Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 14:33 2 241 15

Украйна започна специална операция по границата с Беларус

  • украйна-
  • армия-
  • беларус-
  • русия-
  • граница

В бойната мисия участват военнослужещи от Националната гвардия, полицията, въоръжените сили и авиацията

Украйна започна специална операция по границата с Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна стартира "специална" военна операция близо до границата си Беларус в опит да предотврати мигрантска криза и да се защити от евентуално нападение. Това съобщи днес украинската Служба за гранична охрана, цитирана от Ройтерс.

В операцията участват военнослужещи от Националната гвардия, полицията, въоръжените сили, авиацията. Дронове също ще бъдат активно използвани за патрулиране и наблюдение, става ясно от изявлението на службата.

Украйна разположи 8500 допълнителни военнослужещи на границата си с Беларус, като заяви, че се опасява да не бъде въвлечена в мигрантската криза, която в последните седмици ескалира на границите между Беларус и страните членки на ЕС Полша и Литва.

Киев също така се опасява, че границата с Беларус, близък руски съюзник, може да бъде използвана от Русия за военно нападение. През уикенда ръководителят на украинското военно разузнаване заяви пред изданието Military Times, че Русия е съсредоточила повече от 92 000 войници около Украйна и се готви за нападение в края на януари или началото на февруари. Москва отхвърли подобни предположения като подстрекателски и се оплака от това, което според нея е нарастваща активност в региона от страна на НАТО.

Във вторник Украйна проведе серия от военни учения в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК 🌟

    28 1 Отговор
    И тия ги тресе треска, ама сигурно местни евреи подклаждат такива слухове!

    Коментиран от #15

  • 2 гадно

    40 1 Отговор
    Укрите упорито се опитват да настъпят мотиката както върви нищо чудно и да успеят.
  • 3 Бай Манчо

    29 1 Отговор
    Кой луд ще иска да отиде във фашистка украйна - особено бежанец . Клоунът всеячески се опитва да измести народното недоволство от мизерията в която хората затъват всеки ден , в липсата на газ за отопление , ток за осветление . "Лаят" срещу Беларус и Русия плашат хората , че ето виждате ли всеки момент ще ни нападнат - но и токът и газта вземат от тях било чрез кражби , било 1чрез реверс на газ - на кой му дреме какви ги плещи клоунът и фашистите край него
  • 4 Седесарят.

    21 3 Отговор
    Руските,нападат по Коледа..!! И,малко преди разсъмване.
  • 5 00014

    34 0 Отговор
    Отначало украинците твърдяха, че няма руски войски, но американците им обясниха, че трябва да има.
  • 6 Гошо

    13 0 Отговор
    Вълк ,вълк
  • 7 Бедняк 0

    21 1 Отговор
    Тия са по - бедни от Африка. Луд няма да иде там да живее. Студ и глад даже в болниците и училищата. 10 милиона гладуват, 2 милиона тежко болни от глад.
  • 8 3.14К

    21 2 Отговор
    Украинците ако продължават така, скоро техният клоун ще започне да си яде вратовръзката, както гладуващият в момента Саакашвили.
  • 9 Посетител

    10 1 Отговор
    Укрите се чудят от каква болест да умрат - образно казано. И се захващат с най-неподходящия кандидат за тази цел - Батька. Защото за разлика от Путин, който е доказано хладнокръвен и устоява на провокации - за Лукашенко не се знае кога ще му избият чивиите! Поляците го изпитват на гърбовете си, в момента. А нацитата ще се видят на два свята!
  • 10 Kcaniba

    14 1 Отговор
    укритя се изпокараха с всичките си съседи, приятели и роднини... То ако това не им ясно още, щото слушат фащисаните, значи голем че го ядата бандерите!
  • 11 СТАЛИН

    4 0 Отговор
    ДА СЕ ГОТВЯТ ЗА НОВ ГЛАДОМОР ПРЕДИЗВИКАН ОТ ЯНКИТЕ И ЕС.
  • 12 Бодак

    6 0 Отговор
    Укрофашагите не спират комедийните изпълнения, сам Водачът е комедиант.
    Границата на Беларус и Окрайнината е само блата, реки и езера, Тя дори е отбелязана само на карта. Бразда няма...
    Това със струпването на руските войски.... най-напред се обадиха от САЩ. Укрофашагите отначало не разбраха че това е поредната САЩска психологическа операция и казаха че няма струпване на руски войски. След инструктажа от Вашингтон влязоха в час, в психологическата операция за оклеветяване, и вече не спират да са най-дейни активисти по въпроса със "струпване на руски войски по границата"
  • 13 От страни

    4 0 Отговор
    И Полша на границата на Белорус е стегнала групировка от 18 000, ма няма кво да ядат та премиера е помолил търговците да поиогнат. Това означава че се готви офанзива за Белорус от Полша и Украйна. Срещу Русия ги е шубе. Ама Русия ще се намеси за нула бройки.
  • 14 АМОН

    0 0 Отговор
    ВОЙНАТА С ВАС ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ТОЛКОВА БЪРЗО КОЛКОТО ДОРИ НЕ СТЕ СИ И ПОМИСЛИЛИ. . Спират ви газта и не Путин , а вашите хора ще ви изпържат за часове. .нещо подобно се подготвя и у нас. . Не са чели плана ГОЛГОТА на Ю. Андропов и не знаят, че сме на финала на последният му етап - ВОСКРЕСЕНИЕ.
  • 15 АМОН

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОЛШЕВИК 🌟":

    Проблемът им е , че нямат снабдяване с газ от Русия. . Изхода е един - ВОЙНА. .Войната ще я запалят ТЕ защото иначе ще бъдат изпържени от самите украинци.
Новини по държави: