Last news in Fakti

17 Декември, 2021 13:26 1 277 34

Русия няма да въвежда по-строги закони срещу домашното насилие

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • домашно насилие

Кремъл декриминализира през 2017 г., с подкрепата на Владимир Путин, актовете на насилие вътре в семейството, с изключение на най-сериозните случаи

Русия няма да въвежда по-строги закони срещу домашното насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кремъл отхвърли въвеждането в Русия на по-строго законодателство за домашното насилие. Страната бе призована от Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) за дълбока реформа в тази област, предаде Франс прес.

"Смятаме, че действащото законодателство въвежда всички необходими инструменти за борба с това зло, полицията полага необходимите усилия", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

В съдебно решение, което уважава исковете на четири жени, жертви на насилие от страна на бившите си партньори, ЕСПЧ постанови във вторник, че Москва трябва да промени "спешно" правната си рамка, в която "няма определение" за "домашно насилие".

Русия декриминализира през 2017 г., с подкрепата на Владимир Путин, актовете на насилие вътре в семейството, с изключение на най-сериозните случаи, припомня БТА.

Това смекчаване на закона се подкрепя от консервативните течения, много влиятелни в управляващите кръговете, и особено от Руската православна църква. Църквата смята, че правосъдието, намесващо се в семейните отношения, би разбило семейства - нещо, което е "несъвместимо с традиционните духовни и морални ценности на Русия".

Въпреки липсата на официална статистика, неправителствени организации смятат, че повече от 16 милиона руски жени са жертви на домашно насилие.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 $%^

    8 25 Отговор
    На Плешивото Кремълско Запъртъче не му върви с жените и им отмъщава по този начин.Независимо от неговият пост,пари и власт,дори редовите кучки не му се връзват и комплексара се е озлобил.От друга страна рускините са най-големите парцали,които без да се замислят слагат рога на алкохолизираните си домашни любимци.

    Коментиран от #4

  • 3 Ох ли

    5 5 Отговор
    Бой еван и столичная водка
  • 4 Сега що

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "$%^":

    Пишеш и семейната си история? Никой не го интересува какви са майка ти, сестра ти , какъв си ти и баща ти.

    Коментиран от #17

  • 5 Отдел " Убииства"

    16 0 Отговор
    А нещо за закона за родител 1 и 2, за родител на родителя, който е и брат на сестра си, която му е майка, защото като негова леля и първа братовчедка и доведена сестра по бащина линия не му дава да си смени пола нещо ще напишете ли?
  • 6 Смях

    3 16 Отговор
    Традиционните им ценности..там допреди 20 години им беше забранено да влизат в църква..ленин и Сталин ги обърнаха на сеновали
    и сега въвеждат православен шериат болшевиките измамници

    Коментиран от #22

  • 7 Ердиван

    2 18 Отговор
    Русия върви към ислямизация. Това е единствен ата причина за премахване на санкциите срещу дом. Насилие, също кат в Турция
  • 8 гошо

    10 0 Отговор
    "Въпреки липсата на официална статистика, неправителствени организации смятат, че..." хубавци и сметкаджии! във всеки смисъл. ;)
  • 9 Тото

    18 2 Отговор
    От къде на къде гей-европа ще обяснява на Русия какво и как да въвежа. Това да не е жалката България, дето козирува на всеки без значение за какво. Утре ще отменят и Коледа, и всички ще се съгласите, нали? Щото е много политически коректно :D
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Наташка

    3 2 Отговор
    Пиян човек съдран чувал
  • 13 Наташка

    13 1 Отговор
    Пияна жена весела къща
  • 14 Хасан

    9 1 Отговор
    Лошо, мислех да се местя при кримските татари и се надявах по-строгите закони за домашно насилие да ме защитават от Реджеп!
  • 15 барчо

    14 1 Отговор
    "Домашното насилие" е много крехка тема. При едно небалансирано законодателство много лесно един от членовете на семейството може да се определи като жертва на домашно насилие, а всъщност да няма такова нещо. Засилването на мерките срещу домашното насилие разбиват семейните ценности и изобщо семейството, което естествено идва и от възпитанието в младежките години. При положение, че мъжът е хванал жена си да прелюбодейства с друг мъж и и нацепи няколко шамара, кой в случая е жертвата??? За изневярата наказателен закон няма, въпреки дадените и собственоръчно подписани брачни клетви. Това е само едно примерче, а могат да се дадат безкрайно. Друго. Възпитанието на непълнолетните деца е винаги съпътствано от домашно насилие по определение. Децата разбират кога са сгрешили само тогава, когато ги накажат за извършеното деяние и по тази причина нямат лични карти, като нямат административни права. За тях и тяхните постъпки са отговорни родителите. Да. С тях трябва да се говори и да и се обяснява, но обясненията да са на тема за какво точно провинение е наказанието или шамарите, в зависимост от провинението и емоционалното състояние на детето. А това, че някой по ТВ разправя как не е ударил нито един шамар на детето си е нагла и долна лъжа.

    Коментиран от #31

  • 16 1944

    0 13 Отговор
    северо източните варвари не разбират цивилизацията на човеците

    Коментиран от #18, #34

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1944 1/2

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    Що е то да си "варварин" според циЛИвилизаторът "1944": родил си се мъж и НЕ се съмняваш, че си мъж; родила си се жена и НЕ се съмняваш, че си жена.

    Коментиран от #20

  • 19 Костова

    11 0 Отговор
    Законът за домашно насилие признава всеки анонимен сигнал от някой темерут комшия, който би могъл да напише или се обади където трябва, че биете детето си или жена си. Или самият ваш наследник да вземе да ви обвини за психологическо насилие, ако сте го наказали 2 часа без телефон. Мъжът, за който е подаден сигнал,че малтретира жена си, се изгонва от жилището и се праща на психологическо превъзпитание. Не безплатно, а трябва сам да заплати за съветите, които ще му дават как да се отнася към членовете на семейството си. Като не непременно там ще го хокат психолози, а може и някоя тетка общественичка от някое НПО, което е регистрирало тази дейност. И накрая, ако тази организация реши и когато реши, той може да се върне в семейството си.
  • 20 Д.Войников

    10 0 Отговор

    До коментар #18 от "1944 1/2":

    "Варварин" си още и ако смяташ, че половете са 2, а НЕ n+2...
  • 21 Костова

    8 0 Отговор
    Насилието си е насилие и то трябва да се наказва независимо дали е извършено вътре в семейството или навън. Полицаи и следователи се сблъскват с известни трудности защото жертвите на домашно насилие понякога се нахвърлят върху полицаите в защита на мъжете си. Спомням си такъв случай Имах съученик, който заемаше висок пост в полицията. В тесен кръг знаехме, че мъжът на една наша съученичка си пада малко мачо и периодично я пердаши. Аз се възмутих от бездействието на полицията и лично на нашия съученик,да го наречем В. Останах без реч когато той ми разказа какъв цирк е направила последния път нашата съученичка (навремето пълна отличничка в учението) когато са задържали мъжа и.Така че разбираемо е,но не е оправдано когато сигналите за домашно насилие се пренебрегват.
  • 22 Плач

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смях":

    - заради оскъдната ти, меко казано, обща "култура" : СССР се разпада не преди 20, а преди 30 години. Ти нещо друго освен опорките-недомислици, дето ти ги спуска чичко Шорош, четеш ли??? (въпросът е риторичен)
  • 23 Павел пенев

    7 0 Отговор
    На политически зависимия ЕСПЧ, Русия отдавна не обръща никакво внимание.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 От страни

    4 0 Отговор
    Абе натискат Русия да приеме законите като в Кравария, за да може по лъжлив или даже не лъжлив донос да иземат децата. Ама нема да стане. Закони има за всяко престъпление и няма нужда от тия мъгливи неточни глупости, дето детето е възможно можело да получи морално или финансово подтискане - сатанински закон.

    Коментиран от #26

  • 26 барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "От страни":

    Точно така. Закони има за всяко насилие, престъпление. Само трябва да бъдат прилагани. А по принцип тези нови уж по-строги и уж по-справедливи закони за домашно насилие са не само съмнителни, а и вредни. Те несъмнено ще унищожат семейната клетка и с времето вече няма да се сключват бракове, а връзката между еднаквите полове ще се окаже по-безопасна, да не говорим че изобщо раждането и отглеждането на деца ще е твърде опасно и нежелано от хората в детеродна възраст. За съжаление началото е сложено и несъмнено при нас ще го направят, защото ние нямаме гръбнак.

    Коментиран от #28

  • 27 Иван

    1 0 Отговор
    Не се налагат по-строги мерки, защото повечето препили женени мъже си заслужавали боя.
  • 28 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "барчо":

    Имено това ме плаши колега, радвам се че го виждате и със сигурност такива като нас не трябва да допуснем да бъде прието подобно в България. Тия обратните не могат да раждат деца а искат да ги имат, тия наднационалните искат да намалят човечеството и отнемането на децата от нормалните и предоставянето на тия деца на обратните е силен удар като в боулинга с една топка много мишенисе гътат - нормалното семейство ще се оправи ли след такъв удар? Това дете дали нема да стане играчка в чужди ръце? Това дете ще порасне ли нормално? Как ще го възпитават двама татковци?

    Коментиран от #29, #30

  • 29 Няма да са

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "От страни":

    двама "татковци", а "родител 1" и "2"...
  • 30 Да намалят

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "От страни":

    човечеството ли? Защо при определени части (с религия, различна от християнската) от човечеството подобни "експерименти" не се правят? Защо тези части от човечеството не спират да се плодят и множат? Че и държат белият европейски гостоприемник да ги хрантути?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Админна Пръц

    0 0 Отговор
    Голямпедал съм
  • 34 Миша

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    Западноевропейские гомосексуалисты не имеют никакого отношения к слову "Цивилизация". Весь этот рассадник гнили пусть варится в своём соку, и не лезет к другим народам и нациям.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания