Last news in Fakti

12 Януари, 2022 15:20 1 468 13

Германия регистрира най-голям брой молби за убежище от 2017-а

  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти

Според данни на Министерството на вътрешните работи най-голямата група от търсещите убежище в Германия - над 70 000 души - идват от Сирия

Германия регистрира най-голям брой молби за убежище от 2017-а - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия е регистрирала невиждан от 2017 г. брой молби за убежище през изминалата година според нови данни на Федералната служба за миграция и бежанци.

През 2021 г. в страната са подадени 190 800 молби за убежище според новите данни, видяни от ДПА преди официалното им публикуване.

Около 148 000 от тях са чужденци, които за първи път са подали молби за убежище в Германия - най-високият брой от 2018 г. Около 17,5% от тези първи молби са подадени за деца под една година, които са родени в Германия.

Според данни на Министерството на вътрешните работи най-голямата група от търсещите убежище в Германия - над 70 000 души - идват от Сирия. Това е така от няколко години, докато гражданската война в Сирия продължава.

Броят на хората от Афганистан, подали молби за убежище, се е увеличил след като талибаните отново взеха властта в страната през август миналата година. Повече от 31 000 афганистанци са подали молба за убежище в Германия през 2021 г.

През 2020 г. в Германия бяха подадени около 122 000 молби за убежище, но Министерството на вътрешните работи посочи, че сравнението с данните за 2020 г. не е много смислено поради въздействието на ограниченията за пътуване, наложени по света за овладяване на пандемията от коронавируса.

През 2017 г. са кандидатствали над 222 600 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ринго

    24 0 Отговор
    Супер!Само така!Само синя германска кръв има в новите синьо-черни германци.
  • 2 Идеално

    10 6 Отговор
    С германо- австрийският фашизъм трябва да се приключи.

    Коментиран от #9

  • 3 Чужденец

    15 0 Отговор
    ,,В една зверилница толерантността значи смърт.,, - Николай Хайтов
  • 4 гасел

    18 0 Отговор
    Доста чернички германчета се раждат, това е бъдещето, от алчност ще се затрият!
  • 5 На найси феродо

    18 0 Отговор
    Скоро не само ливански и рокерскипрестъпни кланове в Германия а също и сирийски, афганистански, нигерийски, албански, арабско- кюрдски и тн и тн и тн. Престъпността, раждаемостта и точенето на социалната система ще скочат със поне 100% на година. Ми след 5 или 10 години?
  • 6 долу ЕС

    15 0 Отговор
    В Германия са се паникьсали, че износът им рязко пада, както и положителното търговско салдо със света. Резултата от да си внесем сгн и да произвеждаме качествено се вижда, отделно да се репчим на Русия и да имаме евтина енергия също, както и да си закрием всички АЕЦ и развиваме вятър и слънце също. Всички технологии вече са в Азия, а Германия скапа за трети пореден път Европа, сега икономически и технологично. Време тази държавица да бъде разделена както си беше ама сега на бели и черни

    Коментиран от #11

  • 7 Българина

    12 1 Отговор
    От американски ценности от Германия след 50г и помен няма да остане. За това по далеч от нея
  • 8 Watchdog

    4 6 Отговор
    Идват и нови. Идеално. Ако това е начинът да се отърве континента от фашистката империя наречена ЕС...

    Коментиран от #10

  • 9 Мениджър

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Идеално":

    А идващата да го замени афроориенталска менажерия с какво ще бъде по-добра?
  • 10 Watchcat

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Watchdog":

    Ако това е начинът...? Превръщането на Европа в кло...ака начин ли е?
  • 11 БЪЛГАРИН БУДИСТ

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "долу ЕС":

    че то има ли още бели в Германистан?
  • 12 Gen Gurko

    10 0 Отговор
    Германия регистрира рекорден брой молби за убежище, а същевременно обяви, че отчаяно се нуждае от млада работна ръка. Може би за да хрантути приетите тумби лекари , инженери и учени от Африка. Европа се управлява или от луди , или от престъпници и заговорници против европейските народи или и от двете.
  • 13 Дойчо

    4 0 Отговор
    Германия отлично илюстрира лафът, че каквото сам си направиш - никой не може да ти го направи. Страната се изправи на крака след две световни войни, но с вноса на търсещи "убежище", а всъщност - на хляба мекото и на работата не лекото, а нищото, това не виждам как ще стане...
Новини по държави: