!!!
  • 82 Бачо Киро

    12 0 Отговор
    Като гледам Норвегия, дето са почти 90% ваксинирани или Гибралтар, където са почти 100% ква файда имат.... Числата същите, като в Германия... Ма ще се боцкате, подписани са договори до 2025 за ваксини, трябва някой да ги ползва, иначе ще вземе да пита някой къде са сума милиарди...
  • 83 Пламен

    5 0 Отговор
    Мисленето е много сложен и важен процес...

    Та с оглед на това:

    1. Как с експериментални субстанции ,за които няма информация ,че са безопасни,безвредни и помагат снещо на хората ще се задължават хора да се "ваксинират",сиреч да се инжектират?

    2. Приположение ,че всвета няма установен и извлечен вирусен изолат на К19 ,срещу какво следва да се инжектират хората?

    3. Смъртността от липсващия и неустановен и неизвлечен"вирус" е под тази от обикновения сезонен грип?

    4. ФАЩ са пред фалит ,ЕС са пред фалит ,но хората все още не са във фалити.

    5. Защо в името на личното здраве на всеки човек ,хората се принуждават да се инжектират с неясни от към съдържание,полза и с установени множество опасни и вредни въздействия върху човешкото здраве?

    Всъщност инжектирането с тези експериментални течности са един огромен тест с две нива :
    Първо ниво за разумна интелегентност на всеки човек и
    Второ ниво за търпимост от към лишаване от права и свободи...

    Така мисля аз и съм убеден на 100%-та ,че е точно така.
  • 84 Американец

    5 0 Отговор
    Цитирам от статията: Кречман и баварският премиер Маркус Зьодер пишат: "Задължителната имунизация не е нарушение на свободите. Тя по-скоро е предпоставка за това да си ги възвърнем".

    Интересно. Нека видим 300 години по назад във времето, бащицата Бенджамин Франклин какво е казал: "Онези, които са готови да се откажат от основна свобода, за да си купят малко преходна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност."
  • 85 фашизоиди

    2 0 Отговор
    Фашагата си е фашага, минават 75 години и цъфва с нова сила.
  • 86 фармахим

    0 2 Отговор

    До коментар #68 от "Васик атанасова":

    Аз карах тежичко КОВИД(в Токуда ме оставиха след втория преглед) и не бих се ваксинирал. Една седмица яко атибиотици и ме изписаха. Сега имам 39 дена болнични и здр. каса плаща. Може там да е ключа от бараката!!! Но има хора, които умират след ваксиниране. Трябва да правят кръвни изследваия след ваксина - а те не правят.
Новини по държави: