Last news in Fakti

28 Ноември, 2021 10:46 1 408 5

Тайван получи сериозна подкрепа за включване в Интерпол

  • тайван-
  • интерпол-
  • interpol-
  • включване-
  • подкрепа-
  • годишна среща-
  • трансгранична престъпност-
  • база данни

11 държави се застъпиха за присъединяването на острова към международната полицейска организация

Министерството на външните работи на Тайван вчера благодари на редица държави, които изразиха подкрепата си за включване на страната в Интерпол.

На тазгодишната среща на Интерпол, която се проведе в Турция по-рано тази седмица, 11 държави подкрепиха участието на Тайван в международната полицейска агенция. Всички те потвърдиха значителния принос на островната страна в борбата с трансграничната престъпност.

В допълнение общо 71 представители на САЩ са подписали писмо до президента Джо Байдън с молба да предприеме конкретни мерки за подпомагане на присъединяването на Тайван.

От Министерството на външните работи на островната държава заявиха, че Интерпол трябва да „намери подходящи начини“, за да позволи на Тайван да участва във всички срещи и дейности на агенцията, както и да осигури достъп до международната полицейска комуникационна система, до базата данни за откраднати и изгубени пътни документи и други, за да гарантира, че няма пропуски в глобалната мрежа за сигурност.

По време на тазгодишната среща на Интерпол общо 630 лица от 35 държави изразиха подкрепата си за включването на Тайван в международната полицейска организация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    5 4 Отговор
    Стъпка по стъпка, Тайван си върви към международно признаване, за яд на червените престъпници вирусораспространители от Пекин и техните български иб..рик...чии.

    Коментиран от #2

  • 2 Таратор

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Стъпка по стъпка светът изглупява и върви към война. Стъпка по стъпка хората като теб без много знания и познания подкрепят такива стъпки по стъпки. Стъпка по стъпка войната си е огромен бизнес и подстрекателите след 1945 са само едни : американските юдеи и техните началници в Израел. Стъпка по стъпка всички обикновени хора ще платим огромна цена и стъпка по стъпка ще настъпят и мечката и дракона по опашките и стъпка по стъпка ще отстъпват както отстъпиха стъпка по стъпка от Виетнам, Ирак, Афганистан и тогава стъпка по стъпка света ще се нормализира, но тези като теб стъпка по стъпка нищо няма да проумеят с промитите им🧠, защото просто няма стъпки които да накарат слепият да прогледне.

    Коментиран от #3

  • 3 Презвитер Козма

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Таратор":

    Браво другарю, ех как разгроми пак капитализма и империализма с тази стъпковидна реч, ако беше жив Сталин щеше да те щипне по бузката. А иначе пази боже престъпен комунистически режим да господства по света, по-умните все още помним уроците от Белене, Ловеч, глада, дефицита, покупката на автомобил след 15 години чакане и т.н
    Да не говорим че "червения ти дракон", зарази целия свят със смъртоносен вирус, а и го укриваше първите месеци да може хубаво да се разпространи.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Таратор

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Другарю, я си припомни кой е измислил лагерите за непослушните ( Англия първа в Индия), я си спомни кой използва пръв и последен ядрен арсенал срещу градове, не военни бази, градове и изпепели безброй цивилни. Я си припомни кой направи африканците роби и това бе за тях страхотен бизнес. Кой изби и затворен резервати индианците, разграби и изби населението на Австралия и Ю Америка . Нито съм комунист, но най вече те съм капиталист. Как така китайците са скрили тази зараза? Къде бяха месеци наред всички дипломати на тн Западен свят които имат консулства във всеки по- голям град и наблюдаваха ситуацията от близо? Защо те арармираха света за случващото се? Елементарно. Всичко е режисирано и с години подготвяно. Мисли малко. Не много. Малко поне.
  • 5 Байрактар

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Кой съсипа Либия, Ирак, Афганистан, изби милиони във Виетнам, бомбардира Сърбия, смени президента в Украйна и всичко това и не само без зелена светлина от ООН? Ти болен ли си, сляп ли си?