11 Януари, 2022 13:10 1 628 5

В Гърция обмислят разхлабване на мерките

  • гърция-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксини

Валидността на действащите мерки изтича на 17 януари

В Гърция обмислят разхлабване на мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Разхлабване на ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19 се обмисля в Гърция, съобщава електронното издание на гръцкия в. "Прото тема", предаде БТА.

Валидността на сега действащите мерки изтича на 17 януари. Утре ще заседава експертният съвет, който трябва да реши какви да са следващите стъпки. Въпреки че има ръст на инфекциите и броят на новоприетите пациенти в болниците е нараснал, лекото протичане на новия щам на вируса, създава предпоставки за "положителен сценарии" за възможно успокояване на пандемичната обстановка до средата на февруари. Очакванията са, че някои от мерките ще бъдат удължени с още две седмици.

По отношение на заведенията и развлекателния сектор, които бяха сериозно засегнати, обаче се обмисля разхлабване на мерките. Плановете предвиждат музиката отново да бъде разрешена. Засега няма да бъдат отменяни другите ограничителни мерки за заведенията - забраната за правостоящи, работа до 24 часа и задължително носене на маска от работещите в тях. Според информацията се обмисля и да бъде увеличен процентът на зрителите, допускани в спортните съоръжения - от 10 на 20 на сто. От 16 януари в сила влиза друга ограничителна мярка - задължителната ваксинация на хората над 60-годишна възраст. От момента на обявяването ѝ са се ваксинирали над 180 хиляди души от тази възрастова група, допълва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    10 0 Отговор
    Каква е логиката. Като няма заразени - в кошарата по 6 месеца, карантини, вечерни часове, без музика на плажа ... сега при 27 000 -30 000 заразени разхлабване.

    Коментиран от #4

  • 2 абе ей

    1 0 Отговор
    ДЖАМБАЛАЗОВ стига си лйгал и поне тури една актуална снимка, тази ти е на всяка статия
    ей ти излезе голям мисиркУид бе
  • 3 QR Виза

    0 0 Отговор
    Гърците са балканските австралийци добре, че няма някой тенис турнир, че да арестуват някой друг тенисист без ваксина. Туристите обаче да се готвят за сезон 2022, Мицотака им е приготвил такива унижения и гаври, че ще се опущят от кеф!
  • 4 Ковидарите

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Това е партенка, никакво разхлабване няма да има Мицо ковидарчето, ще ги спука с нови дози и тормози!
  • 5 Отново

    2 0 Отговор
    поздрави за разумното решение на гръцкото правителство. Ако и в България-в правителството - някой беше разумен свободното движение без сертификати щеше да е факт.
Новини по държави: