30 Ноември, 2021 16:45 2 523 28

Русия не се притеснява от ядрения потенциал на Китай, само Западът се страхува

  • русия-
  • китай-
  • владимир путин-
  • ракети-
  • ядрено оръжие

Според Путин нарастването на военната мощ на Пекин е естествен процес, тази страна има право да изгражда политиката си по такъв начин, че да гарантира безопасността на своето население

Русия не се притеснява от ядрения потенциал на Китай, само Западът се страхува - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия не се притеснява от нарастването на военния потенциал на Китай, с който има най-високо ниво на отношения, тя сама се ангажира с увеличаването на своите сили, заяви руският президент Владимир Путин, съобщава ТАСС.

"Великобритания, Франция обявяват, че планират и изпълняват планове за модернизиране на ядрения си арсенал. Страдат ли САЩ от това, причинява ли им безпокойство? Не. Защо трябва да показваме безпокойство относно нарастването на военния потенциал на най-близките ни съсед, с който имаме безпрецедентно високо ниво на междудържавни отношения? Не, това не ни плаши, защото ние сами развиваме своя потенциал", отбеляза президентът.

Според Путин нарастването на военната мощ на Китай е естествен процес, тази страна има право да изгражда политиката си по такъв начин, че да гарантира безопасността на своето население.

Той припомни, че населението на Китай е близо 1,5 милиарда. "Има право да изгражда своята отбранителна политика по такъв начин, че да гарантира сигурността на тази огромна държава. Кой може да им откаже това? Естествено, във връзка с нарастването на икономическия потенциал нараства и военната мощ. Това е естествен процес".

Балансиран свят е възможен на базата на стабилни общи правила, договорени и приети от международната общност, допълва Путин.

"Необходимо е да се изгради такъв модел на международна комуникация, така че всички членове на международната общност да се чувстват равнопоставени, за да започнат да действат общи правила, със съгласие и приети от международната общност. Това означава по стабилни правила. "

"Ако успеем да създадем всичко това в сферата на търговските отношения, когато водещите икономики в света няма да налагат волята си на по-слабите икономики и да диктуват как да изграждат търговската си политика, няма да пречат на инвестициите, в определени валути ... ако се стремим да изградим такива отношения, тогава според мен ще можем да преминем към един по-балансиран свят, балансирани отношения, което означава по-голям ефект спрямо всички задачи, които сме си поставили".

Според него съвременният модел на международни отношения е изкривен и дава възможност на някои страни да "използват предимства в отбранителната сфера и да се опитват да диктуват условията в икономиката", да налагат санкции.

Путин смята, че това не позволява на други държави да развият своя потенциал, води до изкривявания в световната икономика, социалната сфера и политика, напрежение в различни части на планетата.

Той посочва като пример за подобни ситуации Либия, Сирия, Афганистан и някои африкански страни. Той уточни, че заради това в света има миграционни потоци. Общи правила, според президента, са необходими, за да се избегнат подобни последици.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    10 21 Отговор
    А трябва.

    Коментиран от #3

  • 2 Dejan

    45 3 Отговор
    Стеархуват се от ядрената мощ на Китай само тези които имат планове да го нападат.
  • 3 Meverik

    37 7 Отговор

    До коментар #1 от "Гаглей":

    Няма от какво да се страхуват руснаците имат на разположение 8500 ядрени ракети достатъчно да завладят Галалтиката!

    Коментиран от #5, #7

  • 4 в кратце

    29 4 Отговор
    Русия не се притеснява,защото си има достатъчно ядрени ракети.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гадно

    16 3 Отговор
    Всичко това звучи добре, но силния без значение кой е той винаги ще се стреми и ще намери начин да се наложи над слабия.
  • 7 смерш

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Meverik":

    Които при един конфликт с останалите ядрени сили ,вярно че ще пръснат синята планета на галактически прах!

    Коментиран от #17

  • 8 Антимилиционер

    30 5 Отговор
    Обаче международната общност на Ротшилдите не иска конкуренция. Ще ви засипят с еврейска пропаганда.
  • 9 Платон от Елада

    16 2 Отговор
    Само слабите се страхуват!
  • 10 fsgag

    3 10 Отговор
    двумя негодяй
  • 11 Антимилиционер

    17 1 Отговор
    Отвсякъде им свиват перките и зоните на бедните Ротшилди. Плача с глас 😭. Какво ще стане с империята?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 пешо

    9 4 Отговор
    верно им хортува ввп. но зелките от двете страни на океана не вдяват. според някои виждания, те разбират единствено от сопа. голяма (ядрена) сопа. уви.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Kcaniba

    21 2 Отговор
    А не!! Путин нищо не разбира за това!! Да вземе да пита сороснята ни, чий е Сибир, и как Русия била завладяна от Китай!!!
  • 17 Инженер

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "смерш":

    Много филми гледаш!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Грух Джуланов

    5 5 Отговор
    Рано или късно Китай ще поиска разширяване на жизненото си пространство. А познайте в коя посока?
  • 20 Китайчик

    2 9 Отговор
    Да бе Те Китайците Путев ще питат Руснята са отдавна бита карта и никой не ги взима на сериозно като незаобиколим фактор
  • 21 Брей,

    5 5 Отговор
    Ми само Китай ли според г-н Путин има право "да изгражда политика,с която да гарантира безопасността на своето население"?Що пищи тогава срещу действията на държавите ,които също предпиемат същите в същия смисъл?Или сега Китай са "нашите кучи синове"?Китаеца го гледа в лицето,ма КГБееца се е заплеснал да му уцели ръката,не забелязва че му "взимат мярка"

    Коментиран от #22

  • 22 хихихихихи

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Брей,":

    Добре, че има такива отворковци, като теб, че да отворят очите на Путин!
  • 23 Като че

    4 10 Отговор
    Путин ще свърши като Сталин

    Коментиран от #24

  • 24 Отворко

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Като че":

    Очите вече са му затворени,от китайците.
  • 25 Антимилиционер

    1 4 Отговор
    По-добре е Ротшилдите да успеят и да ликвидират "националността" и да няма държави. За да няма вечни войни.
  • 26 развийш ли

    2 3 Отговор
    Китайския братски народ пеша да тръгнат с голи ръце към Масква и ще я превземат
  • 27 Ннн

    3 4 Отговор
    Огромната част от ядрените оръжия на жълтурите са на границата им с русия! Огромна част от населението на сибир са китайци и все повече китайци се заселват там под 4 млн са руснаците зад урал!
    В строго контролирания китайски нет по форумите все по често има призиви за покупка или анексия на сибир до Владивосток (старо име Юнминчън (на китайски: 永明城, на пинин: Yǒngmíngchéng), означава „град на вечната светлина“. Това се потвърждава и от многото археологически находки) и тези призиви не се цензурират! Китай е единствената развита страна в света приемаща рубли като валута защото с тези рубли китайците пращат заселници в сибир! Мислещите руснаци не напразно нарекоха путин "педя човек лакът вреда", защото заради крим вместо да бъдат парньор на американците или зам. шериф на света са обречени да бъдат слуги на китайците!
    Ако някой се поинтересува може да намери предложения на САЩ да финансират руски военоморски бази в тихия и индийския океан и затова им бяха на руснаците мистралите, но уви путин се надцени!
  • 28 Рублофили

    4 1 Отговор
    Като видя Сидеров и Копейкин да ни плашат че България е на първа линия и Фронтова държава се завивам през глава от страх Все едно че досега не сме били
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания