Last news in Fakti

10 Януари, 2022 19:08 9 076 124

Путин обяви: Победихме в Казахстан!

  • владимир путин-
  • касим-жомарт токаев-
  • казахстан-
  • цветна революция

Русия отдавна обвинява Запада за подклаждането на така наречените "цветни революции" - въстания, които свалиха правителства в страни като Грузия, Украйна, Киргизстан и Армения

Путин обяви: Победихме в Казахстан! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин обяви победа в защитата на Казахстан от, както той го определи, подкрепяно от чужбина терористично въстание, и обеща на ръководителите на други бивши съветски републики, че предвождан от Москва съюз би защитил и тях, предаде "Ройтерс".

Най-големият град в Казахстан Алмати се върна към почти нормално състояние днес след близо седмица размирици, най-тежкото насилие в 30-годишната независима история на най-стабилната бивша съветска държава в Централна Азия.

Чистачи премахваха отломки от улиците, все още осеяни с опожарени автомобили. Повечето магазини бяха отворени отново, градският транспорт и редовният трафик се завърнаха, а интернетът беше включен отново за няколко часа в града, за първи път от миналата сряда.

Площадът до кметството, опожарен по време на размириците, беше силно контролиран от силите за сигурност и затворен за обществеността. Полицията претърсваше автомобили на контролно-пропускателни пунктове.

Путин изпрати парашутисти миналата седмица да защитават стратегически съоръжения, след като антиправителствени протестиращи претършуваха и опожаряваха обществени сгради. Смята се, че десетки хора са били убити при сблъсъци между силите за сигурност и демонстранти в градове в цялата страна.

Бързото разполагане на сили от Русия демонстрира готовността на Кремъл да използва сила, за да защити влиянието си в бившия Съветски съюз, в момент, когато Москва също така е в конфликт със Запада заради хиляди войници, струпани близо до Украйна.

Путин каза на виртуална среща на военния съюз на бивши съветски държави ОДКС, че органът е успял да "предотврати подкопаването на основите на държавата, пълната деградация на вътрешната ситуация в Казахстан и да блокира терористи, престъпници, грабители и други престъпни елементи".

"Разбира се, разбираме, че събитията в Казахстан не са първият и далеч не последният опит за намеса във вътрешните работи на нашите държави отвън", подчерта той и допълни: "Мерките, предприети от ОДКС, ясно показаха, че няма да позволим ситуацията да бъде разклатена у дома".

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев каза на срещата на ОДКС, че страната му е преживяла "опит за държавен преврат".

"Под прикритието на спонтанни протести избухна вълна от размирици", настоя той и добави: "Стана ясно, че главната цел е да се подкопае конституционният ред и да се завземе властта."

И Русия, и Казахстан представиха размириците като бунт, подкрепян от чужбина, въпреки че не казаха кого обвиняват за организирането му.

Русия отдавна обвинява Запада за подклаждането на така наречените "цветни революции" - въстания, които свалиха правителства в страни като Грузия, Украйна, Киргизстан и Армения - и насърчава собствената си роля, помагайки за потушаването им. Тя подкрепи президента на Беларус в смазването на демонстрациите през 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    108 25 Отговор
    Ден победой

    Коментиран от #109, #124

  • 2 Майна

    92 17 Отговор
    Токаре..,,Искам да благодаря специално на руския президент Владимир Владимирович Путин за разбирането и за бързото решение за изпращане на мироопазващ контингент на ОДКБ в Казахстан. Ние поддържаме постоянна комуникация с вас, уважаеми Владимир Владимирович, от първите дни на терористична атака срещу нашата страна "казахстанския лидер каза .,,
  • 3 az #Контрапропаганда

    167 24 Отговор
    Никой не очакваше такава бърза реакция, факт! Ако Янукович беше действал така решително както Токаев, то сега казусът фашистка Украйна нямаше да стои.

    Коментиран от #83, #101

  • 4 Kcaniba

    154 21 Отговор
    за 2 дни, с 2 роти спецназ Русия победи талибаните!! Когато хората, народите са с теб, това е неиьбежно!!! За 20 години америкосите 150 000 армия , барабар с европуделите бити и набани!!!

    Коментиран от #123

  • 5 Ердоан

    78 7 Отговор
    То е ясно. Феттулах Гюлен пак не успя

    Коментиран от #21

  • 6 Дед Мороз

    132 16 Отговор
    Фашистите подкрепяни от "демократичните " западни сили и "демократичните "САЩ загубиха! РУСИЯ е винаги на страната на онеправданите!

    Коментиран от #12, #43

  • 7 СЛАВА НА ПУ'ТК'ИН ШАЛОМО'ВИЧ

    29 163 Отговор
    ВЕЛИКА ПОБЕДА НА ПУТКИНСТАНСКИЯ АСКЕР СРЕЩУ ЖЕНИ И ДЕЦА ПРОТЕСТИРАЩИ СРЕЩУ КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ САТРАП!

    Коментиран от #27, #67, #88

  • 8 ✊✊✊

    128 13 Отговор
    Соросите си скубят косите.
  • 9 Дедовия

    31 115 Отговор
    Нищо ново от Империята на злото!

    Коментиран от #18, #38

  • 10 ГуаЙду

    93 5 Отговор
    Ами аз сега президент ли съм на Венецуела ил не съм? Щот САЩ мъ признаха пък ощи не съм встъпил в длъжност и не знам кво да прая? Чудя съ!
  • 11 Помнещ

    22 104 Отговор
    В Сирия около 20 пъти казваше, че е победил ИДИЛ и още е там и още се пуцат ... На кого бяха къси краката ...?

    Коментиран от #100

  • 12 В.БОЖКОВ : " Оня шапкар е...ФИГУРАНТ"

    10 46 Отговор

    До коментар #6 от "Дед Мороз":

    "ПРОТЕСТИТЕ ГИ ФИНАНСИРАХ И ОРГАНИЗИРАХ....АЗ" !!!!

    Коментиран от #22, #62

  • 13 Турска мъка

    77 8 Отговор
    В Турция анализаторите на режима на Ердоган плачат и скърбят за това огромно поражение в плановете им за велик Туран.
  • 14 Айк

    9 49 Отговор
    От януари 1947 до декември 1952 г. 16 извънземни кораба се разбили или извършили принудително кацане в САЩ. Резултатът – 65 мъртви пришълци и един жив, попаднали в ръцете на американците.
    През 1953-та за президент на САЩ е избран ген. Дуайт Айзенхауер, а същата година в Америка се разбили още девет летящи чинии. В тях били открити 26 мъртви и 4 живи извънземни. Десети апарат бил предаден на САЩ от правителството на Южна Африка.
    През 1953 г. астрономите открили големи космически обекти, които приближавали към Земята. Това били космически кораби с пришълци, които влезли на орбита около нашата планета.
    Пришълците твърдели, че идват от планета, която се върти около червен свръхгигант в съзвездието Орион, който ние наричаме Бетелгейзе. Те заявили, че тяхната планета умира и в бъдеще ще бъде негодна за живот. Резултатите от преговорите били среща на Айзенхауер с извънземните на базата на ВВС „Едуардс”.

    При срещата бил подписан договор между цивилизацията от Бетелгейзе и САЩ. На Земята се появил първият посланик – Крил. Срещата била записана на кинолента, която днес се съхранявала в тайни архиви.
    Договорът гласял: извънземните няма да се намесват в земните дела, а САЩ няма да се месят в извънземните. Дейността на пришълците на Земята ще се пази в тайна. Те ще споделят с американците тайните на свои технологии и ще помогнат в усвояването им. Извънземните няма да сключват договори с други страни. За това те ще получат правото временно да „заимстват” ограниче

    Коментиран от #17, #78

  • 15 е те така

    66 4 Отговор
    Абе онова журналистче джамбаз-еди кой си, да вземе да "осъди" действията на дърпащите конците му демократи от САШ.
  • 16 Тодор Правешки

    15 68 Отговор
    Пабеда, товарищи! Хаяско I- ви току що я обяви в стил Чехословакия 1968- ма! Отваряйте бояришника!!!

    Коментиран от #23

  • 17 гост

    30 4 Отговор

    До коментар #14 от "Айк":

    Добави и името Дейвид , за да знаят хората и да четат !

    Коментиран от #28

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да бе

    17 81 Отговор
    Победихте и в Унгария през 1956г. и в Чехия 1968г. (Пражката пролет) обаче сега няма съветски съюз. Този дребосък с малките очички не е по различен от Хрусчов обаче на всяка свиня и идва коледата. Една лека кола не направиха тези руснаци или един телевизор. Могат само бомби, ракети и да дрънчат оръжие. Плашат гаргите а като бях там повечето им автомобили фашистки.

    Коментиран от #32, #105

  • 20 Дедовия

    13 58 Отговор
    Победата е голяма само в очите на молдовския алкохолик пишещ под много никове!
  • 21 Турска мъка

    73 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ердоан":

    Режимът на Ердоган потъна в скръб от загубата на Казахстан, най-важната държава в тяхната мечта да създадат великия Туран, в който турците ще имат водещата дума. Сътрудничеството на Ердоган със Сорос и Запада се провали, джихадистите се оказаха лесна мишена за руските сили. Казахстан ще остане в руската сфера на влияние.

    Коментиран от #66

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 димитър киров

    76 11 Отговор
    А, БЕ КРАВАРЧЕ А ТВОИТЕ АМЕРИКАНЦИ КАКВО ПРАВИХА 300 Г.избиха индианците и опожариха половината свят .а сега идва ред на българия .да ви видя тогава какво ще пишете -СКАПАНЯЦИ ПРОДАЖНИ......
  • 25 доктор

    55 3 Отговор
    Козяците да не реват, мокрят си краката ще хванат ревматизъм!
  • 26 ЦК на ГЕРБ

    59 11 Отговор
    Путин е велик !!!
  • 27 ахахахах

    77 10 Отговор

    До коментар #7 от "СЛАВА НА ПУ'ТК'ИН ШАЛОМО'ВИЧ":

    "Жени" и "деца" с АК и СВД дето режат глави на правоохранителните органи, мародерстват, ограбват над 160 големи търговски обекта, палят правителствени сгради и най-интересното - атакуват моргите за да изнесат труповете на своите та да не проличало че са импортирани тероряги. Някой друг виц знаеш ли бре капут сплескан?
  • 28 Дейвид

    7 21 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Но САЩ и пришълците имали свои скрити цели. Извънземните експерименти над хора се оказали не така безобидни и безвредни. Някои от тях били насочени към постигане на съвместимост между двете раси, където извънземните постигнали успех – земни жени започнали да раждат мутанти. От своя страна пришълците уличили американците в стремеж към използване на дадените им технологии за военни цели.

    Мирното сътрудничество висяло на косъм. Но тъй като хората явно били по-слаби от „братята по разум”, то властите решили да продължат разбирателството, като си затворят очите за безобразията на пришълцитТвърди се дори за съществуването на съвместни полети до Луната и Марс, където съществуват колонии – както земни, така и извънземни. Случвали се и локални въоръжени конфликти на базите и в лабораториите. А президентът Никсън, когато го заплашвал импийчмънт заради „Аферата Уотъргейт”, бил посъветван от MJ-12 да си подаде оставката, за да не се разкрият тайните, свързани с извънземните. Заради тези тайни бил убит и президентът Кенеди… И така нататък…е. Така щяло да продължава, докато САЩ не получат оръжие, с което да бъдат равни на извънземните. В резултат били разработени проектите „Джошуа” и „Ескалибур”.

    Коментиран от #39

  • 29 Серьога Клатику'ров

    16 83 Отговор
    ДА РАЗСТРЕЛЯШ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИ ЖЕНИ И ДЕЦА И ДА ГО ОБЯВЯВАШ ГОРДО,..КАТО.. ПОБЕДА Е... ИЗВРАТЕНО, ПОЗОРНО И ИНФАНТИЛНО - ТИПИЧНО ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ОТ ВРЕМЕТО НА СССР!
    ПУТКИН Е НИЩОЖЕСТВО И МАСОВ УБИЕЦ

    Коментиран от #42

  • 30 пламен

    17 55 Отговор
    кого е победил...работниците които се борят за хляба на децата си ли ?
    долу олигархията,долу путин,свобода на народа

    Коментиран от #36, #40, #68

  • 31 Centyrion

    52 11 Отговор
    Така трябваше да стане и в Украйна.Аз съм сигурен ,че го отчитате како грешка.Тук нещата имат същият идеен замисъл и подбудители.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Jamie 🇺🇸

    18 61 Отговор
    Логиката на Путин е невероятно тъпа. За него всеки който изразява недоволството си под някаква форма е платен от Америка. Звучи тъпо. Звучи все едно....хората трябва вовеки за търпят гавра над тях и безкрайно покачване на цените. Краят на Путин идва, самият руски народ ще го изкорми в близките 5-10 години

    Коментиран от #48, #58

  • 34 Русофил

    8 56 Отговор
    „Руснакът иска ли война?”
    не питай тази тишина,
    в която братските могили
    войниците са приютили.

    Ти за това попитай тези,
    които в цинкови ковчези
    тук от земи съседски влачат
    стариците да ги оплачат.

    Попитай храбрите момчета,
    които днес из Кремъл шетат,
    с пагона си го украсяват
    и сопа „мирна” там развяват.

    Литовец питай и поляк –
    за тях кошмарът е руснак,
    попитай пролетта във Прага
    как мир със сила се налага.

    Унгарците попитай как
    войникът руски в руски танк
    из Будапеща мирно гази
    от тях мира за да опази.

    Ще ти отвърне побелял
    финландец доста остарял
    как „мирно” руската войска
    там зиме драпа през снега.

    И братът белорусин даже
    намерил би какво да каже,
    че на изгаряща цена
    дари им братството Москва

    когато с ордата си зла
    Суворов палеше села.
    Попитай техните поля –
    кръв непокорна ги поля.

    Попитай ти Украйна братска
    защо от любовта славянска
    и от прегръдката на брата
    защита търси днес при НАТО.

    Миролюбивият Иван
    обстрелваше Афганистан
    и в градове, и във села
    не мир донесе, а беда.

    Деца, вдовици във Чечня
    руснакът иска ли война
    попитай и ще чуеш сам
    руснак как „миротворства” там.

    Грузинец винаги щастлив
    през сълзи днес ще премълчи,
    че от съсед „миролюбив”
    сега земята му гори

    „Руснакът иска ли война?” –
    от Литва питай до Китай
    съсед дали един поне
    ще отговори твърдо: „Не!”
  • 35 Мачкай Путин

    49 5 Отговор
    Ела пак да ни спасиш !!!

    Коментиран от #107

  • 36 Jamie 🇺🇸

    9 43 Отговор

    До коментар #30 от "пламен":

    Точно. Победил е прошляците които нямат say-so и ще им вдигат цените докато не пукнат. Имайте предвид горивото в Казахстан може да е стотинки, ама заплатите им са като в Украйна - 220 лв /месец
  • 37 Зззз

    17 2 Отговор
    Затова сета съжаляват за онова време "интелигенцио"
  • 38 хихи

    54 2 Отговор

    До коментар #9 от "Дедовия":

    САЩ са разпалили 201 от 248-те военни конфликта след края на ВСВ

    American Journal of Public Health публикува доклад разглеждащ всички въоръжени конфликти от края на Втората световна до днес. Изследванията, базирани на историческите факти, сочат че Съединените щати са предизвикали и разпалили 201 въоръжени конфликта за конкретния период (1945-2001), като общия брой на конфликтите за периода е 248. Най-шокиращото в изследването е заключението, че жертвите в тези 201 въоръжени конфликта са 90% цивилни.

    „От края на Втората световна са избухнали 248 въоръжени конфликта в 153 точки на света. Съединените щати са предизвикали 201 военни конфликта чрез задгранични военни операции и интервенци между края на Втората световна и 2001г., като след това са отговорни и за други като Афганистан и Ирак“, пише в доклада.

    Доклада разглежда и други аспекти на глобалния милитаризъм като обема на военните разходи на някои от най-могъщите държави.

    ---

    Не е случаен и този опит да преповторят случилото се в Украйна, но този път в Казахстан, които са богати на ресурси и с над 300 милиарда долара западни инвестииции. САЩисаните яко мрънкаха колко бързо били действали ОДКБ и как още с кацането на първите военни транспортни самолети терорягите се паникьосали.
  • 39 гост

    3 16 Отговор

    До коментар #28 от "Дейвид":

    Добави рен тв И.Прокопенко и А.Чапман и да се гледа и мисли !
  • 40 Kcaniba

    43 5 Отговор

    До коментар #30 от "пламен":

    че да не живеете в аул с фцете? Проверете в нета има клипове дори!!! Под прикритието на жените и децата , зад тях бяха талибаните - палихаи убиваха!! Изгорени са500 полицейски казахстански автомобила, простете - жени и деца ли са ги горили!!!!????
  • 41 Васил

    8 55 Отговор
    Голяма победа няма що въоръжени срещу беззащитни протестиращи.

    Коментиран от #45

  • 42 ахахахах

    42 8 Отговор

    До коментар #29 от "Серьога Клатику'ров":

    "Жени" и "деца" с АК и СВД дето режат глави на правоохранителните органи, мародерстват, ограбват над 160 големи търговски обекта, палят правителствени сгради и най-интересното - атакуват моргите за да изнесат труповете на своите та да не проличало че са импортирани тероряги. Някой друг виц знаеш ли бре капут сплескан?
  • 43 Jamie 🇺🇸

    12 50 Отговор

    До коментар #6 от "Дед Мороз":

    Да, само дето фашистите май са в Русия. Русия вече въведе задължителна ваксинация над 60 години и за жители на градове над милион. В САЩ такава глупост няма. Ако приемат такова нещо в САЩ ще се лее КРЪВ

    Коментиран от #52, #72

  • 44 Колхоз

    9 44 Отговор
    ПУТЯ ПИЧКИН поведе ли лично Атаката срещу Украйна или..."ПОБЕДАТА" му срещу жените в Казахстан му е достатъчна?
    Ееех ПИЗДИН.... ПИЗДИН

    Коментиран от #47

  • 45 Рептил

    47 6 Отговор

    До коментар #41 от "Васил":

    Децата са рязали главите на полицаите, а жените са ограбили над 400 суперсаркета и подпалили линейките, пожарникарските и полицайските коли!!!

    Коментиран от #50

  • 46 Ха ха

    13 54 Отговор
    Много руски тролове тук! Ще се пукнат че не сме 16-та република но какво да се прави няма вече СССР. Нека си карат москвичите.

    Коментиран от #49, #55

  • 47 мормоний

    38 3 Отговор

    До коментар #44 от "Колхоз":

    друго си е да си многоженец от юта и да хранушкаш 20 годинки талибаните...
  • 48 ГуаЙду

    41 2 Отговор

    До коментар #33 от "Jamie 🇺🇸":

    Господине, понеже виждам ,че сте много умен и учен човек, може ли поне вий да ми кажете , кога ной после ще встъпя в длъжност като президент на Венецуела, щот нъл САЩ мъ признаха , а и други европейски страни включително и вашата? С голямо уважение бъдещ президент на Венецуела - подпис.- печат нямам.
  • 49 хо хо

    16 2 Отговор

    До коментар #46 от "Ха ха":

    малко сме талибанските анти-тролове, не се разплождаме нещо, но да продължаме с опитите!!!
  • 50 ПРИПОМНЯНЕ

    10 38 Отговор

    До коментар #45 от "Рептил":

    Значи така: Като не искаш да ти увеличат цената на газа с 50% и протестираш, те обявяват за "ТЕРОРИСТ"...А относно превземането и изгарянето на административни сгради, военно училище и т. н. , то и "Партийния дом" в София го изгориха "ТЕРОРИСТИТЕ", нали???

    Коментиран от #53

  • 51 ахахахах

    34 3 Отговор
    ееех тия гадни руснаци, да идат да разстрелят онези мирни протестиращи с АК и СВД дето режат глави на правоохранителните органи, мародерстват, ограбват над 160 големи търговски обекта, палят правителствени сгради, пожарни, полицейски коли и най-интересното - атакуват моргите за да изнесат труповете на своите та да не проличало че са импортирани тероряги. Кой ви ги спуска тия малоумни пиксвили бе журналя треторазрядни??
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 ха ха

    5 35 Отговор
    Путя победил Евразийския съюз на негова територия с негови войски... Ще падна от смях! Май и той загрява за отбора на Бай Дън...

    Коментиран от #57

  • 55 Jamie 🇺🇸

    5 22 Отговор

    До коментар #46 от "Ха ха":

    Плащат им пари да пишат, и старото поколение boomer-ите веднага им вярват. Вярвст на анонимен потребител. Аз не искам дори хората на мен да вярват. Да седнат и да проверят фактите за себе си! Просто им давам посока - накъде да търсят
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 хо хо

    18 0 Отговор

    До коментар #54 от "ха ха":

    василе, дръжса мъжки!! Недей изпада в истерия като азиса
  • 58 Само че

    45 4 Отговор

    До коментар #33 от "Jamie 🇺🇸":

    Явно не си информиран. След обявяване на нови цени на газа в Казахстан, хората излизат на протест. Правителството обявява, че няма да увеличава газа и връща старите цени. И след цели 4(четири)дни излизат протестиращи, въпреки, че няма никакво увеличение, и забележи с оръжия. Започват да убиват, стрелят по полицията, чупят, палят. Защо? Няма никакво увеличение! Защо се правите на бавно развиващи?

    Коментиран от #61, #71

  • 59 Истината

    28 5 Отговор
    Отиде спецназа и след 24 часа, Никто кроме нас.....!?! Та така!?!

    Коментиран от #65

  • 60 Пича

    9 35 Отговор
    Путинските тролове са в оргазъм. Дворцов преврат, използвал народното недоволство от диктатора Назарбаев, се представя като "победа" от най-големия крадец и лъжец в Русия.
    ХАХАХААААА!

    Коментиран от #63

  • 61 Само че

    26 1 Отговор

    До коментар #58 от "Само че":

    Поправка-за бензина. От 20ст.на 46ст.връщат го отново на 20
  • 62 Иван4о

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "В.БОЖКОВ : " Оня шапкар е...ФИГУРАНТ"":

    Вервам му!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 ФАКТИТЕ

    9 31 Отговор

    До коментар #59 от "Истината":

    Модерният терорист днес е Путин.

    Медиите съобщават, че на 5 януари,в конферентната връзка,
    Путин е настоявал пред Токаев и Назърбаев
    Казахстан официално да признае анексията на Крим,
    да върне статута на втори държавен език на руския в Казахстан,
    да разреши разполагането на руски военни бази в Казахстан
    и да предостави автономия на руското население в Казахстан.

    Силите на ОДКБ в Казахстан
    се ръководят от руския генерал Андрей Сердюков,
    който е ръководил окупацията на Крим.

    Какво ви говори това?

    Коментиран от #75

  • 66 Хахаха

    30 5 Отговор

    До коментар #21 от "Турска мъка":

    Доста си се заблудил. Тези които искаха да свалят Ердоган са същите които опитаха преврата в Казахстан.

    Коментиран от #70, #91

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Сивата чапла

    16 2 Отговор

    До коментар #30 от "пламен":

    Не се престаравай, като го напишеш един път, няма нужда под друг синоним да пишеш същото.
  • 69 ха ха хааа

    4 25 Отговор
    Русоснята цвили от възторг ..🤭
  • 70 Сивата чапла

    20 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хахаха":

    Нарочно се е "заблудил", има задачката да отклонява вниманието от това, кои са истинските подбудители.

    Коментиран от #111

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Сивата чапла

    23 2 Отговор

    До коментар #43 от "Jamie 🇺🇸":

    Нямаш ли познати в Чикаго, да питаш поне. Зависи за кой щат става дума. ......................... В Чикаго, нали си имат кметица от скъпата боя и ориентация, последно нареждане, на летище, в държавни учреждения без зелен сертификат не може. Какво значи това? Да обяснявам ли.
  • 73 😂😂😂😂...

    5 27 Отговор
    Победа и пак победа😂, палячовщината на Путин няма граници, вчера победегаиха злите сили от запада, от САЩ, всички ислямисти, евангелисти, будисти и ордите на Чингиз хан..браво..молодци, сега тези велики победители нека да се огледат около тях, техните съседи от бившите републики, бягат от тях като от огън, прибалтийските държави, Украйна, Молдова, сега Казахстан, в тези държави които останаха под техен контрол, цари бедност, безработица, мизерия, и феодално кланово управление от 17 век..честито на победените!!!!

    Коментиран от #76

  • 74 Механик

    38 3 Отговор
    Сороснята яде бой в Казахстан и подви опашка.
    Чува се неистов вой на сороски койоти и хиенки. Музика за ушите!
    Сега заловените да бъдат избесени по стълбовете. Всички запдни фирми, които точат ресурсите на Казахстан да бъдат изритани извън пределите на страната. Всички предатели от висшите постове, да бъдат пребити с камъни на площада!
  • 75 Сивата чапла

    26 5 Отговор

    До коментар #65 от "ФАКТИТЕ":

    Говори, че са си научили урока след идиотията в Украйна. Говори, че няма и капка съмнение, че американците не се спират пред нищо и че това са правили и ще правят винаги, пропаганда и хаос. И който им се върже на лъжите!

    Коментиран от #77

  • 76 Сивата чапла

    20 3 Отговор

    До коментар #73 от "😂😂😂😂...":

    Забравил си да добавиш, че Русия контролира и гетата в САЩ, там е мизерия, убийства, наркотици.
  • 77 ПРИПОМНЯНЕ

    6 15 Отговор

    До коментар #75 от "Сивата чапла":

    Значи така: Като не искаш да ти увеличат цената на газа с 50% и протестираш, те обявяват за "ТЕРОРИСТ"...А относно превземането и изгарянето на административни сгради, военно училище и т. н. , то и "Партийния дом" в София го изгориха "ТЕРОРИСТИТЕ", нали???
  • 78 Механик

    24 2 Отговор

    До коментар #14 от "Айк":

    Те от толкова много извънземни технологии ли американците излизат в орбита с руски ракети?!
    Абе, вие вярвате ли си бе?
  • 79 Тъпчо

    6 18 Отговор
    Хахаха…товариш Путин пак се е предозирал с Боряшник.
  • 80 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    8 24 Отговор
    "Путин обяви: Победихме в Казахстан!" Това изречение говори колко са сбъркани ценностите на Путин. Важното е не дали са доволни и победители Путин и Нурсултан Абишули Назарбаев. Важното е как живее народа на Казахстан, и дали това иска народа на Казахстан. И Путин, и разните ислямски фанатици, ако има такива са ЗЛОДЕИ НАШЕСТВЕНИЦИ.
  • 81 разума

    15 4 Отговор
    Не само НАТО тоест САЩ ги могат тези работи. Руснаците се научиха от американците и е време ученика да надмине учителя си което е естествено. Всички империи паднаха време е и на американската и на англосаксонците.
  • 82 РАМБО ПЕНСЮНЕР ОТ ВОЙНИТЕ

    9 7 Отговор
    А МОЛЯ ДА ПОПИТАМ,„ПАРАШУТИСТИТЕ ”КАКТО ДОЙДОХА ТАКА ЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНАТ—С ПАРА ШУТ🤔
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Дребен цървул

    4 20 Отговор
    Победиха цивилното население май..наглоста им няма граници..
  • 85 2121

    9 3 Отговор
    Винаги,си спомням филма на Джордж Лукас "Междузвездни войни".Империята на Злото беше изобразявана ,като Земното Кълбо,и в показваха Северна Америка на територията на която е именно Имперята на Злото-това са тъпите сащ.Проследете ,ако имате записи на Междузвезни войни първите серии и ще се убедите,че Джордж Лукас с усета си на световен режисьор е показал едно към едно тъпите сащ - те са Империята на Злото.По филма Империята на Злото е разрушена и унищожена-това очаква тъпите сащ.Те с филма и без филма,вървят към края си.Не зная с какви извънземни са се срещали или това е болни мозъци,но краят им е неминуем.Няма нужда от анализи.Колкото до Русия, тя наистина е Империя.България е Империя преди нея и то през ТРИТЕ БЪЛГАРСКИ ЦАРСТВА.Тогава се управлява от Царе,които са мислели само за България и не са били продажници като шумкарите,комунистите-безродници,убили целият елит на Третото Българско Царство, след 09-09-1944 г./повечето убийци комунисти и евреи комунисти умряха от болести след убийствата ,които са извършвали/ и изпратили България в небитието за 50 години.Тодор Живков,1956г се усети ,че България потъва и тогава ,дава право да се осъществят търговски връзки със западните страни, развива се леката промишленост, заложи се на Морския и Планински туризъм,създадоха се Златни пясъци и Слънчев бряг посещавани от чужденци, курорта Русалка беше предоставен на французи; планински курорти Боровец, Банско,.Създаде се Балетният конкурс във Варна ,лятната Опера във
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Тошо Живков

    2 5 Отговор

    До коментар #86 от "2121продължение":

    Пробвай със някакво лечение защото положението ти не е добро

    Коментиран от #90

  • 88 Ей нещастник

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "СЛАВА НА ПУ'ТК'ИН ШАЛОМО'ВИЧ":

    говориш глупости.Какви жени какви деца Ти не разбра ли какво стана,или така ти изнася да пишеш небивалици.Но сигурно ти плащат за това-дано да е така,имаш оправдание.Не бяха жени и деца а обучени терористи внедрени от вън и спящи клетки от страната.Чети да се осведомяваш.Това го пише във всички независими медии.

    Коментиран от #89

  • 89 Помисли си пак другарю болшевик

    4 11 Отговор

    До коментар #88 от "Ей нещастник":

    Ти как мислиш вовата и минионите му дали са достоверен източник на информация

    Коментиран от #96, #115

  • 90 Не е открито

    1 1 Отговор

    До коментар #87 от "Тошо Живков":

    Лечени за тези...
  • 91 Ех фукара турке

    9 0 Отговор

    До коментар #66 от "Хахаха":

    Йок Казахстан, Йок Туран, евет резил за Ердоган. Путин изтрърби ислямиските турчоля в Казахстан! Ще напуснете всички страни от Централна Азия. Клин на Запада срещу руските интереси в Централна Азия, карти и планове на Ердоган и Бахчели за конфедерации на турски държави от Средиземно море до Тихия океан, КРАЙ.
  • 92 IVAN

    19 3 Отговор
    ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ КЪМ НАТО И САЩ С УКРАЙНА КАК ЩЕ ДЕЙСТВА РУСИЯ, АКО ГИ ПРАВОКИРАТ/ СПАСИХА ЕДНА СТРАНА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ ЗА ЧАСОВЕ. БРАВО НА РУСИЯ

    Коментиран от #95

  • 93 ивелин

    16 0 Отговор
    " Със Запада меже да се разговаря само с меч ! С Изтока с диалог " А. Невски. Колко прав е бил когато казал тези думи които и днес не са загубили и смисъла и значението си .
  • 94 До 80,

    5 0 Отговор
    на народите им се дава демократична и националистическа дъвка, за да може зад гърба им да ги дъвчат лесно мултинационалните корпорации. Тези територии са стратегически за Русия и тя няма да търпи безредици, за да направи русофобите по света, щастливи.
  • 95 Тъпанар се прави на рзбирач

    4 12 Отговор

    До коментар #92 от "IVAN":

    За какво браво на Русия, ве...?
    Хората в Казахстан са недоволни, от управлението на техните политици и както навсякъде по света показват това недоволство, искайки тяхната смяна.
    В България да не би да не сме протестирали срещу подобно управление?
    Кого защитават и срещу кого воюват руснаците в Казахстан. Доколкото ни е известно не са нападнати от външен агресор.
    Тогава каква им е работата на руснаците там?
    А, да. Да защитят един некадърен диктатор, който народът не желае. Но пък е пионка на Русия, това е важно. А, че народът както всеки друг иска по-добро управление и по- добър жизнен стандарт, няма никакво значение. Това са руснаците. Само си припомни Полша, Унгария, Чехословакия... Навсякъде подкрепя диктаторите и когато някой народ се надигне срещу тиранията, те налагат своята демокрация.
    И между другото, обзалагам се, че Русия няма да посмее да нападне Украйна!

    Коментиран от #98, #102

  • 96 Ха че

    11 0 Отговор

    До коментар #89 от "Помисли си пак другарю болшевик":

    В нета има видеа на брадатите протестиращи с автоматите. От това да видиш с очите си каква по голяма информация?
  • 97 ПараШут

    7 0 Отговор
    Това беше лека тренировка на Путин за Украйна , така да се каже, да изчисти подробностите!
  • 98 Ха че

    15 0 Отговор

    До коментар #95 от "Тъпанар се прави на рзбирач":

    Въоръжени до зъби протестиращи, които режат глави, протестират за по с добър жизнен стандарт ха ха ха
    Абе ти врътиш ли се? Бельото ти е дошло в повечко.
    И между другото... Колкото и да им се иска на Запада Русия да влезе в Украйна, Путин няма да сбъдне тази мечта на Западняците. Сега вдена ли? Каквото му трябваше на Путин, той си го взе. В Крим не пукна и една пушка и е руски. Това му трябваше, това си взе!

    Коментиран от #103, #114

  • 99 $%^

    4 14 Отговор
    Казахстан е поредната страна в която намразиха руснаците.Русия вече на практика е заобиколена от страни в които населението мрази Русия.При следващият трус,който ще се състои в скоро време,Русия ще последва съдбата на СССР.Неизбежно е.
  • 100 Дядо Петко

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Помнещ":

    Както виждаш от много време чалмите не са показвали как режат глави, както правеха преди да влязат руснаците.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Borislav Popov

    4 2 Отговор

    До коментар #95 от "Тъпанар се прави на рзбирач":

    да разбираме ,че си радетел на шариатските свободи,като АФганистан,абе ти моеш ли да мислиш с това на раменете си.......кви протести ,кви 5 лева.....тук летвата е съвсем друга нова Чечня,нов шериат и ти си верваш под некъв измислен предлог...стандарт на живот....че РФ ще позволи подобно нещо,брадатите за два дена бяха смазани от руските ССО

    Коментиран от #106

  • 103 Ха че пийни хапчето

    3 6 Отговор

    До коментар #98 от "Ха че":

    Ти вярваш ли си или просто така да се изявяваш.
    "Въоръжени до зъби", къде ги видя или или имаш вътрешна информация.
    Факт ли е, че цените се качили двойно, тройно, че и повече. Цялата страна се е надигнала срещу това и според теб всички те са били въоръжени до зъби?
    И срещу кого воюват Русия и кого защити?
    А, и кого победи?
    Да не би да направи живота на казахстанците по-добър?
    Но ти недей обръщай внимание на такива дреболии, гледай си болния мозък и дано не се налага когато дойде ред ти да изразиш някога недоволство от калпави управници, да дойде Русия и да въдвори ред!
  • 104 Чипът

    3 7 Отговор
    Дори Сталин не успя да победи басмачите. Какво остава за ботоксовия лилипут от кремлин
  • 105 Кенеди

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "Да бе":

    Германците, учени от други националности , даже и българи, руснаци направиха ракети , самолети , коли , компютри на САЩ в тях са парите , еврейте , робите негрите
  • 106 Не ми се спори но...

    3 6 Отговор

    До коментар #102 от "Borislav Popov":

    На мен понякога ми се отдава мисля с това на раменете ми, ама на теб надали. Това за шериатството е твоя измишльотина, но няма намерение да споря, защото са казали, че се спори само с умен човек.
    Само ще те попитам чувал ли си за "Пражка пролет" или и там искаха да въведат шериатството?
    И още десетки такива примери.

    Коментиран от #117

  • 107 От страни

    0 5 Отговор

    До коментар #35 от "Мачкай Путин":

    Германците го бяха написали а един от танковете в ГДР.
  • 108 От страни

    5 2 Отговор
    Путин показа че метода на Джин Шарп не работи вече. Белорус и Казахстан се оправиха за дни. То китайците отдавна го показаха на площад Тян-Ан-Мин, когато намотаха на гъсениците на танковете чирвата на студентите. Така че Путин си е гълъбче. Гургуличка.
  • 109 ХАХАХА

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    А В УКРАЙНА КОГА ЩЕ ПОБЕДИТЕ?ВЕЧЕ 8 ГОДИНА!СТАНА КАТО В АФГАНИСТАН!

    Коментиран от #116

  • 110 Смешници

    2 5 Отговор
    Кога ще победите един път сами Без чужда помощ
  • 111 Kresi

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "Сивата чапла":

    Ами при нас почтените нали по подобен начин се качиха на власт
  • 112 Грух

    5 1 Отговор
    Велик е чичко Путин ! Ако не е той, наглата алчна говедарска хидра отдавна да е прилапала целия свят !
  • 113 бат рамбо

    1 6 Отговор
    Кого си победил бе, боклук мръсен, обикновени невъоръжени протестиращи заради високите цени на горивата и мизерния живот въпреки природните богатства на Казахстан.
    Голяма гордост, руски изверги.
  • 114 бат рамбо

    1 4 Отговор

    До коментар #98 от "Ха че":

    Все едно Бойко да беше извикал руските "миротворци" да разстрелят "въоръжените до зъби" протестиращи в центъра на София!? Как ти се струва? Хубаво би било!
    Тук заради някакви хулигани осъдиха полицаи, които си вършеха работата, а пък в Русия направо ги разстрелват, усещаш ли разликата?
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "ХАХАХА":

    Скоро. Когато пуснат северен поток 2, ще се предадат без бой.
  • 117 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Не ми се спори но...":

    ти и умен,хаха,не сме на хумористична сбирка,глей сега понеже ми се виждаш глу---т индивид и ще се опитам да бъда кратък...преди повече от 20 години в РФ или по точно Чечня се разигра подобен сценарии,под формата на протести едни брадати индивиди,,на които явно си им фен,начело с Басаев установиха шариат,това е през 1997, с идването на Путин на власт през 2000 първата му задача беше изкореняването на твоите любимци от лицето на руската земя,капиш

    Коментиран от #119

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Тъпчо

    0 1 Отговор

    До коментар #117 от "Borislav Popov":

    Правиш ли разлика, че Чечня е част от руската федерация, а Казахстан е суверенна държава.
    Ама на теб това, явно не може да се обясни.
    Както вървят нещата, може и на теб да се наложи да изразиш недоволството с от високите и непрестанно скачащите цени у нас.
    Тогава нека руснаците да те "спасяват".

    Коментиран от #120

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Милиционер42

    0 1 Отговор
    Честито на всички новата Магаданозахстан
  • 122 Българин

    2 1 Отговор
    Вярно е, победихте.Обаче победихте като СЕСЕСЕРЕ в Унгария.
  • 123 Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Талибаните в Казахстан - хорицата, които не искат да плащат непосилни сметки за газ, бензин и ток.
  • 124 така е

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Путин":

    Голяма битка голяма война беше срещу цивилни въоръжени с камъни и дръве евалла.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания