Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 09:44 4 629 59

Спешно по телефона! Командващите армиите на САЩ и Русия обсъдиха сигурността

  • сащ-
  • русия-
  • нато-
  • валери герасимов-
  • марк мили

Разговорът беше продължение на комуникацията между двамата генерали, за да се гарантира намаляване на риска и оперативно предотвратяване на конфликти

Спешно по телефона! Командващите армиите на САЩ и Русия обсъдиха сигурността - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предизвикателствата пред сигурността.

Това са обсъдили основно в телефонен разговор днес генерал Марк Мили, председател на Съвместния щаб на началниците щабове на САЩ, и ръководителя на руския Генерален щаб генерал Валери Герасимов, съобщи ТАСС.

"Военните ръководители обсъдиха няколко проблема, свързани със сигурността. Телефонният разговор беше продължение на комуникацията между двамата лидери, за да се гарантира намаляване на риска и оперативно предотвратяване на конфликти". Това се казва в изявление, разпространено от пресслужбата на СНБ след края на срещата. разговор.

Припомняме, че по-рано днес, руският военен министър Сергей Шойгу заяви, че руските военни регистрират значително увеличение на активността на стратегическата бомбардировъчна авиация на военновъздушните сили на САЩ в непосредствена близост до държавните граници на Руската федерация.

"През последния месец бяха извършени около 30 полета към границите на Руската федерация, което е 2,5 пъти повече спрямо съответния период на миналата година", посочил Шойгу по време на разговори с министъра на отбраната на Китай Вей Фънхе.

Той изрично отбеляза, че активността на американските военни самолети значително се е увеличила близо до източните граници на страната. През 2020 г. са били извършени 22 полета над Охотско море, докато година по-рано са били само три.

Руският военен министър подчертал, че "този месец, по време на ученията на стратегическите сили на САЩ Global Thunder, 10 стратегически бомбардировача отработваха вариант за използване на ядрени оръжия срещу Русия практически едновременно от Западно и Източно направление".

"Минималното разстояние от нашата държавна граница беше 20 километра", уточнил Шойгу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Антимилиционер

    4 52 Отговор
    Милиционерът, като е разбрал че няма да им спират тръбите, очаквано е рекъл "Хорошо". Очень Хорошо, хороший друг из Америки.
  • 2 Когато

    23 4 Отговор
    Китай нахлува на полуострова използват модифицирани катюши да ги спрат, само дето за използването им разрешение са можели да дадът само двама министара на отбраната и генералния секретар, което ме навежда на мисълта, че са били доста модифицирани

    Коментиран от #5, #6, #10

  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    54 6 Отговор
    САЩ се бърка навсякъде и си вре гагата, но Китай няма да ги търпи дълго време!
  • 4 mi6osp

    53 8 Отговор
    Който не иска да преговаря с Путин, ще преговаря с Шойгу.

    Коментиран от #7, #11

  • 5 БАЙ Х@Й‼

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Когато":

    Конфликта на остров Дамански
    2.03.1969 г. – 11.09.1969 г. ли имаш предвид ❓

    Коментиран от #40

  • 6 Анонимен

    19 14 Отговор

    До коментар #2 от "Когато":

    Нищо подобно! Наблизо имало руски трактор и като видял какво се случва тракториста от близкия колхоз докладвал на началството, след което разтворил крилата, вдигнал се на подходяща височина, пикирал и унищожил нашественика с тройния плуг-обръщач!

    Коментиран от #50

  • 7 Бкп

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    Що шайгу по-главен ли е?

    Коментиран от #13, #15, #46

  • 8 ха ха ха

    7 40 Отговор
    Дайте една снимка и от руския самолетоносач да видим как изглежда крайно рухналата им палуба с аматъорски обучените им воиници ха ха ха.Тея дори нямат кой да им навигира излитанията ,кацанията и поддръжката на самолетите ха ха ха.Оп чакай то всъщност Кузя е потопил повече свой самолети от колкото чужди и май след последното теглене с влекача ,тъпирите го разбиха в един док ха ха ха

    Коментиран от #17, #22, #33, #34, #48

  • 9 ттт

    21 5 Отговор
    Преди няколко седмици не беше ли генерал Мили онзи, дето искаха да наказват, защото комуникира с руснаците? Един свестен човек имат и искат да го смачкат.
  • 10 Соросоид

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Когато":

    Не модифицирани, а първообразът на ТОС-Солнецпек - термобарични боеприпаси. Разпръскват над целта термитна горивна смес, която при смесване с кислорода се възпламенява с около 3000 гр.С. В зоната се стопява всичко, а има и "вакуумен" ефект - ако има бункери, нищо не оцелява след рязкото спадане на налягането. Та китайците са били леко изненадани, въпреки многократното числено превъзходство в бронирана техника и жива сила срещу граничния отряд. В Тубата - «Солнцепек» выжигает «врага» на учениях «Центр-2019

    Коментиран от #51

  • 11 факти

    5 40 Отговор

    До коментар #4 от "mi6osp":

    С тея фразички гледай само САЩ да не вдигне изцяло мерника на колхозниците ,че ще станете само на шойгута-мойгута и тем подобните ви пияндета.

    Коментиран от #19, #35, #42, #47

  • 12 хихи

    26 2 Отговор
    "Китайска батарея открила огън по мирно орящ съветски трактор.
    Тракторът отвърнал на огъня, унищожил китайската батарея, а след това мирно отлетял. След този инцидент, Министерството на земеделието на СССР предупредило китайската страна, че при следваща провокация ще им изпратят комбайн!"

    Коментиран от #59

  • 13 mi6osp

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бкп":

    При преговорите Шойгу е далеч по-убедителен .

    Коментиран от #16

  • 14 New EU

    22 1 Отговор
    Китайците няма да цепят басма на краварите и да чакат да им внедрят "демокрацията". Иде края на хегемона идва нов, но без кютек едвали ще мине.

    Коментиран от #21, #41

  • 15 КОНТРАТА

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бкп":

    Негеамотник Шойгу е министър на отбраната, а ген. Герасимов е началник щаб на въоръжениете сили на Руската Федерация. Русокото ПВО държи на мушка над 100 000 км самолетите на врага преди рускуте граници!
  • 16 Бкп

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "mi6osp":

    Недей така,че Путин ще го плесне зад врата от ревност.
  • 17 mi6osp

    32 3 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    Русия не се нуждае самолетоносачи за войни с далечни държави, нейната военна доктрина не е за нанасяне на първи удар. На Русия е достатъчно противникът ѝ да е сигурен, че ако я нападне, ще бъде изтрит от картата. А и самолетоносачите в момента да само уязвими едри цели в океана, отживелица от ерата на канонерките.

    Коментиран от #52

  • 18 Страх ме за живота ми

    4 7 Отговор
    ДАНС и другите служби продължават да убиват Българи както убиха през комунизма Георги Марков и Сергей Антонов!Работят в симбиоза с Пернишки мафиоти и полицаи!

    Коментиран от #24

  • 19 mi6osp

    21 3 Отговор

    До коментар #11 от "факти":

    Не е ха-ха-ха, а само ха. 😀 . Днес и в следващите години САЩ имат един нерешим проблем - ха са дигнали мерника на Русия, Китай, че вече и на Северна Корея , ха са престанали да съществуват. Ненапразно тази година Пентагонът в доклад предупреди властта на САЩ по всякакъв начин да отбягва военен конфликт с тези държави.

    Коментиран от #25, #55

  • 20 Kcaniba

    22 2 Отговор
    ами генерал Герасимов е опуцал америкосите и талибаните им в Сирия, че ги опуца и в Черно море.
  • 21 БОЛШЕВИК 🌟

    20 3 Отговор

    До коментар #14 от "New EU":

    САЩ изобщо не са някаква свръх сила, те използват така наречените съюзници, сбирщина от малки държави и даващи територия за някакви маневри и учения. Тръгнат ли вътрешни конфликти в самия САЩ , тогава доминото ще почне да пада много по-бързо, а сбирщината от съюзници ще се чуди по кои дупки да се свира!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 То пък

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Страх ме за живота ми":

    живота ти е един...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ха ха ха

    15 3 Отговор

    До коментар #22 от "Пр о Ст ас":

    Нали, направо чупи тъпомера:))), а Крим си е руски и зъбите на Хитлер са в Москва :))))
  • 27 Я като сте

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "Шоигута филмирани":

    толкова ербап "професионалисти" идете да пробвате аматьрите!!!Защо не пробвате?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Брей

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "Шоигута филмирани":

    Този и той хич не е филмиран, въобще:)))), нищо, че в Сирия Асад си остана на власт след реални бойни действия на Русия :))), а нац му празник и той руска победа:)), Израел и те спасени от червената армия, а пък за неподготвени те двугодишни наборници викаха спортния министър на Русия на европейското щото бяха натрошили английските фенове като ги нападнали:))), военни били, Мутко им каза само казарма са минали:)))))
  • 30 Така де

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Шоигута филмирани":

    за виетнамците ,корейците и китайците да не говорим!Кой още трябва да ви скъса шортите ,че да се кротнете ?!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 mi6osp

    9 2 Отговор

    До коментар #25 от "Шоигута филмирани":

    Във форума цитирането на практика е забранено. Има сайт с публичните доклади на Пентагона. Иди и си го намери и чети, там има и други интересни неща. Докладът беше с анализ на учение на всички генерални щабове на въоръжените сили на САЩ, в началото на 2021.
  • 33 Снимката

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    на прехвалените ви корита е в паметта на кинжалите и на цирконите! Да не дава господ да ги гледате отблизо!
  • 34 Чети соросня

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    КАТАСТРОФАТА НА САМОЛЕТОНОСАЧА FORRESTAL - НАЙ-ЗНАЧИМИЯТ ИНЦИДЕНТ В ИСТОРИЯТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ФЛОТ!

    Коментиран от #54

  • 35 Аре ве

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "факти":

    де го тоа мерник?!!! Гледай РФ и Китай да не ви вдигнат мерника,че ще станете само на Милита нилита и темподобни зомбирани пияндурници!
  • 36 ДазДраПерМа

    4 1 Отговор
    кво са приказвали незнаем но Шойгу днес-утре ще повиши бойна готовност до максимална степен, хохлите напъват сега е много удобен момента
  • 37 Соцагент007

    3 14 Отговор
    Американците засилват натиска срещу Русия и Китай.Нито ще оставят Китай да нападне безнаказано Тайван,нито Русия ще спечели от нападение над Украйна.В Белият Дом нямат илюзии относно тоталитарните кочини.Байдън приключи с изолационистката политика на Тръмп и САЩ отново заеха мястото си на Световен Жандарм.

    Коментиран от #38, #43

  • 38 Кочина

    8 4 Отговор

    До коментар #37 от "Соцагент007":

    и обор е на Байдън териотрията с 40 млн .гладни на купони за храна!Само като видиш как избягаха от Афгатистан и ти става ясно що за жалък жандармерист са! Бе да броим ,че го пазят зад телена ограда с 30 000 войници! Да не говорим ,че нямат преки избори за президент, а незнайно от електори, обединени в избирателна колегия!!!

    Коментиран от #49

  • 39 От страни

    5 0 Отговор
    Абе да обсъждат че мани ще се изтрепят те ми и ний покрай тях ще се испарим.
  • 40 останаха

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й‼":

    само манерките и някакви железа...Хора-йок ..
  • 41 vinety$

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "New EU":

    Кютек няма да има, преди точно 7 г. им го написах като ги гледах Хи и Путя на олимпиадата. Света се делка на 2 - Азия с Бликия Изток и европейската част на Русия с/у Евро-Атлантите.
    Предупредил съм ги и за изхода, печели тоя който ще създава по-добри условия за живот.
    Сега са нужни талантливи политици да овладеят и наложат нови правила за избягване на конфликтите. Конфронтацията е факт от 2014, производството се премести в САЩ. Сега е времето на дипломатите.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Иван Андреев

    2 3 Отговор
    Ами големи деца. Играят си на война със скъпи играчки.
  • 45 грух

    6 2 Отговор
    никакви преговори - руснаците не преговарят с терористи !
  • 46 ГОЛЯМ СМЯХ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бкп":

    не ама ти е нисък интелекта да го разбереш
  • 47 Да те

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "факти":

    вдигат мерника и заявяват,че ще се бият до последния украинец,поляк,румънец,българин и всякаква европейска подлогарска пасмина,но забравят,че периода на ВСВ отдавна мина,да седнат на готово на масата и да лапат от баницата наравно с истинските победители,като те,така и англичани и французи.
  • 48 На руснаците

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    не им е необходим самолетоносач,защото тези плавателни съдове се водят нападателни а не отбранителни. Политиката на Русия за разлика от тази на САЩ е отбранителна,та самолетоносчи не са им необходими.Тези средства успешно се заместват с високоточни ракети,като например изстреляните от Каспииско море ракети от руските кораби достигнали целите си в Сирия и направили ИД на пача.А,и да ти е ясно,че самолетоносачите са като патки на стрелбище,големи и апетитни цели,които лесно се свалят от раз,а за руснаците с хиперзвуковите им "Циркони" това не е проблем.
  • 49 Викаш друго си е

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Кочина":

    да избягаш от Афганистан, както направиха руснаците, след 10 години родилни мъки, давайки 15 хиляди убити и 55 хиляди ранени и да убиеш 3,5 млн. цивилни. За 20 години американците дадоха само 2 хиляди жертви, но убиха 40 хиляди терориста и над 1000 живи заловиха. Всичките тия цифри показват само каква кочина е русия.

    Коментиран от #53, #56, #57

  • 50 От страни

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    Има го на стихотворение на руски - смешно е.
  • 51 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Соросоид":

    Преди него е бил ТОС "Буратино" май.
  • 52 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "mi6osp":

    Как го напраскаха от Каспийско море с ракети Калибър през въздушно пространство на Иран и то с малки ракетни катери от тип Буян.
  • 53 Шараначе

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "Викаш друго си е":

    ловиш на пропаганда! 2500 убити американци 1500 от НАТО и още 2000 от ЧВК ,ама тях няма да ги броим!Толкова за професионалистите от ФАЩ! Това което си писал можеш да го разправяш на семинарите в Киев за соросня ,където куршум не ви лови! Първо питай сомалийците за професионалистите от "Делта форс" после талибаните за рейнджъри ,тюлени и пр. Тогава пиши!
  • 54 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Чети соросня":

    Тоя ли беше когато млад летец по име Джон Макейн младши намирайки се на палубата на авианосача е направил пусък на две ракети та гръмна десетки самолети, изгоряха и самия кораб беше с десетки години в ремонт.
  • 55 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "mi6osp":

    Джон Хайтън заместител началник на обединения комитет на началниците на щабовете е казал че единствената задача е да не се допусне война нито с Русия нито с Китай.
  • 56 тнт

    0 2 Отговор

    До коментар #49 от "Викаш друго си е":

    Кого са заловили?!Афганистан на кого е ?! Сън с пръсти в контакта!
  • 57 От страни

    3 2 Отговор

    До коментар #49 от "Викаш друго си е":

    Лъжеш като дрът.... ееее ром. Русняците направиха от Афганистан държава и го напуснаха с музики и цветя хем че воюваха срещу американците в една прокси-война. А американцита седеха там срещу моджахедите и избягаха позорно нощеска... А цифрите дето ги даваш са лъжливи.
  • 58 Ник

    1 0 Отговор
    Русия у страна-терорист. Трябва да се демилитиразира.
  • 59 баро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "хихи":

    ой, ой със трактори
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания