Last news in Fakti

10 Декември, 2021 10:20 1 333 31

САЩ увериха Украйна в своята подкрепа

  • украйна-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Разговор между държавните глави на двете държави

САЩ увериха Украйна в своята подкрепа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен глава Джо Байдън проведе телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, съобщи ТАСС.

Американският представител е уверил своя колега в подкрепата на САЩ. Страната ще продължи да подкрепя суверенитета на Украйна.

Обяснил е, че дипломацията е най-доброто решение. Чрез нея може да се намери решение на спора с Русия.

Изразена е загриженост от западните партньори за руските действия по граничните райони. Всяко прескачане на нормите ще бъде последвано от икономически действия.

Американски източници обявиха, че Байдън не е правил отстъпки по време на разговора с Владимир Путин. Той е представил позициите на американската администрация.

Зеленски е бил уведомен, че може да разчита на широка подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    42 0 Отговор
    На Путин друго каза.Даде му зелена светлина.
  • 2 Kcaniba

    35 0 Отговор
    Ами честито!! Колониите са уверявани подкрепяни
  • 3 Майна

    38 1 Отговор
    Изтичат данни ,че САЩ се готвят за ядрен удар....СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА БЕЗУМИЕТО НА ИЗРОДИТЕ , ще видим...

    Коментиран от #14

  • 4 БОРУНА ЛОМ

    24 0 Отговор
    НЯМА ДА ДАДАТ СЕНО НА ГОВЕДАТА
  • 5 Заповед

    3 23 Отговор
    Путин да даде на евреите и Беларус.
  • 6 Говорить Москва

    20 0 Отговор
    Ако бях на Путин, щях да де обадя на Ротшилдите и да ги навра в кучи г.
  • 7 Посветен еврейски рептил

    29 0 Отговор
    От Байдън нищо не зависи. Държат го като представител и говорител.
  • 8 Точно от тая подкрепа

    29 0 Отговор
    Украйна цъфна, та върза.
  • 9 Коментатор

    36 0 Отговор
    Сащ увериха Украйна в своята подкрепа към тях, а също и, че няма да им изпратят и един войник при евентуален военен конфликт с Русия, щото това не е афганистан и могат да пострадат!!!
    САЩ предизвикаха кризата в Украйна плащайки над млрд долара на опозицията, която пък извади хората по улиците! И сега какво, нито САЩ ще помага, нито ЕС, щото иде зима, а да се разчита на американски втечнен газ е като да си поливаш нивата с 10л бутилки мин вода от магазина!!!
    И накрая какво излиза, че нито на фащ им пука за Украйна, нито имат смелост да се конфронтират самостоятелно срещу Русия, нито пък т.нар. зелен план има нещо смислено и изпълнимо в него!!! Важното е пропагандата да не спира!!!
  • 10 Скакауец

    31 0 Отговор
    Да, потвърдиха подкрепата си! Казаха, че ще стискат палци, та дано им се размине по-леко...
  • 11 ТаУмВзе

    23 0 Отговор
    Бандеровец ще гризка четвъртит, каквото и да направи. За Гиви и Моторола не се прощава!
  • 12 УКРАIНА

    27 0 Отговор
    Американската подкрепа за Украiна докра украинците до просешка тояга!
  • 13 Павел пенев

    18 0 Отговор
    Когато Русия ги запука ще разберат че САЩ не могат да им помогнат.
  • 14 mi6osp

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    САЩ могат да готвят ядрен удар само срещу неядрена държава. Срещу Русия не смеят, защото ще последва ядрен отговор. При разменени ядрени удари големите загуби на население ще са за държавата с 11 пъти по-висока плътност на населението САЩ. Пентагонът изчислява тези загуби като 85-95% от населението на САЩ. Не си заслужава за Украйна да затриеш държавата си.

    Коментиран от #17

  • 15 3.14К

    13 0 Отговор
    Росене, нещо за особен статус и автономия не чу ли да се говори? Стига общи приказки, слушайте поне изявленията на Белия дом. А щатите ще се намесят ли при военен конфликт? Писаниците тип DW са за хора с тотално промити мозъци или липсата на такъв!
  • 16 Наакашвили

    8 0 Отговор
    Бе те и мен ме подкрепяха, ама...............
  • 17 всъщност

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "mi6osp":

    Съгласен съм с теб, но те краварите не биха го направили заради Украйна.......главната им цел е да ликвидират Русия като държава и да разграбят ресурсите на нейна територия! Разбраха че засега няма как да стане по "демократичен" път щото Путин навря Навални в затвора, и всички опити за някаква опозиция подкрепяна от ЗАПАДналите са обречени на неуспех! Възможно е краварника да пробва изненадващ ядрен удар срещу Москва(не биха ударили районите с полезни изкопаеми щото иначе после векове няма да могат да се експлоатират заради радиацията), но дори и успешен(а той няма да бъде)това няма да попречи на Русия да нанесе фатален ответен удар! Но това изобщо няма да се случи, на Земята НЯМА ДА БЪДЕ ПОЗВОЛЕНА ЯДРЕНА ВОЙНА.......Висшият Разум на Вселената, който ние наричаме БОГ няма да допусне разрушаването на тази хубава и годна за живот планета! Галактическите сили(извънземните същества, които постоянно присъстват на Земята и наблюдават отблизо какво се случва тук) могат да реагират веднага и да попречат на всякакви опити за използване на ядрено оръжие(правили са го вече).......те са много по-развити технологично и неведнъж са спасявали планетата от сериозни катаклизми следствие на човешката дейност! Напоследък се намесват все по-често за възпиране на конфликти между САЩ и страните които те искат да "демократизират"! Неслучайно за кратко време Русия дръпна толкова напред, особено технологично.......получиха помощ от тези висши същества за най-новите им оръжия, гово

    Коментиран от #22

  • 18 всъщност

    12 0 Отговор
    .......получиха помощ от тези висши същества за най-новите им оръжия, говори се че Путин се е срещал лично с извънземни и те му помагат технически, а също и в решенията които да взима! Надявам се БОГ да пази България и достойните българи, да пази и Русия защото тя е бъдещето на новия свят, свят в който можем да бъдем и ние заедно с братския руски народ, единствените които са ни помагали и пак ще ни помогнат! И нека БОГ накаже всички родоотстъпници и продажни предатели, които за власт и пари предадоха народа и Родината! АМИН.
  • 19 📌🇧🇬

    4 0 Отговор
    Мисля, че Байдън се обади на един друг приятел от Афганистан, Президент, който емигрира малко по късно с 160/200 милиона долара “кеш” някъде в Близкият Изток.
  • 20 Костова

    8 0 Отговор
    Байден не е правил отстъпки на срещата, нито Путин е правил такива. Не е обещал, че руски войски ще се преместят от едни координати на руска земя на друго място, само защото нервират най-вече обединената световната преса, която всеки ден пише статии за това. Чак два дни след разговора Байден се обади на Зеленски да го успокои, че ако започне война между Украйна и Русия, Америка ще подкрепя самочувствието на украинците отдалече, без да изпрати нито един войник или допълнително оръжия.
  • 21 Леден душ

    8 0 Отговор
    Крах на всички политически проекти на управляващия режим в Украина. Сега народът ще ги помете.
  • 22 mi6osp

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "всъщност":

    В момента САЩ не смеят да мислят за самоубиийствена ядрена война с имащите на въоръжение хиперзвукови оръжия Русия и Китай. Ако САЩ изстрелят балистичните и крилатите си ракети, половин час преди тези ракети да стигнат целите си, САЩ ще бъдат унищожени от ядрените удари на хиперзвуковите ракети. Това е като ситуация при война с лъкове срещу пушки и оръдия, която САЩ хич не харесват. Освен това на времето руснаците избраха да защитават с ПРО Москва и други важни промишлени градове, а САЩ избраха да защитават с ПРО ракетните си силози. Затова сега мегаполисите им са уязвими дори от ракетите на Ким.
  • 23 Грульо

    9 1 Отговор
    Те САЩ и авганите бяха уверили в своята подкрепа, но ги оставиха на талибаните. :D
  • 24 United States

    1 11 Отговор
    Възможно най - незнаещите хора си мислят че Русия и Китай са съюзници. Виждам че в този сайт е пълно със специалисти по ядрените сили на Русия и САЩ. Значи едвам си взимате класните в 10 клас , обаче сте специалисти по ядрени оръжия. Най ми е чудно дали сте наясно че си измисляте…явно не се интересувате от ИСТИНАТА , а се интересувате вашето мнение да е правилното. През годините ядрения паритет е минавал през различни етапи , като той беше и единственото останало обяснение за съществуването на ссср. С твърдението си че САЩ могат да спират съветските ракети , Рейгън заби последния пирон в ковчега на ссср.Към днешна дата Путин твърди че има ракети които да развият скорост от 6 маха. Първо това е крайно съмнително, второ дори и да е вярно неговата държава е изцяло обградена от американски атомни бомби. Турция, Белгия , Италия , Холандия , 5 и 6 - флот на САЩ , както ракети Круз , Пършинг , и който разбира знае че ракета АТЛАС няма как да бъде спряна… САЩ още през седемдесете години разработиха изтребител суперсоник който развива няколко маха скорост пък какво остава за ракети. А и защо да вярваме на Путин за 6 - те маха при положение че нямат дори самолет от 5 - поколение. И накрая … Русия е свръх централизирана страна с един административен център Москва , докато САЩ …дори забравих че Франция и Англия разполагат със свои ядрени сили…

    Коментиран от #25, #27, #29

  • 25 Примати

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "United States":

    Хиперзвуковите ракети са единствения начин за Путин да направи опит да избудалка САЩ че 30 и повече години след твърденията на Рейгън Русия и Запада отново имат гаранции за взаимно унищожение. Във всички други сфери Русия е толко изостанала че не може да се опита и да лъже. Русия не може да разбере как е направена стелт системата , не може да направи самолет от пето поколение не може да прати марсоход и открадна технологията на Астра зенека за ваксината, но поради доказано по - ниската защита е съмнително какво всъщност за направили …
  • 26 ОШипка радефф

    2 3 Отговор
    НА "нашичкия " , НАТРИХА ЛИ му КАНЧЕТО ЗАРАДИ КРИМ ?
  • 27 Дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "United States":

    Много продажници бе....
    Тръгнал УСА-то да хвали....
    Нещо хубаво от тях да си видял....
    За базите около Русия се радва....
    ааа забравих....бомбите над София...

    Моли се да няма насочени ракети към България като знам колко бази им дадохме без пари...
    Тогава друга песен ще запееш...
    Струва ми се, че нямаш деца и роднини в Бълагария...троле...
  • 28 не може да бъде

    2 1 Отговор
    Много хубаво ,но дайте да видим защо след срещата с путин байдън трябва да уверява Украйна в с8воята подкрепа!?IСАЩ говорят непрекъснато за това ,колко подкрепят Украйна ,нейната териотриална цялост , че никога няма да признаят и че ще предоставят военна помощ!?Защо е нужно изобщо подобно изявление и защо и в Украйна и приблатийските държави са в шок от срещата!?Ами защото Бйдън направи някои фрапиращи неща -първо пренебрегна изказванията на сенаторите Р.Уикър и Греъм Линдзи,че с русия трябва да се действоа твърдо докрай-даже и с удар с ядрени оръжия ,ако е необходимо!?Второ пренебрегна припоръкити и позициите на цяла кохорта политици на Запад,че с Путин не трябва да се контактува!?такава среща си е голям политически риск!?Ами вижте какво се получава ,приказките ,заканите ,обидите ,квалификациите ,санкците са едно ,а реалността -може да бъде съвсем различно нещо!И когато трябва да се вземе решение,аргументите ,фактите ,данните може да бъдат много отрезвяващи!Считам,че това се е получило и с Байдън -а той не иска в никакъв случай да се провали ,ами Тръмп само това чака!?Ще се наложи Зеленски и други да се запасяват с валидол!
  • 29 ей неграмотник

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "United States":

    ракетите Пършинг отдавна ги няма, извадени са от въоръжение още миналия век, а ракетата Атлас не е за военни цели, а за извеждане на спътници.
  • 30 ма как не

    5 0 Отговор
    как няма да подкрепяг украйна, къде ще се намерят идиоти, които с такова желание искат да мрат за да може едни дебели задници да станат още по-дебели. Как да намериш по-добра кауза в живота.
  • 31 Митко

    0 0 Отговор
    Нека да не си слагат пръст дето врата скърца.