Last news in Fakti

11 Януари, 2022 18:03 1 263 2

Япония оставa затворенa за чужденци до края на февруари

  • япония-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • карантина

Токио за кратко разхлаби граничния контрол през ноември, след като броят на случаите на заразяване с COVID рязко намаля, но след появата на новия вариант бързо върна забраната за влизане на повечето чуждестранни граждани

Япония оставa затворенa за чужденци до края на февруари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Границите на Япония ще останат затворени за повечето чуждестранни граждани до края на февруари, каза днес премиерът Фумио Кишида, цитиран от Асошиейтед прес.

В момента азиатската страна се опитва да ускори кампанията за поставяне на подсилващи дози от ваксини срещу коронавируса на възрастните хора и да разшири болничния капацитет, за да се справи с бързото разпространяване на варианта Омикрон на коронавируса, съобщава БТА.

Япония за кратко разхлаби граничния контрол през ноември, след като броят на случаите на заразяване с ковид рязко намаля, но след появата на новия вариант бързо върна забраната за влизане на повечето чуждестранни граждани.

Кишида каза, че стриктният граничен контрол е помогнал за забавяне на разпространението на варианта и е "спечелил време" за подготовка за предстоящата вълна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДаЗдраПерМа

    1 3 Отговор
    ковидните огнища са в близките градчета около американските бази
  • 2 Кирчо и Кокорчо

    7 1 Отговор
    А ние обратно. Докарахме всички англичани тук. Нищо, че в Англия положението е критично.
Новини по държави: