Last news in Fakti

17 Април, 2013 21:50 2 874 0

Арестуван е заподозрян за атентата в Бостън?

  • бостън-
  • атентат-
  • бостън
Арестуван е заподозрян за атентата в Бостън? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Арестуван е заподозрян за двойния атентат в Бостън, предаде Си Ен Ен. В момента не се съобщават повече подробности.

Все още не са извършени арести във връзка с двойния атентат на бостънския маратон, при който загинаха трима и бяха ранени 176 души, предаде Ройтерс като се позова на източници от федералното правителство и полицията.

По-рано телевизия Си Ен Ен съобщи, че властите са арестували заподозрян за взривовете. 

Пробив в разследването е осъществен чрез запис от видеокамера на магазин, който е бил близо до мястото на втората експлозия.

"Бостън глоуб" съобщава, че на видеото се вижда мъж, който оставя чанта на улицата, където се задействаха самоделните бомби, и след това се отдалечава.

Губернаторът на щата Мазачузетс Дювал Патрик потвърди, че личността на заподозрения е установена.

Взривното вещество е било поставено в тенджери под налягане. Освен това за уплътняване на обема са били поставени метални парчета, пирони и сачми.

Подобни импровизирани бомби са били използвани в Афганистан, Индия, Непал и Пакистан с цел да се предизвика голям брой ранени и стресиране на очевидците и оцелелите.

Пожелали анонимност източници от службите за сигурност за заявили, че бомбите от Бостън не са прецедент. През 2010 г. на „Таймс скуеър" бяха открити и обезвредени подобни три взривни устройства.

Тогава талибаните поеха отговорност за готвения атентат за разлика от разграничаването им от бомбите в Бостън. За първи път през 2004 г. ФБР получава сигнал, че се готви атентат с тротил и метални шрапнели.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА