Last news in Fakti

9 Декември, 2021 10:41 5 209 45

Губещият от разговора между Байдън и Путин е Украйна

  • украйна-
  • милен керемедчиев-
  • русия-
  • война-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • владимир путин

В момента САЩ нямат нужда от този конфликт

Губещият от разговора между Байдън и Путин е Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двучасовият разговор на президента на САЩ Джо Байдън и руския президент Владимир Путин е втората им среща - първата беше през юни и фокусът отново беше Украйна. В тези разговори и двете страни излязоха с позитиви за собствената си политика, а губещият се оказа Украйна. Това коментира в "Денят започва" Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, предаде БНТ.

Първо, САЩ няма да участват с военни сили, ако Русия нападне Украйна, смята дипломатът. Тоест, САЩ ще продължат да подпомагат трансформацията на украинската армия към стандартите на НАТО, но няма да влязат със сила, ако има такава агресия, но ще увеличат санкциите. От друга страна, "Северен поток" беше отново обвързан с евентуална руска инвазия в Украйна. Така че, САЩ заплаши Русия със санкции, ако започне реални военни действия и навлезе в украинска територия, обясни той.

Според него Путин отново е печеливш - чрез шантаж, струпвайки огромни сили на границата с Украйна, той принуди САЩ и основни държави-членки на НАТО да започнат разговори с Русия по теми, различни от Украйна - енергийните доставки, "Северен поток" и други. За пореден път Путин, играейки с военната карта, успя да се върне на масата за разговори с президента Байдън, допълни Керемедчиев. По думите му, в момента САЩ нямат нужда от този конфликт. Основната концентрация на мандата на президента Байдън ще бъде Китай, включително и увеличаване на военното присъствие на САЩ, а и на тази англоезична коалиция, който се оформи между Великобритания, САЩ, Канада и Австралия - отново насочена към Китай. Втори такъв горещ фронт в Украйна и Черно море не им трябва, подчерта анализаторът.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Майна

    73 4 Отговор
    Основната причина за цялата тази драма, отсъстваща от какъвто и да е наратив на НАТОстан, е ясна: Киев просто отказва да спазва споразумението от Минск от февруари 2015 г.

    Според сделката Киев трябва да предостави автономия на Донбас чрез конституционна поправка, наричана „специален статут“; издава обща амнистия; и да започне диалог с народните републики Донецк и Луганск.

    През годините Киев изпълни по-малко от нула от тези ангажименти – докато медийната машина на НАТОстан продължаваше да върти, че Русия нарушава Минск. Русия дори не е спомената в споразумението.
  • 3 Госあ

    42 3 Отговор
    А не бе ! Затова Украйна трябва много добре да си преценят интересите !

    Коментиран от #26

  • 4 Пич

    60 1 Отговор
    Глупака Джо ме втрещи , като се възгордя от това , че отказал да даде гаранции на Путин за това , че Украйна няма да влезе в НАТО... Превеждам - удари ги , докато не сме ги приели , че после сме длъжни да реагираме... Та се чудя... Толкова ли е прост Джо , или особена игра играе...!!!???
  • 5 Антимилиционер

    4 77 Отговор
    Ххаха... Добър виц. Смазаха милиционера от заплахи да не припарва до бившата му република и накрая съветските милиционери го обявиха за победител. Самият Путин в уплаха си сам каза, че ще изпълни западните заповеди и няма да закача Украйна.

    Коментиран от #29, #36

  • 6 Майна

    53 3 Отговор
    Когато Варшавският договор се разпадна и СССР се разпадна преди три десетилетия, Русия изтегли всичките си военни сили от Централна и Източна Европа. Москва вярваше, че има договорено разбирателство с американците.

    Съгласно споразумението двете Германия ще бъдат обединени отново. Руските войски ще бъдат изведени от Източна Германия, Полша, Чехословакия, Унгария, България и Румъния. И нямаше да има експанзия на НАТО в Източна Европа.

    Ако Америка пое този ангажимент, това беше нарушено обещание. Защото в рамките на 20 години НАТО беше въвел всяка страна от Варшавския договор в алианса заедно с бившите съветски републики Литва, Латвия и Естония.

    Неоконсерватори и републикански ястреби като покойния Джон Маккейн се опитаха да вкарат Украйна и две други бивши съветски републики, Грузия и Молдова, в НАТО.

    Коментиран от #35

  • 7 Антимилиционер

    8 76 Отговор
    САЩ отидоха до границата на Путин, взеха му републиката, забраниха руския език и го навряха в кучи г. Пляскайте другари милиционери. Голям успех за лидера ви. Хахаххахаха

    Коментиран от #25

  • 8 БОЗА

    48 3 Отговор
    "Според него Путин отново е печеливш - чрез шантаж, струпвайки огромни сили на границата с Украйна, той принуди САЩ и основни държави-членки на НАТО да започнат разговори с Русия ..."

    Не ги е срам рашките...да имат обща граница...колко подло от тяхна страна...и с цялото си безочие,струпват войска на своя територия...подляри... ;-))))))

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 9 mi6osp

    49 3 Отговор
    Това за нуждата на САЩ от този конфликт бе ясно отдавна . САЩ се боят от този конфликт, а и не само от него, защото ако се случат, ще стане ясно колко са безсилни., въздуха под налягане.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Майна

    39 3 Отговор
    Путин, който служи в КГБ в късната съветска епоха и нарича разпадането на СССР „най-голямата геополитическа катастрофа“ на 20-ти век, сега казва: „Стига вече.

    Превод: „Дотук и не повече! Украйна няма да бъде член на НАТО или военен съюзник и партньор на Съединените щати, нито база за оръжия, които могат да ударят Русия за минути. За нас това пресича червена линия. И ако НАТО продължи да въоръжава Украйна за конфликт с Русия, ние си запазваме правото да действаме първи. Финландизирайте Украйна, или ние ще го направим!”
  • 12 Ювиги Хана

    50 2 Отговор
    Украинците загубиха от момента в който пуснаха соросоидната секта да влезе в президентския дворец в Киев 2014 г!

    Коментиран от #15, #34

  • 13 Дипломат

    45 4 Отговор
    Украинците имаха много добър стандарт на живот до 2014 г от както цереуто влезна в Украйна мизерия!
  • 14 БОРУНА ЛОМ

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "гадно":

    МНООООГОО СИ ПРАВ ДРУЖЕ! КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С НАС, БЯЛ ДЕН НЕ ВИДЯЛ! А ДАНО!
  • 15 12 без 1

    28 2 Отговор

    До коментар #12 от "Ювиги Хана":

    ... минутa!!! Копчето е нагласено за пускане!!! Въпрос на време е някой да трепне!!! Империализмът навлезе в последния си стадии!!! Противоречията и жаждата за власт, ресурси и работна ръка стоят над живота на обикновения човек!!! Време е вече да вземем живота си в свои ръце и да наложим нашата идеология- КОМУНИЗЪМ!!!

    Коментиран от #41

  • 16 Механик

    38 1 Отговор
    Губещият е обикновеният украинец. И те се продадоха за банани, уви. Инак върхушката е на печалба. А обикновеният човек ще праща праща жените и дъщерите си по публичните домове на света и ако парите все пак не стигат, ще идва в България и Турция да си продава органите.
  • 17 НЯМА ГУБЕЩ

    35 2 Отговор
    ФАЩ и Усрна нямат какво да губят. В тяхен интерес е да не заработи Севирен Поток2. Затова е цялата патардия, опитват се да изфабрикуват конфликт и да убедят Европа че руснаците са агресивни, за да спрат СП2. Хубавото е че след толкова лъжи за Сирия, Иран, Ирак, Либия никой не им варва на фашагите.
  • 18 Некой си

    30 2 Отговор
    На всички с повече от две мозъчни гънки е ясно, че губещият със сигурност ще е Украйна.
    Още от 2014 година.
  • 19 не може да бъде

    36 1 Отговор
    Според мен е доста наивно да се твърди,че Украйна е станала губеща само от един разговор.Украйна е губеща от доста време ,а големите и загуби тепърва предстоят и аз виждам в това историческа справедливост.Украйна е получила от СССР невероятни придобивки -както в териториално,така и в икономическо и демографско отношение -но всичко това ,според мен вече е пропиляно.На Запад много добре виждат накъде се е запътила Украйна -към общо катастрофа ,която сериозно ще удари тежко както по техния имидж,така и в баланса на силите и затова трескаво търсят начини за спасяване на положението.Аз лично виждам само възможност за минимизиране на загубите-но те ще бъдат много. големи.Разбира се много зависи от това и как Русия ще се развива в следващите 20 г. Не искам да се пиша пророк но ако нещата продължават в същия дух както сега ,историческите територии на Русия -Одеса ,Николаев,Мариупол ,Херсо ,Харков ще се върнат в историческата си родина без един изстрел!?А от сегашна Украйна щ е остане това ,което е на запад от Киев!Ето това плаши много колективният Запад....но те знаят че е невъзможно да се върви против логиката на събитията !
  • 20 падналия ангел

    26 2 Отговор
    Струпването на руски войски на границата е-точно на 150 км. от нея! Като по-голяма част са дислоцирани в област граничеща с Беларус-Смоленска област, но не и с Украйна! Ще рече, рашъните имат информация за някакви напъни на укрите спрямо Луганск и Донецк и по този начин им казват-"не пип, че пляс"! Ако "наща" армия се дислоцира на 150 км. от границите ни и това е повод за притеснение у съседите ни, тя трябва да не мърда от Еленския балкан!
  • 21 Само питам

    25 2 Отговор
    Руснаците анексираха полуостров Крим 2014г, а какво е оправданието за настъпилата мизерия на територията на цяла Украйна или анекса на полуострова е причината? Защо ЕС 7 години не приема Украйна в съюза и защо соросоидните слуги от Киев докраха такъв икономически крах в държава ?
  • 22 Дезинформа

    23 1 Отговор
    Крайно закъсняло изявление на чиновника.Свеговните медии отдавна направиха равносметката, а народа чете. Като се мисли за голям спец защо не каза преди срещата , че Путин шантажира Байдън да я проведе? Целия свят разбра, че срещата се проведе по предложение на Байдън и ако той не искаше едва ли щеше да се състои.
    Добре е че анализаторът признава големия провал с Украина, която вече грубо и коварно е изоставена от САЩ.в името на борбата срещу Китай след като дълго време беше използвана да създава напрежение с Русия. Това отношение към Украина не се коментира?
    Анализаторът не казва нищо и за позицията на ЕС, чиито ръководители чинно чакаха и слушаха.
  • 23 нннн

    26 1 Отговор
    Разбира се, че САЩ няма да воюват за Украйна! Те искат да воюват колониите от Полша до България включително.
  • 24 Прорусизъм über alles

    35 2 Отговор
    Ако на чичо Путин му е трудно да завладее Украйна, нека през Черно море завладее България. Ние ще бъдем спасени, а той ще спечели цялото Черно море и 111 хиляди квадратни километра база на Балканите. Той няма да намери съпротива, а хора, които ще поздравят Руската освободителна армия на плажа с карамфили в ръка!

    Коментиран от #37

  • 25 Хан Ко Брат

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "Антимилиционер":

    Как ти не омръзна минуси да ти слагат и да те псуват красноречиво? Що за мазохист си ти? Ма го отнася основно майка ти горката женица.
  • 26 ееее

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "Госあ":

    Мислех че нас ни управляват марионетки но се оказва че по -прости от нас за украинските урки
    НИКОГА НЕ ПЛЮЙ В КЛАДЕНЕЦА ОТ КОЙТО СИ ПИЛ ВОДА!!!!
  • 27 Павел пенев

    18 1 Отговор
    Коментара на Керемедчиев е примитивен опит за анализ на сложни и взаимносвързани събития,политики и икономически проекти. Въпроса е какво е правил в това министерство като бивш зам министър. Но Факти угоднически го пробутват защото в него има русофобия и изтъркани клишета за Путин.
  • 28 Даа!

    33 2 Отговор
    Такава е съдбата на всяка" магистрална жрица".Изпитвам истински жал,и съчувствие към 43 милиона обикновени хора в Украйна.Те нямат нищо общо ,с тази съзнателно раздухвана истерия ,от шепа продажни политици,заложили съдбата на десетки милиони,заради чужд интерес.Към който са закачили и своя собствен интерес.До 2008-10 г, Украйна беше цветуща държава.Живееха при много по висок стандарт,от всички бивши съветски републики.Втора по големина територия в Европа,след Русия.Житница на Европа.Мощна въгледобивна и стоманодобивна промишленост.Осми по въгл.запаси в света.Самолетостроене( деигатели за вертолети) .Там се призвеждаха уникалните РД-180-200 без който няма Космос и към момента.Уникална държава,с изключително подготвени кадри във всяка сфера.Загубиха и тях,и цялата си държава.Ако не бяха тръгнали по акъла на Обора,и сега да са главен транзитен доставчик за цяла Европа.СП- нямаше да го има.Щяха да имат още две търби през твхна територия.Сега са в ситуация....Боси ходим,но чорбаджийски стъпваме!"Но и там,както и у нас,народа си е виновен.Гледа в политическите заигравки,а не собствения интерес.
    .
  • 29 mi6osp

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    След преговорите Байдън отстъпи и спря санкциите срещу СП2 и срещу суверенният руски дълг, обяви че САЩ няма да изпращат свои войски в бази в Украйна. Да можеш да дадеш сведения за отстъпки на Путин? А който отстъпва никога не е победител, милиционерче.

    Коментиран от #31

  • 30 1944

    1 21 Отговор
    заплахата за изключване от суифт е достатъчна заплаха за империята на злото. все едно да им спреш износа на петрол. мигновена смърт.
  • 31 Антимилиционер

    2 13 Отговор

    До коментар #29 от "mi6osp":

    Хапчетата. В някакъв делириум си, милиционер.
  • 32 тъпанари

    12 3 Отговор
    Байдън би казал на украинците, глупаци сте били, излъгахме ви, но ние така си правим.
  • 33 mi6osp

    12 2 Отговор
    Резултати от преговорите Путин-Байдън: Днес началникът на генералния щаб на руската армия генерал Герасимов предупреди ,че всякакви провокации на украинската армия в Донбас ще бъдат спрени от Русия със сила.
  • 34 стоян

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "Ювиги Хана":

    До 12 ком -другарю -какво загубиха украинците бе -освен зависимоста си от изостанала Русия -украинците като идат на екскурзия в Полша се чудят защо са толкова бедни след руската окупация досега-защото разликата в доходите на поляци и украинци е три пъти-както и между поляци и руснаци -три пъти по бедни от поляците
  • 35 Поп Дъньо

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Какви руски войски е имало в България бе Майна?! Нещо си чул ама не си разбрал...
  • 36 Дедо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Антимилиционер":

    Явно си гледал друга среща?Байдън го бяха "опасали" с антураж,който даже за помахването му подсказваше!
    Реултатите ще се видят скоро!Представи си,че Байдън е бил предния ден в Индия,а на следващия до час преди срещата на разни мероприятия-как ли щеше да се представи?Може би като на срещата в Шотландия-леко дремнал!!!

    Коментиран от #42

  • 37 1944

    1 7 Отговор

    До коментар #24 от "Прорусизъм über alles":

    да не бъркаш карамфилите с картечници? щото май от село до морето не си стигал? на колко си - осемдесет?

    Коментиран от #40

  • 38 Иван

    10 0 Отговор
    В момента САЩ нямат нужда от този конфликт......но през 2014-та година имаха нужда да свалят законното правителство на Виктор Янукович.
  • 39 барчо

    6 1 Отговор
    Украйна за съжаление тръгна по стъпките на БГ и стана едно голямо нищо. Няма държава, няма народ, няма собствена политика. Не е лошо някой истински родолюбец да вземе властта и да се заеме да възстанови мира там. Това може да стане единствено като лично се договорят с Логанск и Донбас. Без каквито и да са посредници. И това трябва да стане в най-скоро време, иначе и тези два региона ще бъдат загубени безвъзвратно.. При положение, че украинската армия нападне масирано Донбас, то руски отговор ще има, защото там има над 350 000 граждани с руски паспорти. То това ще е като оня виц за каубоеца дето си яздел в прерията и видял препускащи индианци. Та в тоя момент си казал, че му се е разказала играта, но един непознат глас му прошепнал, че все още не е, като го посъветвал да убие вожда. Не толкова умния каубоец убил вожда и оня глас му казал тържествено, че вече му се е таковало таковата. Да не стане нещо подобно и с Украйна!?! Тогава да разберат че вече те със сигурност и се е таковало таковата окончателно.

    Коментиран от #43

  • 40 барчо

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "1944":

    Той човека може и да е на 80 години, ма ти дали ще ги стигнеш, че има много фактори, които няма да го позволят на новите поколения. У наше село тая година си заминаха от тоя свят 5 човека над 70 години и 12 човека под 45 години. Това да ти говори нещичко??
  • 41 Вярно ли?

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "12 без 1":

    Та казваш да си вземем живота в свои ръце? И къде да го занесем? Ти предлагаш в ГУЛАГ. Защо не отидеш сам?
  • 42 барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "Дедо":

    След тази "работна среща" с Байдън,, както президента Путин я нарече, той имаше още 3 срещи до края на деня. Преди нея имаше други, така че тази с Байдън беше помежду другото. Няколко журналисти се опитаха да следват ритъма му за месец и казаха, че едва се държат на краката си и не могат да са напълно в кондиция.
  • 43 Вярно ли?

    0 7 Отговор

    До коментар #39 от "барчо":

    Силите на опълчението в Луганск и Донецк са на изчерпване. Украйнската армия с тактиката "жабешки скокове" всяка седмица отхапва парче по парче от т.н. републики. Технологичното предимство е на страната на украйнската армия. Така че...ако те атакуват - руснаците ще трябва да нападнат територия, която е изцяло украйнска.

    Коментиран от #44

  • 44 барчо

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Вярно ли?":

    Руска армия не е участвала във войната между САЩ и Виетнам, но единствено благодарение на руската техника и руските "консултанти" се знае кой е победителя там. Може би се предвижда някакъв такъв вариант. Тактиката на жабешките подскоци няма как да продължават вечно, а и те за 7 години са завзели само една малка ивица, която е демилитиразирана и обезлюдено селце. Укрите да внимават в картинката, че не отдавна двама дето воваха бяха за втори път на червеното килимче пред В. Путин и скимтяха по команда. А преди бяха наперени и непобедими. И се случи като свалиха по погрешка руски хеликоптер. Така че всичко предстои и дали е украинска или неукраинска няма да бъде от значение!!!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.