Last news in Fakti

12 Януари, 2022 21:51 1 461 12

Премиер в нарушение! Борис Джонсън се извини за локдаун партито

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • пандемия-
  • консервативна партия

Лидерът на лейбъристите във Великобритания Киър Стармър контрира, че Джонсън трябва да подаде оставка и че обществото го смята за лъжец

Премиер в нарушение! Борис Джонсън се извини за локдаун партито - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският министър-председател Борис Джонсън се извини в сряда за това, че по време на първия локдаун във Великобритания е бил на парти в официалната си резиденция. Междувременно политическите му опоненти го разкритикуваха остро и го призоваха да подаде оставка, предаде Ройтерс.

Джонсън призна открито за първи път, че е присъствал на парти в градината на "Даунинг стрийт" 10 на 20 май 2020 г., когато социалните събирания бяха ограничени до минимум, и заяви, че разбира гнева, който разкритията са предизвикали сред обществото.

"Знам какъв гняв изпитват към мен, защото изглежда, че на самата "Даунинг стрийт" правилата не се спазват от хората, които ги създават", заяви пред парламента пребледнелият министър-председателят.

"Отидох в градината малко след шест часа на 20 май 2020 г., за да благодаря на служителите, преди да се върна в офиса си 25 минути по-късно и да продължа да работя. Поглеждайки назад, трябваше да изпратя всички обратно вътре", каза той.

Джонсън подчерта, че съжалява за постъпката си и че е мислел, че събирането е служебно.

Лидерът на лейбъристите във Великобритания Киър Стармър контрира, че премиерът трябва да подаде оставка и че обществото го смята за лъжец.

"Партито приключи, господин премиер", каза Стармър. "Единственият въпрос е: дали британската общественост ще го изгони? Ще го изрита ли партията му? Или той ще постъпи достойно и ще подаде оставка?"

Призиви за оставка се чуха и от други политически фигури от опозицията. Някои от депутатите от Консервативната партия на Джонсън пък заявиха, че начинът, по който той ще реагира на скандала, ще определи дали ще може да запази поста си.

"В момента оцеляването му е на косъм", каза пред Ройтерс един от високопоставените консервативни депутати, пожелал анонимност.

Две социологически проучвания във вторник показаха, че според над половината от анкетираните Борис Джонсън трябва да напусне поста си.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 James 🇺🇸

    15 2 Отговор
    Извини се за някакво смешно чаено парти, но не се извини за противоконституционните мерки, които наложи. Оп, чакай. Те Англия нямат конституция щото са диктатура (monarchy). Sorry ’bout dat....
  • 2 темерут

    10 2 Отговор
    а оставка дали ще подадеш,или си рептил?
  • 3 Майна

    10 1 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИТЕ въртят марионетките си за да отклоняват вниманието ,че нещо се ПРОМЕНЯ....МОЖЕ ДА ГО СМЕНЯТ, МОЖЕ И НЕ...ТРЯБВА ПЪЛНА ЧИСТКА, ЩЕ ВИДИМ ,НО ИДВА!
  • 4 КОТарАК

    11 1 Отговор
    еЙ РОШЛЬО :) черните не стават за тираджии , нали?
  • 5 Лост

    8 0 Отговор
    По какво се различава служебния купон от партито?

    Коментиран от #9

  • 6 ДаЗдраПерМа

    7 1 Отговор
    преди това 100 пъти лъга че не му е стъпвал кракът на партито
  • 7 Sion

    5 1 Отговор
    Пинокио Джонсън приключи като министър председател.. Следващата седмица ще излязат резултатите от разследването на независимата комисия и ако няма достойнство сам да подаде оставка, торите ще го изритат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Паразит

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    По това че не трябва да водиш такава кобила облечена в синьо палтенце до себе си..
  • 10 Борис Жонсън

    2 0 Отговор
    Извиних се бре.
  • 11 po-dobre

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ханс":

    Борко лъжльпто, отколкото Ханс - роба.
    набучиха ви с нмеработещи течности, затвориха ви и си правят с вас каквото им скимне.
    Ха сега се гордей, че никой от вашите не смее да пие чай с приятели в парка.
  • 12 Комон сенс

    1 0 Отговор
    Браво Борка! Хем не им цепиш басма на ковид фашистите, хем си перде и не ти пука като те набарат в царевичака.
    Ако удържиш фронта, още това лято ще има чисто нова консервативна вълна по северното полукълбо и пак ще си в комфортна ситуация.
Новини по държави: